Corina

Dia Radu
"Primavara sunt creativa si euforica".

In oceanul de vedete care-si schimba stilul si coafura precum fluturii florile, e cu adevarat un eveniment sa mai remarci pe cineva. Linistita, harnica si talentata, Corina vine tocmai de la Satu Mare, iar prestatia ei justifica faima castigata rapid in muzica tanara
- Ai avut o ascensiune fulgeratoare in topuri, desi vii de departe, de unde se-agata harta-n cui. Ti s-a parut dificila concurenta Capitalei?
- Nu concurenta Capitalei este dificila, ci concurenta in general. De multe ori provincia a dat talente remarcabile. Asa ca nu mi s-a parut nici o clipa un impediment faptul ca am venit de la Satu Mare. In plus, nu am venit aici ca sa fac muzica, ci fiindca acum sapte ani am dat examen la Facultatea de Management. Si cum am luat din prima, am decis sa raman, ca sa studiez. Dorinta de a canta s-a cristalizat ulterior. Desi cant de cand eram mica, de-abia acum trei ani mi-am dat seama ca e momentul sa fac ceva concret. Asa m-am apucat de treaba si am inceput sa lucrez la primul meu album, care s-a finalizat intr-un an de zile. Continui sa iau lectii de canto, pentru ca niciodata nu poti spune ca e destul cat ai invatat. Am un coregraf bun, Crbl de la Simplu, cu care ma antrenez. Ma ghidez mereu dupa standardele din Occident. Nu e admisibil sa ai puncte slabe, trebuie sa ai voce buna, piesa bine compusa, sa dansezi profesionist, sa arati bine. Daca nu le ai pe toate intr-un tot, foarte greu reusesti.
- Asta e, prin urmare, reteta succesului tau?
- Nu numai. Mai e nevoie de munca, ambitie, perseverenta si stropul de noroc fara care nu poti face nimic. In cazul meu, a fost putin mai greu la inceput, datorita faptului ca nu reusisem sa-mi alcatuiesc o echipa. E extrem de important sa ai oameni capabili in jurul tau. Si mai conteaza sa fii motivat. Cel mai mare dusman inainte sa te lansezi e propriul tau psihic, cu care lupti zi de zi. Trebuie sa inveti sa ai rabdare, sa te ambitionezi, sa inlaturi descurajarile si sa lasi la suprafata doar dorinta de a reusi.
- In ce stadiu sunt acum proiectele tale muzicale?
- Tocmai am finalizat cu succes cel de-al doilea album. Sunt foarte mandra de el, are piese frumoase, cu un sound aparte rnb, hip-hop, slow si funky. Cu alte cuvinte, numai bune de dansat. Albumul se numeste Imi place..., iar piesa pe care o promovez acum da, intr-un fel, titlul. Se numeste Imi place la tine tot. Abia astept sa le testez la public. Astept cu nerabdare premiile Mtv, unde voi avea o aparitie ca invitata, impreuna cu Smiley si Dan Baxter, si unde promitem sa facem senzatie. Cam asta ar fi activitatea mea muzicala zilele astea.
- Ti-ai facut si tu un program strict, cum au toate vedetele?
- Ah... Nici vorba. Asta nu inseamna ca nu am de facut o gramada de lucruri. Ma trezesc cam pe la 8, daca mai am timp mananc. La ora 9 merg la facultate. Sunt acum studenta a doua oara, de data aceasta la Drept. Dupa ce termin seminariile si cursurile, alerg spre orele de coregrafie, canto, repetitiile la sala pentru concertele live, mai merg pe la casa de discuri sa discut cu echipa de acolo, interviuri, emisiuni, sedinte foto... Apoi vin chestiunile de "bucatarie": ma duc sa-mi spal masina sau merg cu ea in Service, ma duc sa cumpar de mancare, sa-mi platesc taxele. Tot felul de lucruri absolut necesare. Si cand chiar am timp liber, ma plimb cu rolele in parc sau merg la aerobic. Herastraul este locul meu preferat de relaxare. Si mai este o librarie foarte frumoasa, "Carturesti", unde poti sa stai sa savurezi un ceai, sa asculti muzica de calitate; este locul din care ma aprovizionez cu Cd-uri, carti si Dvd-uri.
- Esti la a doua facultate si pari neobosita in dorinta ta de a invata. E important ca o cantareata sa aiba studii?
- Normal ca ideal ar fi sa aiba si ceva in cap. Insa stii cum e, uneori Dumnezeu nu ti le da pe toate. Unii se remarca prin inteligenta, altii printr-un talent extraordinar. Altii prin performante sportive. Important e sa folosesti cu cap ce ti-a dat Dumnezeu. Eu le sunt datoare parintilor mei, pentru ca au facut tot ce-au putut ca eu sa primesc o educatie buna. Mi-au cultivat dragostea de carte. M-au rasfatat mult, fiind singurul lor copil, dar au fost si exigenti, atunci cand a fost cazul. Si mi-au fost mereu cei mai buni prieteni. De altfel, mama, tata si verisoarele mele, care sunt mai mari ca mine, mi-au dat intotdeauna cele mai bune sfaturi in viata.
- Ai mai pastrat aceasta relatie stransa acum, de cand locuiesti in Bucuresti?
- Bineinteles. Doar exista telefoane. Imi este foarte dor de ei, asa ca, de cate ori am timp, plec sa ii vad. Cand sunt la Satu Mare, imi petrec aproape tot timpul cu familia mea. Nu mai am prieteni apropiati acolo, cei sapte ani de Bucuresti isi spun cuvantul, am mai multi prieteni aici. Acum, ca vine primavara, si e din ce in ce mai cald, mi se trezeste dorinta de a iesi mai des afara, de a ma intalni cu ei, sa merg la munte sau la film. Am o stare euforica si sunt foarte creativa primavara, ceea ce e bine pentru concertele care vor urma.
- Cum a fost primita muzica ta acasa, in Satu-Mare?
- Inca nu am avut nici un concert acolo. Daca n-a fost sa fie, n-am insistat nici eu sa-l programez. Dar nu pot sa va ascund faptul ca sunt nerabdatoare sa cant pentru satmareni si pentru familia mea. Cu siguranta voi fi bine primita "acasa" si probabil se va lasa si cu o petrecere la final.
- Ce alte ingrediente placute mai are viata ta de zi cu zi?
- Cititul e o desfatare veritabila, pe care mi-o daruiesc din cand in cand. Apoi, mai sunt clipele frumoase, pe care le impart cu prietenul meu. Avem o relatie nemaipomenita, bazata pe comunicare, respect si multa iubire. Ascult multa muzica. Nu e numai rutina, e si placere. Oricand ascult cu drag Pink, Lenny Kravitz, Leonard Cohen si Christina Aguilera. Din cauza faptului ca muzica e mai mult decat o pasiune, ii dedic majoritatea timpului. De aceea, nici nu mi se mai par mari eforturile pe care le fac. Pentru mine, e o placere sa muncesc, pentru ca stiu ca numai asa voi putea evolua.

Fotografii: Roton