Laptele falsificat cu faina

Cititor Formula AS
Petele proaspete de tinctura de iod

dispar intr-o ora, daca presaram locul cu un pumn de faina sau amidon.

Nucile se sparg mai usor daca se pun cate trei in mojar.

Orezul, faina si grisul nu vor mai face acarieni daca punem in ele doua-trei castane salbatice sterse bine, dar nespalate.

Uleiul de masline pur se verifica prin agitare puternica, vreme de un minut. Daca dupa ce se lasa putin in repaus, bulele de aer formate la gura sticlei dispar repede, untdelemnul e curat. Daca bulele persista cateva minute, produsul e sigur falsificat.

Pestele afumat se strica usor. Inainte de a-l consuma, taiati-l si mirositi o bucata.

Laptele falsificat cu faina se poate verifica cu o picatura de tinctura de iod. Faceti proba intr-o lingura: daca apare o pata albastra, negustorul v-a pacalit.

Pomii care au coaja crapata sau inceput de scorbura pot fi vindecati daca locurile cu pricina se acopera cu lut galben.

Frunzele vestede care se desprind din copaci trebuie ingropate sau lasate langa radacina. Prin fermentare, arborele isi recapata mineralele pierdute. Acolo unde se ard frunzele, pamantul saraceste, iar copacii mor repede.

Persoanele sensibile la deochi e bine (spun egiptenii) sa poarte asupra lor o podoaba de chihlimbar.

Rufele se albesc ca zapada, daca odata cu albastreala, in apa se pune si sare.

Ramele metalice ale geamurilor de termopan se curata numai cu motorina.

Furnicile nu mai patrund in bucatarii si odai, daca se pun pe pervazul ferestrei cateva felii de slanina afumata, intinse pe o farfurie.
Mihaela Niculescu - str. Copaceni 47,
bl. W3, ap. 112, sector 3, Bucuresti, O.P. 49