Vacanta Rock

Iulian Ignat
Timpuri Noi.

Revenirea trupei, dupa o pauza lunga, de patru ani, a fost primita cu entuziasm de fanii formatiei. Din martie, Timpuri Noi este foarte prezenta in viata muzicala, concertelor din cluburi urmandu-le recitaluri la diverse festivaluri din tara. Toata lumea asteapta acum o noua aparitie discografica, insa, pana atunci, Artan, solistul trupei, are o surpriza.

Artan
"Vacanta? Nu prea! Sunt de o luna la mare
si-abia am intrat in apa de doua ori"


"Avem o echipa formata din Dj Vasile, Dj Prosi, primul Dj din Romania, si eu, Artan, echipa care a deschis proiectul "Zona Libera Tiffanys Neptun". Este vorba de un proiect deschis tuturor artistilor de muzica electronica si trupelor de rock progresiv. Suntem aici de pe 1 iulie, am fi putut incepe mai devreme, dar ne-a venit ideea abia in mai, si am avut de trecut peste niste piedici la care nu ne gandisem. Acum am pornit cu incredere, speram ca va reusi, va continua si in anii urmatori, mai mult, va ajunge si in Bucuresti. Locul de desfasurare este fosta discoteca Tiffanys, aflata la umbra unor stejari seculari, si nu a umbrelelor din plastic. N-am mai vazut un astfel de loc, rezervatie naturala de stejari, pe litoral! Pana acum, am avut artisti din Elvetia, Rusia, de-ai nostri, bineinteles. Oamenii mai mult asculta, dar se si ridica de la mese, se balanseaza, fac tumbe, cum se simt ei mai bine. Ideea este ca artistii sa isi prezinte creatiile muzicale, care chiar daca se bazeaza pe ritm, nu sunt destinate exclusiv dansului. Cu Timpuri Noi mai avem proiecte in vara asta. Vom aparea pe 30 iulie, in ultima zi a unui mare festival rock de la Targu-Mures, iar in august vom canta din nou in fata unui public numeros la Vama Veche.
Printre concerte muncim la discul pe care musai trebuie sa-l avem gata la sfarsitul lui septembrie. Vacanta? Pai, nu prea! Sunt de o luna de zile la mare si abia am intrat in apa de doua ori..."

Nightlosers

Pentru veselii cantareti din Ardeal care au lansat la sfarsitul primaverii un nou disc, Rhythm & Bulz, vara inseamna concerte in strainatate. Daca anii trecuti au cantat in Scandinavia si la festivalul londonez "Coin Street", anul acesta se pregatesc sa ajunga cu mult si mult mai departe. In China.

Hano Hofer
"La sfarsitul lui august plecam in China"


"Noul nostru album a fost foarte bine primit de catre cei ce au ajuns sa-l asculte. Spun asta pentru ca difuzarea lui in tara n-a fost asa cum ne-am dorit. L-am luat insa cu noi la concerte si spectatorii l-au putut cumpara acolo. Pe langa serile organizate in cluburile bucurestene, am mai avut lansari la Cluj, pe malul marii, la Vama Veche. Acum detinem un repertoriu mai larg, asa ca avem de unde alege pentru recitaluri. Programul nostru este aproape acelasi, atat la aparitiile din tara, cat si la cele din strainatate. Ce-i drept, acolo ii lasam lui Nucu Pandrea un moment solo, pentru ca frunza lui este la mare cautare. Vara trecuta am cantat la Londra, la un festival stradal, "Coin Street", ce se intinde pe parcursul unei luni. A existat si o "Romanian Day", la care am cantat noi, un taraf si o trupa englezeasca, Mukka Band, formata din instrumentisti de formatie clasica si dintr-o solista vocala romanca. Trupa canta un fel de muzica imbinata cu folclor romanesc. Am intalnit la concertul nostru multi compatrioti bucurosi sa asculte muzica romaneasca. Despre unii din ei nici nu stiam ca au plecat din tara si ca s-au stabilit acolo.
In vara asta, vom participa din nou la festivalul Stufstock de la Vama Veche, iar apoi, la sfarsitul lunii august, vom pleca in China. Cum? Atasatei culturale de la Beijing i-a placut discul nostru, ne-a recomandat unor impresari... si gata. Ce va fi, nu stim nici noi prea bine, ne incredintam in norocul care nu ne-a parasit niciodata pana acum."

Blazzaj

Mereu la curent cu noutatile muzicii occidentale, publicul timisorean este exigent si greu de cucerit. Dar prin rafinamentul instrumentistilor, atmosfera incinsa creata la concerte, aparitia si vocea Cristinei Paduraru, formatia Blazzaj are tot ce-i trebuie pentru a face fata cu brio oricaror exigente. Dupa stabilirea in Anglia a lui Eddie Neuman, fondatorul si compozitorul trupei, Blazzaj nu si-a permis pasi gresiti. Concertele lor bucurestene umplu cluburile, pe scenele mari sunt la fel de bine primiti, insa... neavand in repertoriu slagare si refrene siropoase, nu sunt atat de cunoscuti pe cat merita. Dupa doua albume de colectie, este momentul unei noi aparitii discografice, care sa-i aduca pe banateni in prim-plan.

Vali Potra
"Ne gandim tot mai mult la noul album"


"Dupa turul de primavara prin cluburile bucurestene si timisorene, am participat la un concert initiat de colegii nostri de la trupa Implant, pentru strangere de fonduri pentru sinistratii primelor inundatii din Banat. Concertul s-a desfasurat in Parcul Rozelor, a avut pe scena sapte trupe si, contrar carcotelilor, cum ca rockerii n-au de unde da bani si ca vor veni doar sa asculte, s-au strans, in cateva ore, 35 de milioane de lei. Apoi am participat la un festival al berii la Cluj, am continuat in iunie colaborarea excelenta pe care o avem de 5-6 ani cu centrele culturale franceze din tara. Am sustinut trei concerte consecutive in cadrul "Sarbatorii muzicii" la Timisoara, in Piata Unirii, la Brasov, in Parcul Hidromecanica, si la strandul din Arad. Imensitatea asta de strand de pe Mures arata ca o ministatiune de la mare. Partea buna este ca am cantat in locuri diferite, in fata unui public divers, insa ne doare, pe noi si pe alte trupe, felul in care s-a schimbat politica patronilor de club. In Bucuresti, inca e Ok, insa in tara ei evita sa-si asume orice responsabilitate. Nu mai platesc gajul trupelor, transportul, cazarea, ci ne ofera banii obtinuti pe bilete, de multe ori oprind din acestia sonorizarea, afisele! Iar in acest caz, nu se mai sinchisesc sa promoveze in nici un fel concertul. Se ajunge astfel la situatia hilara sa nu mai concertam de foarte mult timp la Iasi, de pilda, acolo unde stim ca avem multi fani si suntem ceruti!
Asta e cu cluburile. La scena mare, am cantat pentru a doua oara la Vama Veche, pe 20 iulie, iar concertul nostru a fost televizat in direct, la ora de varf. Apoi, vom participa la Festivalul de la Rosia Montana. In curand, vom inregistra doua piese pe care le vom pune pe masa caselor de discuri, care au spus ca ne asteapta. Ne gandim tot mai mult la noul album."