Cazuri de corigenta

Redactia
Multe din scrisorile adresate rubricii noastre de frumusete pun intrebari din care reiese un adevar neplacut: tehnicile de baza ale intretinerii tenului, mainilor, corpului si parului sunt ignorate, ducand adesea la un veritabil prapad - creme grase folosite pe un ten gras, machiajul lasat peste noapte pe obraz, stoarcerea furioasa a cosurilor etc. In randurile care urmeaza, vom sublinia cateva motive de corigenta la frumusete, cu speranta ca, invatand sa le evitati, veti ajunge printre premiantele clasei.

1. Stoarcerea salbatica a cosurilor

Pe degete se afla bacterii care provoaca infectii. Inainte de a va scoate punctele negre, faceti o baie de aburi la fata. Prin porii dilatati, grasimea si puroiul ies cu usurinta la suprafata. Folositi, pentru stoarcere, doua bucatele de vata sau doua fasii de tifon.

2. Folosirea unor produse vechi de machiaj: creme, fond de ten

Riscati sa faceti cosuri si infectii. Substantele conservante din creme, rujuri si fond de ten au un timp de folosinta limitat. Aruncati-le!

3. Folosirea deodorantului imediat dupa epilare

Pielea de la subsuori e sensibila si epilatul o irita usor. Sa mai dai cu un deodorant bazat pe alcool si substante aromate e un supliciu. Epilati-va seara si folositi deodorantul a doua zi.

4. Prea multa ingrijire a pielii

Pielea trebuie sa mai si respire. Nu exagerati imbiband-o cu creme si demachiante. In principiu, e bine sa folositi produsele unei singure linii cosmetice, potrivita cu tipul de piele pe care-l aveti. Riscati, altfel, iritatii si inrosiri.

5. Parul legat prea strans la spate

Moda parului legat la spate cu un siret sau cu un fir de elastic prea strans vatama parul, il rupe si il face sa cada. Daca va place coafura aceasta, legati-va parul lejer, cu o panglica, si prindeti-l pe partile laterale ale capului cu doua agrafe sau doi piepteni mici.

6. Intoarcerea genelor cu degetele

Femeile care doresc sa aiba gene intoarse si le indoaie, adesea, cu varful degetelor. Gresit: firele de par se smulg cu usurinta din pleoapa si genele se raresc. Folositi mai bine un aparat special pentru intoarcerea genelor. Se gaseste-n comert.

7. Unsul cu crema la plaja

Cremele protectoare pentru soare sau bronzat au nevoie de 20 de minute pentru a patrunde ca lumea in piele. Iata de ce e bine sa va ungeti cu crema acasa, inainte de a va expune la soare.

8. Lacuitul unghiilor in baie

Datorita apei calde din baie, unghiile se dilata puternic. Cand iesiti, ele se comprima din nou, si lacul pe care l-ati dat pe unghii se va coji. Nu aplicati oja decat pe unghiile foarte uscate.

9. Nedemachiate, in pat

Faceti cosuri! Indiferent cat de tarziu va culcati, obrazul trebuie curatat cu un demachiant si cu apa.

10. O baie prea lunga si prea fierbinte

Pielea se usuca. Va si blegiti. O baie ca lumea nu trebuie sa aiba mai mult de 39 de grade, nu trebuie sa tina mai mult de 10 minute, iar dupa aceea, pielea corpului trebuie bine unsa cu crema.

11. Vedeti prost, dar nu purtati ochelari

Asta duce rapid la riduri in jurul ochilor, pentru ca o vedere proasta e intotdeauna asociata cu stransul din ochi. Slava Domnului, exista ochelari pentru toate gusturile!

12. Folosirea zilnica a fierului de frezat

Fierul fierbinte usuca parul si varfurile lui se despica si se rup. Folositi mai bine bigudiurile. Cele mici formeaza bucle la fel de frumoase ca fierul de frezat.