Curatenie cu otet

Redactia
Servete de sters "in otet".

Amestecati, intr-un bol mai mare, 3 linguri de otet alb cu o lingurita de detergent lichid si doua cani de apa. Inmuiati servete de cca 15-20 cm, confectionate din panza moale si curata, apoi stoarceti-le. Puneti servetele umede intr-o cutie inchisa ermetic. Folositi-le ori de cate ori e nevoie sa curatati ceva repede. Ele sunt ideale pentru mici retusuri pe ferestre, urme de degete in jurul clantelor si al intrerupatoarelor electrice, pete pe oglinzi, pentru a curati robinetele, plansetele de prajituri, aparatele menajere.

Scrumiere murdare

Umpleti cu otet scrumierele foarte murdare, pe care scrumul s-a incrustat, si lasati sa actioneze 5 minute. Clatiti scrumiera si umpleti-o din nou cu otet, pentru a inlatura mirosul persistent. Clatiti cu apa rece.

Igiena telefonului

Microbii care provoaca raceli si gripe traiesc pe suprafata obiectelor care sunt manipulate de mai multe persoane. Curatati receptorul telefonului cu otet pur. Bacteriile nu vor mai putea sa se dezvolte.

Clanta usii

Clantele usilor fac parte dintre obiectele cele mai murdare din casa (si cuib pentru microbi). O curatire periodica cu o carpa inmuiata in otet le face mare bine. Omoara microbii si inlatura murdaria. Clantele din sticla isi regasesc luciul.

Perle din sticla sau plastic

Inmuiati colierele de perle intr-un litru de apa in care puneti o lingura de sapun lichid. Clatiti-le cu un amestec compus dintr-un litru de apa si o lingura de otet. Ttergeti-le apoi intr-un prosop absorbant si uscati-le definitiv cu un foen pus la temperatura medie.

O boare proaspata pentru aer inchis

Otetul improspateaza de minune aerul inchis. E suficient sa utilizati un vaporizator ca sa trimiteti o boare limpede in locurile cu aer inchis, miros de bucatarie sau fum. Pentru un parfum cat mai proaspat, utilizati otetul de mere.

O matura eficienta

Matura dvs. va aduna mai bine praful daca o vaporizati cu apa si otet. E suficient sa varsati o cana de apa calda intr-un recipient cu pompa si sa adaugati o cana de otet. Vaporizati matura inainte si in timp ce o folositi.