Phil Collins, concert de adio

Dia Radu
Desi in ultima vreme ne-au trecut pragul multi solisti straini cu prestatii de exceptie, de un mega spectacol grandios, intr-o arena plina, romanii nu au mai avut parte de la... poate... show-ul lui Michael Jackson

. "Minunea" e pe cale de a se repeta. De data asta, in cauza este marele muzician britanic Phil Collins, care in turneul sau de adio, a inclus si o oprire la Bucuresti. Ea se va produce pe 30 octombrie, la hangarul Romaero Baneasa, unde fanii fostului baterist genial de la Genesis il vor putea asculta in direct. Si nu singur, ci cu 12 trailere pline cu echipamente de sunet si lumini si cu un staff de circa 100 de persoane, dintre care 80 de tehnicieni. La care, pentru impresionarea publicului, se mai adauga un ecran imens, de 160 m2, un sunet de 140.000 W si 35 de tone de echipament suspendat de tavanul hangarului. Doar atat daca ar fi, si tot am fi curiosi sa vedem acest spectacol, identic, de altfel, cu cel pus in scena la Frankfurt.
Compozitorul si interpretul celebrelor "One more night" si "In the air tonight" va concerta cu doua zile inainte la Belgrad, urmand ca, dupa concertul din capitala noastra, sa plece spre Atena, pentru ca mai tarziu, in data de 20 noiembrie, sa inchida acest turneu, printr-un show la Glasgow. Phil nu va fi singur pe scena, ci cu 16 muzicieni valorosi, care-i vor sustine interpretarea. Surprinzator pentru un muzician obisnuit cu turneele este faptul ca va fi insotit de sotia sa, Oriane (ca de altfel aproape toti membrii trupei), si chiar si de ultimul sau nascut, in varsta de un an.
Cei care vor sa-si procure bilete pe ultima suta de metri trebuie sa stie ca inca mai exista locuri, desi producatorul acestui concert se asteapta ca biletele spectacolului sa fie epuizate cu cateva zile inainte.
Phil Collins are la activ 35 de ani de cariera, in care a cantat pe cele mai mari scene din lume, alaturi de nume inconfundabile: Robert Plant, Eric Clapton, Mike Oldfield, Sting, Paul McCartney. A facut si muzica de film, adaugandu-si in palmares un Oscar si un Glob de Aur.
Daca vreti, asadar, sa ascultati live hituri precum Another Day in Paradise, Sussudio sau Dance Into the Light, marele muzician va asteapta pe 30 octombrie, la ora 20.30, sa-si ia adio personal de la dvs. si de la aparitiile sale in concerte publice.