Magnetoterapia

Florentin Popa
Recapitulari necesare.

Despre aplicatiile cu magneti si virtutile lor medicale.

Magnetul a fost descoperit cu cateva sute de ani inainte de Hristos. Legenda spune ca un pastor pe nume Magnes isi ducea turma pe Muntele Ida, fiind incaltat cu sandale cu talpa din fier. Deodata, a simtit ca nu mai putea sa-si dezlipeasca picioarele de pe pamant. A fost ingrozit si s-a grabit sa le arate si celorlalti ce i se intampla. Toti s-au minunat si au botezat minereul respectiv "piatra lui Magnes" (magnet). De atunci si pana in zilele noastre, magnetilor li s-au gasit numeroase intrebuintari, mai ales in industria aerospatiala. Dar magnetul are si alte proprietati, mai putin cunoscute: el ne ajuta sa ne pastram sanatatea. Desi nu exista explicatii stiintifice, cei care il utilizeaza sunt siguri ca multe suferinte trupesti cedeaza sub influenta campului magnetic. Practicanta cu indelungata experienta a magnetoterapiei, d-na Lili Colotin din Galati aduce argumente concrete in favoarea acestui tratament inedit.

"Sanatatea e strans legata de energia magnetica"

- Se poate defini magnetoterapia?
- Magnetoterapia este o metoda sigura si blanda, care foloseste campurile magnetice aplicate asupra organismului uman in scopuri terapeutice. Campul magnetic influenteaza favorabil tesuturile organismului, actionand pana la nivel celular. El produce schimbari pozitive in starea imunologica a bolnavului, are actiune de vasodilatare a capilarelor, diminueaza gradul de coagulare a sangelui, accelereaza procesul natural de vindecare, asigura eliminarea durerii si imbunatateste somnul. Energia magnetica asigura organismului uman sprijinul necesar pentru autovindecare.
- Cum actioneaza magnetii asupra organismului?
- Orice forma de viata - fie ea planta, animal sau om - traieste si reactioneaza in uriasul camp de forte magnetice creat de Pamant, beneficiind de influenta sa pozitiva. Toate sistemele din corpul nostru sunt electromagnetice prin natura lor si raspund la magnetismul natural al pamantului. Sanatatea fiecarui individ este strans legata de constanta energiei magnetice si de echilibrul celular. Magnetii, prin dubla lor polaritate, pot influenta fluxul energetic subtil al organismului, deblocand traseele energetice afectate, asigurand cresterea potentialului bioenergetic si echilibrarea energetica a celulelor. Campul magnetic al Pamantului asigura echilibrul energetic al organismelor vii, dar conditiile moderne de viata duc la diminuarea acestui camp, prin structurile metalice ale infrastructurii (cladiri, mobilier, obiecte casnice, automobile etc). Campul magnetic al Pamantului s-a deteriorat cu 50% in ultimii 1.000 de ani, acest fapt ducand la deficienta fortei magnetice a organismului. Campul magnetic influenteaza fluxul sanguin (care contine fier) si ajuta la imbunatatirea circulatiei periferice. Sistemul nervos central este afectat de magnetism, iar functionarea nervilor este normalizata si intarita, imbunatatind astfel functionarea tuturor organelor interne. De asemenea, imbunatateste si circulatia sangelui prin creier, crescand fluxul de oxigen in celulele cerebrale; duce la cresterea flexibilitatii vaselor de sange si dizolva colesterolul. Prin actiunea lor, magnetii incetinesc procesul de imbatranire, previn infectiile, imbunatatesc functiile endocrine, ajuta sistemul imunitar in lupta cu bolile, elimina durerile si au rol tonifiant. Campul magnetic are efect vasodilatator si actiune analgezica, antiinflamatoare, antispastica si antiedemica, accelerand procesele de vindecare ale organismului. Daca un organ este atins de vreo afectiune, campul sau magnetic se dezechilibreaza imediat, ducand la modificarea valorii magnetice. Insa acel camp biomagnetic poate fi adus din nou pana la valoarea initiala, prin aplicarea magnetilor pe organul afectat. Aceasta este esenta magnetoterapiei.
- In ce boli este indicata magnetoterapia?
- Magnetoterapia se foloseste cu succes pentru combaterea insomniei, in tratamentul arterosclerozei, pentru imbunatatirea memoriei, ajutand la tratarea trombozelor cerebrale si la vindecarea traumelor craniene, accelereaza recuperarea in urma inflamatiilor, decalcifierii sau a unor afectiuni ale sistemului locomotor. De asemenea, elimina sindromul premenstrual sever si depresiile, ajuta la diminuarea simptomelor din epilepsie, Parkinson si Alzheimer. Magnetoterapia face adevarate minuni in reumatisme (de orice forma), discopatii, hernii de disc neoperate, boli hepato-biliare, boli endocrine, boli ale aparatului uro-genital (prostatita cronica, disfunctii sexuale), boli digestive, tulburari circulatorii (arterite), cardiopatii ischemice, angina pectorala, tulburari respiratorii, migrene, astenii, nevroze, nevralgii dentare. Este indicata si in procesele de refacere (dupa osteoartrita incheieturilor, spondiloza, osteocondrita, entorse, sindrom algoneurodistrofic, spondilite anchilozante si aseptice); in afectiuni pediatrice (miopie, artrita reumatoida, amiotrofie spinala, sinuzita); in afectiuni neurologice (pareze ale nervilor periferici, dureri postoperatorii); in dermatologie. Magnetoterapia intensifica vindecarea ranilor si a oaselor fracturate, elimina calculii renali si biliari, vindeca eczemele si ajuta la recuperarea pacientilor cu paralizii. Acest tratament duce la vindecarea rapida a plagilor si arsurilor, precum si la oprirea evolutiei diabetului. De asemenea, actioneaza benefic si asupra cancerului in forme incipiente, ca adjuvant la tratamentul oncologic.

"Fiecare bolnav are un tratament personificat"

- Cel mai important efect al magnetoterapiei ramane totusi inlaturarea durerilor. Cum se realizeaza acest lucru?
- Magnetoterapia poate inlatura cauza durerii, in loc sa trateze efectele. Secretul sta in circulatia sanguina. S-a observat ca magnetii cresc fluxul sanguin catre capilarele mici, relaxandu-le si dilatandu-le. Intr-un cuvant, functia de autovindecare a organismului se desfasoara mai rapid, deci imbunatatirea circulatiei aduce cu ea vindecare.
- Cum se aplica magnetoterapia si cat dureaza expunerea la campul magnetic?
- Este bine sa se stie ca magnetoterapia nu trateaza o boala anume, ci organismul bolnav in totalitatea lui. De aceea, fiecare bolnav va avea un tratament personificat. Durata aplicarii magnetilor este prescrisa in concordanta cu boala si cu particularitatile pacientului. In afectiunile mai putin grave, durata aplicarii este scurta, iar in cazurile cronice (artrita, paralizie sau eczeme), timpul de expunere este mai mare. Terapia consta in aplicarea magnetului cu un anumit pol in diferite locuri ale corpului, generand un camp magnetic bine determinat, care actioneaza local asupra organismului. Tratamentul poate fi continuat pana ce boala este vindecata complet, fara a avea efecte adverse. Magnetoterapia nu exclude folosirea medicamentelor alopate sau a unor terapii naturale, cum ar fi fitoterapia, Ayurveda, homeopatia etc.
- Magnetoterapia are si contraindicatii?
- Este categoric interzisa in caz de sarcina, in cazul persoanelor care au instalat un pacemaker, in afectiunile legate de sangerari, tuberculoza activa, psihoze. De asemenea, se va folosi cu precautie in boli neurologice, micoze severe si arteroscleroza severa.

Apa magnetizata

- Se spune ca banala apa se transforma, prin contactul cu un magnet, intr-un lichid miraculos, ajutand in tratamentul tuturor bolilor...
- Prin curgerea sa naturala prin curentele subterane, apa trece de multe ori pe deasupra rocilor magnetice, care ii transfera o incarcatura magnetica. Insa atunci cand curge prin conducte din metal si ajunge la robinetele din casele noastre, apa isi pierde incarcatura magnetica. Apa magnetizata actioneaza asupra tulburarilor digestive, nervoase si urinare. Reduce excesul de aciditate in sistemul digestiv si imbunatateste digestia, creste apetitul, elimina toxinele, dand energie persoanei care o consuma in mod regulat. Apa magnetizata este benefica in tulburari de natura nervoasa, in reglarea presiunii sanguine (creste presiunea joasa), in astm, bronsite, raceli, tuse si toate tipurile de febra. Poate fi folosita pentru spalarea ochilor tumefiati, a ranilor si a eczemelor. Pentru mentinerea unei vederi mai bune, este indicata spalarea zilnica a ochilor cu apa magnetizata. Corpul va prelua toata energia magnetica de la apa magnetizata. Trebuie insa cateva saptamani pentru a se observa imbunatatirile aduse asupra starii de sanatate. Orice lichid poate fi magnetizat, inainte de a fi consumat: apa, ceaiurile, sucurile, compoturile, chiar si ciorbele. Pe magnet se aseaza un vas de sticla sau de plastic (nu din metal!), in care turnam lichidul pe care dorim sa-l magnetizam. Se lasa la magnetizat intre o ora si 12 ore, niciodata mai mult. Se poate consuma in orice cantitate.

Cazuri

Nutescu Ioan, Ploiesti - str. Lobacevski nr. 12, tel. 0244/52.48.85. "Dupa o cazatura de la 4 metri inaltime, am avut groaznice probleme de sanatate. Am fost internat la spitalul judetean, la sectia neurochirurgie, dar mare lucru nu mi-au facut. Aveam dureri ingrozitoare la coloana vertebrala, la cap si la gat, dar medicii spuneau ca nu am nimic rupt si n-au ce sa-mi faca. I-am cerut sotiei mele, care este cadru medical, sa ma ia acasa, sa nu mor acolo. Am rugat-o sa cheme preotul, sa ma spovedeasca si sa ma impartaseasca. Dar Dumnezeu nu m-a lasat. Am stat acasa trei luni la pat si intr-o zi, am citit despre d-na Lili Colotin in "Formula As". Am contactat-o, mi-a trimis magnetul si, imediat ce l-am primit, am inceput tratamentul. A fost salvarea mea! Mai intai am scapat de cadrul metalic cu care mergeam prin casa si dupa circa doua saptamani am mers singur, fara dureri. Sunt foarte multumit de rezultat, mai ales ca prin acelasi tratament, si membrii familiei mele au scapat de unele probleme de sanatate."

Prof. univ. dr. ing. Alexandru Valachi, str. Sfantul Lazar nr. 13, bl. J1-2, ap. 9, Iasi, tel. 0232/43.28.03. "Se implinesc doi ani de cand sotia mea foloseste tratamentul cu camp magnetic propus de d-na Lili Colotin, pentru lombosciatica si poliartrita reumatoida. Rezultatul este spectaculos: dupa prima luna de tratament, durerile au scazut in intensitate, in timp disparand in totalitate. Am constatat ca tratamentul cu magneti este eficace si in alte boli decat cele de tip reumatoid. De ani de zile, eu sufar de o bronsita astmatiforma cronica. De circa doua saptamani folosesc magnetii si am observat o ameliorare considerabila in situatiile de criza."

Mihail Ramniceanu, cartier Dorobanti 1, bl. 13/1, ap. 3, Buzau, tel. 0238/71.27.62. "Am descoperit-o pe d-na Lili Colotin in "Formula As", in anul 1997, cautand cu disperare un leac pentru bolile mele. Aveam 62 de ani si ma invadasera tot felul de suferinte: gastrita, dureri mari de cap, discopatie lombara, spondiloza cervicala si dorsala, circulatie periferica deficitara. Dupa ce ani de zile am incercat fel de fel de tratamente medicale si naturiste, din pacate fara nici un rezultat, in 1999 m-am hotarat sa incerc si magnetoterapia. Am sunat-o pe d-na Colotin, am primit magnetul si am inceput terapia, dupa recomandarile pe care mi le-a trimis. Durerile de cap mi-au cedat chiar dupa prima sedinta. Dupa doua saptamani, eram plin de energie, scapand, pe rand, si de alte dureri care m-au chinuit, unele din tinerete. Acum sunt perfect sanatos si am devenit adeptul acestei terapii, careia ii fac reclama in stanga si-n dreapta. Toti prietenii si cunoscutii mei, care aveau probleme de sanatate, au beneficiat de puterea tamaduitoare a magnetilor. Sa va dau cateva exemple:
Negrila Ion era propus pentru amputarea picioarelor, avand o arterita veche. A urmat tratamentul cu magneti si a scapat de operatie. Nu stie cum sa-i multumeasca d-nei Colotin ca l-a readus la o viata normala.
Scortaru Vasile a inceput tratamentul cu magneti pentru a scapa de niste calculi biliari si renali, care-i provocau crize ingrozitoare. Dupa numai trei zile de tratament, a eliminat calculii. Sotia lui avea hipotensiune si o poliartrita veche, fiind dependenta de ajutorul celor din casa. A facut si ea tratament si rezultatele n-au intarziat sa apara: in opt zile si-a echilibrat tensiunea arteriala, iar dupa doua saptamani de tratament intensiv a scapat de poliartrita.
Maria Vieru, de 59 de ani, era foarte bolnava, suferind de Zona Zoster, migrene, noduli tiroidieni si reumatism generalizat. Dupa doar trei saptamani de tratament a reusit sa scape de toate suferintele provocate de aceste boli.
Bogatu Mihai avea o bronsita cronica de care a scapat dupa trei zile de tratament cu magneti. Am constatat ca toti cei care au urmat magnetoterapia, facandu-si analize inainte si dupa tratament, au avut parametri mult mai buni, dupa o cura de maximum 8 sedinte. Rezultate foarte bune au obtinut si in cazul tahicardiei si al cardiopatiei ischemice dureroase. Si animalele raspund bine la aceasta terapie, iar plantele se dezvolta foarte rapid daca sunt udate cu apa magnetizata. Pe aceasta cale, doresc sa-i multumesc d-nei Lili Colotin, in numele celor care au beneficiat de efectele tratamentului prin magnetoterapie!"

D-na Lili Colotin poate fi contactata la adresa:
str. Otelarilor nr. 36, bl. P1, ap. 4, Micro 19, Galati,
cod 800614, tel.0236/43.58.88, 0743/92.18.35