"Moarte invadatorilor", dar fara chimicale

Redactia
Acarieni

- aerisiti bine locuinta in fiecare zi, folositi cat mai des aspiratorul, nu lasati praful sa se adune pe mobile, bateti saltelele din cand in cand, eliminati igrasia si alte surse de umiditate, scuturati cat mai des covoarele persane din camerele de dormit.

Furnici - puneti in drumul lor felii sau jumatati de lamaie mucegaite, zat de cafea sau vase mici umplute cu apa si otet.

Viespi - pentru a evita ca o viespe sa ramana prizoniera in casa sau in masina, creand panica, spalati ferestrele cu apa cu mult otet.

Muste - pentru a indeparta mustele dintr-o camera:
Puneti pe o mobila sau suspendati de o lampa cu un siret, o lamaie sau o portocala intepate cu cuisoare aromate.
Puneti cateva boluri umplute cu otet fierbinte pe mobile.

Tantarii - nu vor mai patrunde in casa, daca asezati pe pervazul ferestrelor ghivece cu muscate sau busuioc. Mirosul lor ii tine la distanta. Daca totusi intra in locuinta, puneti ici-colo farfurioare umplute cu esenta de terebentina sau amoniac.

Soareci si sobolani - daca nu aveti o pisica harnica si dibace, presarati prin locurile pe unde rozatoarele intra in casa, piper macinat sau rondele de lamaie mucegaite.

Molii
- coaja sau ulei aromat de cedru. Mirosul lor tine moliile la distanta. Acelasi efect il au si ramurelele mici de tuia, care se pun pe rafturile dulapului.
- coji de lamaie: uscati cateva coji de lamaie, puneti-le in saculeti de tifon si atarnati-le de stinghiile dulapului.
- seminte de morcov - foarte aromate, semintele de morcov tin moliile la distanta. Puneti-le in pungi din panza si asezati-le pe rafturile din dulap.