Luna va sfatuieste...

Redactia
Pielea.

Cand luna este in crestere, tenul dvs. e proaspat, are culoare, e bine hidratat si irigat. Micile probleme care apar - puncte negre, cosuri, granule de calciu, ies ce-i drept mai puternic la suprafata, dar trec usor, fara sa lase urme. De aceea, primele doua patrare lunare sunt foarte indicate pentru o curatire in profunzime sau un tratament cosmetic al tenului. Pentru ca pielea, sub aceasta incidenta lunara, este mai apta sa primeasca substantele care se aplica pe ea, specialistii ne recomanda sa folosim intensiv peeling-ul si mastile naturale. Ideale sunt zilele cu putin inainte de luna plina.
Cand luna este in descrestere, pielea e mai uscata si mai putin irigata cu sange. Cosurile si celelalte impuritati se rezolva acum mai greu. In ciuda tratamentelor aplicate corect, se poate ajunge la infectii si cicatrice pe piele. Mai ales in zilele cu luna plina ar fi bine sa renuntati la cosmetica. Dar luna in scadere are si avantaje: tratamentele pe piele sunt mai putin dureroase, de aceea se recomanda sa se efectueze acum lifting-urile, micile interventii chirurgicale, injectiile cu botox.

Parul

Tunsul: Parul creste mai puternic si mai repede daca e taiat sau tuns in zilele cand luna este in crestere. Daca aveti par subtire sau vatamat de prea mult vopsit, momentul optim sa-i redati vitalitatea pierduta se afla cu trei zile inainte sau dupa luna plina. Taiati-i varfurile! Veti observa ca va creste mult mai viguros.
Daca vreti sa economisiti bani si sa mergeti mai rar la coafor, e bine sa stiti ca intre luna plina si luna noua, parul creste mai greu.
Vopsitul: perioada propice este luna in crestere. Mai ales vopselele naturale patrund mai bine si rezista mai mult.
Permanentul: e ideal sa fie facut in zilele cu luna in crestere.
Epilatul: parul de pe corp se inlatura cel mai bine cand pe cer e luna plina. Tot atunci procedeul este si cel mai putin dureros. Dar daca vreti sa creasca dupa epilare mai greu, asteptati luna in descrestere.

Silueta

Daca vreti sa slabiti cateva kilograme - timpul ideal pentru o dieta este cuprins intre luna plina si luna noua (deci cand luna se afla in descrestere). In perioada aceasta apetitul e mai scazut si kilogramele se topesc.



Cosmetica naturista
Ingrijirea tenului


Gutuile - tratament
pentru pielea iritata


Semintele de gutui contin mucilagiu (un soi de guma solubila in apa) extrem de eficient pentru piele. E suficient sa inmuiati semintele in apa. In cateva zile se formeaza un soi de gelatina translucida, care poate fi folosita pentru curatatul fetei (se foloseste ca un sapun).

Rezultate foarte bune se obtin si daca mixati 225 grame de seminte de gutui cu un pahar de apa. Se foloseste lichidul obtinut ca o masca.

Reteta

Apa de gutui

Ingrediente: 50 g seminte de gutui, 50 g coaja proaspat curatata, 1 l de apa, 1 g de acid salicilic.
Mod de preparare:
Puneti apa la fiert si de cum da in clocot, adaugati semintele si coaja de gutui.
Lasati sa fiarba 5 minute, apoi opriti focul.
Strecurati lichidul obtinut si adaugati acidul salicilic (salicilat).
Turnati in sticle si pastrati-le la rece. Folositi produsul seara si dimineata, dupa ce va demachiati sau va spalati pe fata. Face o piele de inger.