Buletin de identitate pentru "Formula As"

Cititor Formula AS
Pe 18 februarie, revista "Formula As" a implinit 14 ani de la aparitie. Nu este o varsta rotunda, dar este o varsta importanta, de buletin. Varsta la care se acorda identitate civila si oamenii raspund pentru faptele lor. Si cum faptele noastre sunt publice, ne-am gandit sa-i lasam pe cititorii revistei sa vorbeasca despre "Formula As".

Aniversarea pe care o sarbatorim nu poate fi celebrata decat impreuna cu ei. Impreuna cu cei pentru care revista exista si care o sustin: cititori din tara si din strainatate, "fidelii" nostri, in numar de peste 8 milioane, mesageri - pe toate meridianele lumii - ai revistei "Formula As".
La Multi Ani, tuturor! Va multumim pentru neclintita dvs. tovarasie. Va multumim... ca existati!


"Mica noastra "biblie" saptamanala"

Nu pot sa incep aceasta prima si scurta epistola catre voi, fara a mentiona faptul ca atat eu, cat si familia si prietenii nostri citim "Formula As" de foarte mult timp. Cred ca eram la liceu cand o colega a descoperit revista. De atunci, ea este mica noastra "biblie" saptamanala. Nu o citim "cu sfintenie", o citim cu bucurie, si ne regasim in multe lucruri frumoase cuprinse in ea. Cred ca acesta este un aspect important care a condus la lectura atat de frecventa a acestei reviste: faptul ca scrieti lucruri firesti si frumoase, despre oameni intelepti, si intamplari placute si interesante. O timiditate inexplicabila ma impiedica sa scriu acum tot ceea ce eu si familia mea am dorit de mult timp sa va impartasim - acea emotie pe care ne-o provoaca multe din articolele voastre. Va multumesc.
Andreea - e-mail: andreea.teodorescu@librabank.ro

"Niciodata nu m-ati dezamagit"

Sunt o cititoare ca oricare alta si vreau sa va spun, asemeni multora, ca imi placeti atat de mult, incat nu am pierdut nici un numar de cand ati aparut. Astept cu nerabdare fiecare sfarsit de saptamana pentru a cumpara ziarul de la chiosc si niciodata, niciodata nu m-ati dezamagit. Pot spune chiar ca de aceea nu ma abonez, pentru ca ma bucur mereu de momentul cand apare ziarul pe tarabele distribuitorilor de presa, si pentru mine este un tabiet drag acela de a-l cumpara si de a-l citi (in primul rand eu si apoi ceilalti din familie, care asteapta la rand, nerabdatori). Nici macar faptul ca pot in orice moment sa intru pe Internet si sa-l citesc nu ma determina sa renunt la bucuria de a-l cumpara si a simti mirosul cernelii de tipar. Multe impliniri si multa lumina in sufletele voastre, ale tuturor!
Ruxandra Serban -
e-mail: serban_ruxandra@yahoo.com


"Singura mangaiere"

Stimata doamna directoare Sanziana Pop,
Ma numesc Slovig Domnica, sunt din orasul Bistrita si tin sa va multumesc din suflet pentru bucuria pe care mi-o faceti atunci cand gasesc in cutia postala revista "Formula As". Am 79 de ani, sunt bolnava si revista aceasta este pentru mine singura mangaiere, este painea cea de toate zilele. In ea gasesc alin si fel de fel de tratamente naturiste pe baza de plante, dar si alte lucruri bune, legate de suflet si credinta in bunul Dumnezeu. Am sa ma rog zi si noapte ca bunul Dumnezeu sa va ajute in continuare, sa duceti facerile dvs. de bine la bun sfarsit. Cu toata stima si respectul pentru dvs. si intregul colectiv,

Slovig Domnica - str. Imp. Traian, bl. C39,
ap. 6, Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud


"Un manifest al binelui si-al sperantei"

Stiu ca revista "Formula As" nu duce lipsa de laudatori, dar ceea ce va scriu este sincer si adevarat. De ce o fac? Pentru ca simt dorinta sa multumesc, pur si simplu, pentru bucuria pe care mi-o daruiti. Sunteti o revista fierbinte, foarte apropiata de cititori. Probabil ca multi ziaristi isi doresc acest lucru. Nu stiu cum ati reusit, nu cunosc pe nimeni din colectivul dvs. de redactie, dar va simt pe toti langa inima mea. Imi place cum scrieti, ce scrieti, imi plac pozele, chiar si publicitatea... Ce mai! Imi place "Formula As"!
Nu v-am scris pana acum pentru ca nu mi-am facut timp, dar asta nu inseamna ca nu mi-am cumparat regulat revista. Imi este un obicei deja ca luni dimineata sa iau "Formula As", sa merg la birou si sa o rasfoiesc impreuna cu colegele. Chiar si mama mea asteapta seara sa citeasca ziarul, pentru ca apoi sa il duca si ea colegelor de serviciu. Data din mana in mana, revista a devenit un manifest al binelui si al sperantei in ziua de maine, pentru care va multumim.
Va multumesc ca existati!

Liliana Doroga - str. Bogdan Alexandru
nr. 5, bl. 10, sc. C, ap. 11, Brasov


"Ingerii sa va ocroteasca zi si noapte"

Stimata d-na Sanziana Pop,
In clipele de descurajare, de slabiciune, de frica, este foarte important sa intalnesti un om bun, intelegator, care te asculta, te sustine, te incurajeaza. Toti suntem niste oameni sarmani, slabi. Nu suntem asemenea ingerilor inaripati si plutind in vazduh, fiinte care danseaza jucandu-se pe sarma desavarsirii. Toti avem nevoie de intelegere, de incurajare, de iertare. Acesta este darul pe care trebuie sa ni-l oferim mereu, in numele lui Iisus. Acest dar ni-l oferiti dvs., doamna Sanziana Pop, prin "Formula As". Sufletul nostru insetat de invataminte omenesti (oare de ce au cam disparut in ultimii ani?) soarbe cu nesat slovele acestei publicatii.
Sa ne traiti! La multi ani cu sanatate si putere de munca! Ingerii sa va ocroteasca zi si noapte.

Ana Jurchescu - Timisoara

"Reinviati in sufletele noastre traditii
de care copiii nostri nici n-au auzit"


Stimata doamna Sanziana Pop,
Indraznesc sa va deranjez cu randurile mele. Am mai trimis o scrisoare la revista dvs. Nu cu vreo anume problema, ci doar pentru simplul motiv de-a va multumi ca existati. Ca bunul Dumnezeu v-a daruit gandul cel bun spre a infiinta acest ziar minunat. Stiu ca randuri ca ale mele primiti in fiecare zi si ar fi imposibil sa raspundeti tuturor celor ce va scriu. Nu o data am plans sau ne-am intristat de durerile celor aflati in nevoi. Dar cel mai mult ma bucura (si pentru acest lucru din nou va multumesc) ca reinviati in sufletele noastre datini si obiceiuri de care copiii nostri nici nu au auzit. Ma bucur cand citesc articole despre oameni simpli, pentru ca altfel nici nu s-ar putea. Revista "Formula As" este o revista si pentru oameni simpli. Ni s-au otravit sufletele cu tot dezmatul din jur, am murdarit sufletele copiilor nostri cu tot ce e mai rau si mai urat. Multe din articolele din revista le citesc si copiilor mei. Sunt deosebit de importante leacurile din batrani, aproape uitate si nestiute de noi, tinerii. Ma bucur din tot sufletul cand vad ca mai exista si oameni care prin munca cinstita si curata au facut ceva, s-au straduit sa lase ceva in urma. Inca o data, va rog sa ma iertati ca v-am deranjat cu randurile mele. Dumnezeu si Maica Domnului sa va apere, sa va ocroteasca sanatatea, sa puteti sa va ocupati si pe mai departe de lucrarea pe care o faceti. In fiecare zi de luni, ziarul dvs. intra in casa mea, ca atunci cand imi vin cei mai dragi prieteni, de aceea nici nu m-am prezentat la inceput, asa cum s-ar fi cuvenit. Sunt o femeie simpla, de la tara. Ma numesc Andrei Ana, am 38 de ani, sunt casatorita si am doi copii. O fetita de 12 ani si un baietel de aproape 6 ani. Fetita este cea care imi cumpara ziarul. Va multumesc ca ati avut rabdare cu mine, va multumesc pentru tot.

Ana Andrei - sat Gageni, str. Garii nr. 691,
com. Paulesti, jud. Prahova


"Hei, oameni buni"

Revista aceasta inseamna foarte mult pentru multi dintre noi, chiar speranta noastra de viata sau bucuria de a cunoaste oamenii adevarati. Ceva ce nu poate fi exprimat in cuvinte. Poate ca am repetat prea des cuvantul "mult", cand de fapt pe voi va caracterizeaza cuvantul "oameni". Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va ajute sa munciti si in continuare in folosul oamenilor. Cu mult drag,
Betty - Bacau, e-mail: betty@bonito.ro

"Cand gasim plicul alb ni se umple inima de bucurie"

Stimata doamna Sanziana Pop,
Stiu ca aveti multi, foarte multi admiratori in toata lumea. Ne permitem (cu smerenie) sa ne numaram si noi printre aceia carora cu atata marinimie le trimiteti, saptamana de saptamana, extraordinara dvs. revista "Formula As". A devenit (fara sa exagerez) o parte vitala in fiinta noastra. Cand gasim in cutia postala plicul alb bine cunoscut, ni se umple inima de bucurie, si va spunem, in gand, multumim din suflet Buna Doamna, si sa va dea Dumnezeu multa sanatate si tarie sa infruntati toate incercarile prin care stim ca treceti zi de zi. Speram ca piosenia cu care-L rugam si noi pe Bunul Dumnezeu sa va ajute are sa va-ntareasca sufleteste. Am vrea sa va spunem mult mai multe, dar stim ca vorbele de prisos... sunt de prisos...
Din prearavasitul Novi Sad, va dorim, cum se cuvine, sa fie Domnul cu voi, in toate cate le faceti. La multi ani tuturor celor din sufletul carora rasare, saptamana de saptamana, revista "Formula As".
Ileana-Dorina Bulic si George Tolvai - Novi Sad

"Jur ca este cea mai buna revista"

Citesc pe Internet toate numerele revistei dvs. si jur ca este cea mai buna publicatie dintre toate cate sunt la ora asta in Romania. Printre numeroasele si marile ei calitati este si aceea ca nu face politica, de care lumea este satula. Va doresc sanatate, fericire si succes!
dr. Tudor Bogdan - Montreal

"Un pansament pe inima mea sfasiata"

E seara Sfantului Craciun... Ce bucurie mai mare decat aceea de a vedea copilul tau fericit, plin de viata, cu ochii stralucitori ca doua stele, jucandu-se la poalele bradului, in asteptarea Mosului? Decorul este feeric (artificial, dar totusi feeric), in casa miroase frumos, dar eu, cu gandul, sunt departe, parca la capatul lumii... Fetita mea simte si ma intreaba: "De ce esti trista, mama, ca doar acusi vine Mos Craciun si ne va aduce tot ce ne dorim?". Cum pot sa-i spun ca sunt trista pentru ca o parte din inima mea este acolo, departe, alaturi de bunicii ei, de unchiul Adi, de verisorii sai, ca ma doare nespus si ca imi cer iertare ca a mai trecut un Craciun fara sa ne vedem...? Cum sa-i spun ca nostalgia minunatelor zapezi ale copilariei mele, dorul de cei pe care i-am lasat acolo si povara cuvintelor nespuse sunt coplesitoare...? Ii zambesc, mint si-i spun ca nu sunt trista, ca mi-a intrat un sclipici in ochi... Si pentru ca ati aparut in viata mea ca o minune, ca o fereastra magica care da spre lumea aceea, pentru ca "Formula As" a pus un "pansament" pe inima mea sfasiata, impartita intre doua lumi atat de diferite, nu se putea sa nu ma gandesc in aceasta noapte la dvs., la toti acesti oameni exceptionali datorita carora "Formula As" exista. Cum sa nu le multumesc acelor minunati reporteri care bat drumurile tarii in cautarea povestilor adevarate ale unor oameni de rand? Si pentru ca articolele lor nu au nimic din acel jurnalism de "doi lei", pentru ca pun, in tot ceea ce fac, multa inima, sensibilitate si talent, as dori ca aceasta sfanta noapte sa le aduca in inimi o raza de speranta, pace sufleteasca si alinare. Atat timp cat mai exista inca oameni care cred in forta binelui, a cinstei si a bunului simt, poate ca nu e totul pierdut si vom lasa copiilor nostri o lume mai buna, iar batranilor, posibilitatea de a "pleca" in tihna... Va doresc un an bun si plin de satisfactii, chiar daca traim intr-o lume nebuna, nebuna, chiar daca vremurile sunt tulburi si adevaratele valori devin rare...
Cu respect si recunostinta,
Arina Riviere - Haguenau, Franta