Florea Boicea

Florentin Popa
Cititorii nostri - terapeuti naturisti!

"De cand am descoperit "Formula As", orice problema de sanatate am avut, in paginile ei mi-am gasit leacul!"

Rubricile de sanatate realizate cu sprijinul cititorilor nostri reprezinta un fond exceptional de schimb de experienta, privind modul in care pot fi tamaduite diverse boli. Sute de oameni s-au vindecat cu ajutorul "Formulei As", apeland la solutiile oferite de "norocosii" care au izbutit sa invinga boala, sfaturi "traite", experimentate nemijlocit. Recunoscatori pentru ajutorul primit, multi cititori isi transmit mai departe experienta, oferind solutii de vindecare si celor printre care traiesc: familie, prieteni, colegi. Si cum succesul nu intarzie sa apara, tratamentele naturiste devin pentru multi dintre ei o preocupare centrala, un indemn de a studia virtutile plantelor, de a elabora remedii eficiente, nepericuloase si accesibile din punct de vedere material. Este si cazul lui Florea Boicea din Draganesti-Olt, un corespondent activ al paginii noastre de sanatate, ale carui sfaturi si retete se bucura de o apreciere deosebita in randul cititorilor revistei "Formula As".
- Recomandarile dvs. cu remedii naturale de sanatate sunt foarte apreciate de cititorii revistei, care va multumesc prin scrisori. Cum ati descoperit puterea vindecatoare a plantelor? Cand v-ati apucat de studiul medicinii naturiste?
- Am inceput sa ma interesez de medicina naturista cu cativa ani in urma, mai exact prin 1997. Sufeream, ca tot omul, de cateva probleme de sanatate: noduli tiroidieni (atat pe partea dreapta, cat si pe cea stanga), probleme cu colonul, hemoroizi, circulatie periferica deficitara. Am apelat la medicina alopata, am urmat fel de fel de tratamente, dar rezultatele nu au fost satisfacatoare. Din cauza serviciului, care presupunea multa munca fizica, toate suferintele mele reapareau ori se agravau, mai devreme sau mai tarziu. Asa ca m-am indreptat spre medicina naturista. Ma credeti sau nu, "Formula As" a fost indreptarul meu de capatai. Colectionez revista de prin 1995, de cand am descoperit-o, si orice problema de sanatate am avut, in paginile ei mi-am gasit leac. Intr-o zi, am luat teancul de reviste langa mine si am inceput "marea cautare"... Am selectat din rubricile medicale toate tratamentele naturiste indicate pentru bolile mele, le-am copiat, am realizat un dosar, apoi am inceput sa le experimentez. Aveam si oarece studii in domeniu: ma pregatisem pentru liceul sanitar din Scornicesti, iar in preocuparile mele adiacente, plantele ocupau un loc important - citisem multe carti despre virtutile lor tamaduitoare. Medicina populara a fost o adevarata pasiune; m-a fascinat dintotdeauna. Asa ca, dupa ce am studiat bine retetele din revista, sa vad care se potrivesc cel mai bine organismului meu, am inceput un tratament de lunga durata. Rezultatele au fost vizibile chiar dupa primele trei luni, iar acum pot spune ca sunt un om perfect sanatos. Nodulii au disparut si nu mai am senzatiile acelea de sufocare, circulatia periferica este foarte buna (am mereu picioarele calde), de hemoroizi nici nu-mi mai aduc aminte, am scapat si de alunite... De fapt, pe aceste afectiuni mi-am axat si tratamentele naturiste pe care le practic in prezent.
- Exista o planta anume pe care o folositi cu predilectie in tratamente?
- Da, este vorba de marul-lupului, o planta care m-a fascinat... Inca de la inceput mi-am dat seama ca aceasta planta are virtuti medicale deosebite (fara pretentia de a fi un panaceu!). Tinand cont de toxicitatea ei, am folosit-o exclusiv pentru uz extern: pentru comprese si cataplasme, la realizarea tincturilor si cremelor indicate in boli dermatologice, dar si pentru anumite probleme ginecologice (in mai mica masura). Cu timpul, capatand o mai mare experienta, am ajuns la cateva retete standardizate, care dau rezultate foarte bune. Primii mei "pacienti" au fost prieteni, cunoscuti sau rude, si rezultatele au fost incurajatoare, asa ca am continuat sa merg pe aceasta linie... Apoi am recomandat unele tratamente cititorilor dvs. care se confruntau cu probleme de sanatate si am primit mesaje de multumire de la diferiti oameni din tara, care s-au vindecat cu tratamentele publicate la rubrica de sanatate din "Formula As".
- Exista anumite preparate din plante pe care le preferati?
- In general, folosesc mai multe tincturi pe baza de marul-lupului, unguente, uleiuri medicinale si o gama de nutrienti alimentari naturali. Tinctura de marul-lupului, in combinatie cu unguentul de marul-lupului, da rezultate foarte bune, mai ales in tratarea negilor, a alunitelor, a acneei, a ranilor de orice fel, dar si pentru sechele postoperatorii. Unguentul de marul-lupului cu galbenele se foloseste chiar si in tratamentul cancerului de piele. Insa aceasta planta, fiind foarte toxica, trebuie folosita cu precautie chiar si in uzul extern. Pe langa virtutile cunoscute ale plantei, am descoperit ca, in combinatie cu anumite uleiuri minerale, are un efect foarte bun si asupra psoriazisului. Se stie ca psoriazisul este o boala autoimuna incurabila. Pacientii trebuie sa fie constienti de faptul ca nu se vindeca total, nu scapa de aceasta boala. Sub tratament cu marul-lupului, perioada de remisie este de un an de zile, apoi cura se continua doar pentru mentinerea efectului cosmetic, la nivelul dermei. Este de preferat ca tratamentul sa fie combinat cu o cura depurativa si cu o dieta naturista, in acest caz efectele fiind mult mai bune. Pentru hemoroizi si fisuri anale folosesc unguentul cu marul-lupului si baile de sezut. De asemenea, am realizat un unguent antireumatismal foarte bun, precum si o crema pentru circulatia periferica deficitara, in care concentratia de marul-lupului este mai scazuta, dar sinergismul pe care il creeaza in combinatie cu celelalte ingrediente naturale da rezultate bune.
La realizarea produselor mele m-am ghidat si dupa sfaturile nepretuite ale d-nei prof. Valentina Liciu din Bucuresti, careia ii multumesc din suflet pentru tot ajutorul dat. De asemenea, de mare folos mi-au fost si observatiile facute de alti terapeuti intervievati in paginile "Formulei As" (d-l dr. Stefan Stangaciu din Bucuresti, d-l Gheorghe Motorca din Oradea, d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia). Este extraordinar faptul ca, dincolo de prezentarea unui terapeut care se lupta cu bolile, daca stii sa citesti printre randuri, poti descoperi intr-un articol si principii de viata si de conduita de mare valoare, care te ajuta sa te mentii sanatos si curat in fata lui Dumnezeu. Este cu atat mai mult de apreciat faptul ca exemplele personale ale unor oameni care s-au luptat cu moartea si au biruit (cum ar fi d-l Nicolae Pop din Cluj sau d-l Dumitru Calina din Iasi) dau oamenilor deznadajduiti speranta de care au nevoie pentru a nu se resemna in fata bolii. Iar rubricile "Cititorii intreaba..." - "...Cititorii raspund" reprezinta adevarate punti ale sufletelor, care arata ca romanii raman aceiasi oameni de nadejde, carora le pasa ce se intampla cu semenii lor, chiar daca nu-i cunosc ori sunt la mii de kilometri departare... Numai cineva care nu a trecut printr-o "cumpana" cauzata de o problema de sanatate nu poate intelege cat de mult valoreaza o vorba buna, un sfat cat de mic, o incurajare... Iar cand informatiile din raspunsurile publicate in revista reusesc sa aline suferinte chinuitoare, castigul este inmiit - pentru bolnav, pentru dumneavoastra, colectivul de redactie, si pentru cititorii care se confrunta cu aceleasi probleme!
- Va multumesc, in numele colegilor mei de redactie! Care a fost cel mai spectaculos caz vindecat de dvs.?
- Un domn din Braila a avut un melanom situat la baza nasului (o tumoare gigant, in stadiul Iii B). Medicii nu i-au garantat reusita operatiei. I-am scris ca pot sa-l ajut, a acceptat, iar in urma tratamentului a intrat in remisiune. De circa doi ani, n-a mai avut nici o problema. A urmat apoi si o cura naturista cu nutrienti alimentari, iar in prezent este o persoana sanatoasa, absolut normala. Din pacate, a ramas cu mici sechele de ordin estetic, din cauza actiunii melanomului.
- Cat dureaza un tratament?
- In cazul bolilor cronicizate, tratamentul este mai de durata, pentru ca si boala se instaleaza in timp... De regula, durata maxima a tratamentului naturist este de circa trei-patru luni. In situatii extreme, poate dura si un an de zile sau mai mult, ca in cazul pe care tocmai vi l-am povestit.
- Cat costa produsele pe care le oferiti celor interesati?
- Preturile produselor mele sunt foarte rezonabile: cat sa-mi acopar cheltuielile si foarte putin peste, sa nu spun ca muncesc degeaba... Tratamentul pentru o luna costa circa 300.000-400.000 lei si poate fi trimis prin colet postal, cu plata ramburs. Este bine ca persoanele care mi se adreseaza sa-mi trimita si acte medicale (diagnostic si analize), ca sa vad ce alte boli mai au si sa le spun daca pot sa-i ajut sau nu. Am un principiu peste care nu vreau sa trec: nu dau sperante desarte unui om care, poate, asteapta de la mine o minune...


D-l Boicea Florea poate fi contactat in scris, la adresa: str. Nicolae Titulescu, bl. D12, sc. A, ap. 11, Draganesti-Olt, jud. Olt, cod 235400, tel. 0249/46.62.02, 0741/37.27.94