"Cine se ocupa in societatea civila de parerile oamenilor simpli?"

Cititor Formula AS
Stimata redactie a revistei "Formula As",

Este prima oara cand va scriu, desi am mai dorit si in alte randuri, si totul porneste de la mesajele prin Internet, publicate in numarul 686, in pagina doi, la rubrica de "Accente". Dvs. creati posibilitatea existentei unui curent de opinie din care cei responsabili (sau mai bine zis care au puterea si ar trebui sa fie responsabili) sa ia seama la vocile celor care nu doresc Ue cu forta si in orice conditii. As dori si eu pastrarea traditiilor milenare (in care intra si prepararea branzei la stanile ciobanesti, fara muls mecanic si pasteurizare, si plafoane de productie, si conditii sanitare aberante, si nu e decat un mic exemplu de lucru bun, al existentei noastre, care se va distruge iremediabil...).
Intrebarea mea este: atata vreme cat oamenii simpli nu au la dispozitie decat timpul propriei existente - serviciu, copii, rutina zilnica - si nu se pot implica activ, cine se ocupa in societatea civila de parerile lor? Exista un astfel de organism? Un forum care sa transmita si sa capete forta prin multimea oamenilor care au aceeasi parere? Ca votul, cel care este atat de trambitat ca instrument democratic, ne-a fost in parte furat de ideea votarii pe liste formate de partide (din pacate, nu putem vota oameni, ci liste dinainte stabilite...). Avem si nesansa inundatiilor din toamna aceasta, oamenii nu mai vad problemele anilor viitori si rigorile stramte ale acestei aderari, care ne este prezentata ca o salvare, caci sunt coplesiti de problemele prezentului.
Daca vocea unora ca mine conteaza, ajutati-ma sa inteleg cum se poate face auzita. Cu deosebita stima si multa admiratie pentru munca dvs.,
Mihaela - mihaelaliviu@yahoo.com
Va dam raspunsul pe loc: prin exprimarea in scris a opiniilor si publicarea lor in "Formula As"