Cum se scot petele dificile...

Redactia
Guma de mestecat

- solidificati pata, trecand pe deasupra o pungulita de plastic cu cuburi de gheata. Radeti cu o lingura sau o spatula. Daca raman urme de grasime, scoateti-le cu un solvent.

Urina, excremente, voma - inmuiati-le imediat in apa calduta. Daca pata e uscata, frecati-o cu apa amestecata cu amoniac.

Ruj de buze - imbibati un tampon de vata cu amestecul urmator: 1 lingurita apa oxigenata cu trei picaturi de amoniac. Frecati.

Gudron - inmuiati pata cu putin unt sau vaselina. Aplicati o hartie absorbanta. Treceti peste pata un fier de calcat fierbinte, folosind o sugativa. Stergeti urma ramasa cu benzina.

Ingrijirea blugilor - daca vreti sa pastrati cat mai mult culoarea inchisa a blugilor dvs., inmuiati-i (inainte de a-i purta) o noapte intreaga in apa cu sare grunjoasa.

Ciorapi de matase rezistenti - pentru a intari ciorapii de nylon si a impiedica momentul fatidic in care fug firele, spalati-i numai cu mana si adaugati putin zahar pudra in apa de clatit.

Lenjeria delicata, din dantela sau matase, poate fi spalata in masina daca este bagata intr-o fata de perna.

Panza ingalbenita se albeste perfect daca e tinuta o noapte intreaga pe luna plina. Spalati-o, clatiti-o, apoi intindeti-o pe iarba, sub razele lunii.

Sosetele albe raman ca noi, daca le fierbeti in apa in care ati pus o felie de lamaie.