Sfaturi rapide de sanatate

Redactia
Contra acneei....

Comprese cu ulei de masline: incercati amestecul urmator: 25 cl ulei de masline virgin (scrie pe sticla), plus 100 de picaturi de ulei aromat de lavanda (ulei esential, nu industrial) se amesteca bine si se aplica pe cosuri sub forma de comprese sau se frictioneaza usor. Primele efecte apar dupa cateva zile.

Lotiune cu lamai verzi: ca sa scapati de punctele negre din care se formeaza cosurile, frecati-va obrazul cu suc de lamai verzi. Omoara microbii, curata pielea si strange porii.

Frectii cu usturoi: frictionati zonele atinse de acnee cu un catel de usturoi taiat in doua.

Suc de morcovi: beti in fiecare dimineata sucul preparat din trei morcovi proaspeti si netratati.
Contra aftelor...

Iaurt natural: un iaurt natural mancat in fiecare zi previne si vindeca aftele.

Ceai negru: aplicati pe afte un plic cu ceai negru inmuiat in apa fierbinte, apoi racit. Ceaiul contine tanin, un astringent cu proprietati analgezice.

Frunze uscate de morcovi: fierbeti zece minute un pumn de frunze uscate de morcovi. Lasati sa se infuzeze cinci minute, strecurati, lasati lichidul sa se raceasca, apoi faceti bai de gura, de doua ori pe zi.

Contra durerilor de artrita si artroza...


Post cu morcovi: o zi pe saptamana beti doar suc de morcovi, in saptamana a doua beti doua zile doar suc de morcovi, in saptamana a treia, trei zile. Sucul de morcovi e benefic contra durerilor.

Bratara de cupru: desi nu exista o explicatie stiintifica, cuprul usureaza durerile provocate de artroza. Procurati-va o bratara si purtati-o la incheietura mainii.

Frunza de varza pe abdomen: in fiecare seara aplicati pe abdomen frunze de varza bagate in cuptor ca sa se deshidrateze. Lasati-le toata noaptea, fixate cu un bandaj. Frunzele de varza zdrobite cu sticla si fixate pe articulatiile dureroase sunt la fel de eficiente.

Masajul cu ulei de masline si suc de lamaie: incalziti pe foc un amestec de ulei de masline si suc de lamaie, apoi masati-va cu el articulatiile dureroase. Aplicati un bandaj si lasati-l si peste noapte.