Retete fulger contra bolilor toamnei

Redactia
Raceli.

Supa de pasare: s-a crezut ca este un simplu moft, dar cercetatorii americani de la Mount Sinai din Miami au demonstrat stiintific ca supa fierbinte de pasare decongestioneaza caile respiratorii si omoara microbii mai repede decat orice medicament. Cauza? Deocamdata necunoscuta.

Usturoi: luati o lingurita de ulei de usturoi din ora in ora. Se obtine prin macerare, vreme de 10 zile. Nu se strecoara. Se tine in sticlute de culoare inchisa.

Pasta de mujdei: se aplica direct pe spate sau piept, acoperita cu o folie subtire de plastic si un fular.

Un catel de usturoi: se taie in doua si se freaca bine toata suprafata talpii piciorului. Efectul e si mai puternic, daca restul de usturoi se baga intr-o soseta care se lasa pe picior toata noaptea.

Lapte cu salvie: puneti la infuzat, cincisprezece minute, o lingurita de salvie intr-o cana cu lapte clocotit. Beti lichidul cat mai fierbinte, de-a lungul zilei. Si gargara cu lapte fierbinte de salvie are efect garantat.

Inhalatii cu otet fierbinte: puneti la fiert o jumatate de litru de otet de mere, apoi inhalati aburii cat mai calzi. Desfunda rapid caile respiratorii. Tot in raceli se recomanda frectiile pe tot corpul cu otet cald, seara, inainte de culcare. Inveliti-va gros.

Ser fiziologic cu argila si lamaie: amestecati o fiola de ser fiziologic cu putina apa argiloasa si 2 picaturi de suc de lamaie. Irigati-va nasul, de doua-trei ori pe zi, cu acest amestec, folosind o pipeta. Apoi suflati-va bine fiecare nara in parte.

Sirop canadian: Ingrediente - 8 frunze mari de otetar, 4 frunze de menta, 2 lingurite de miere si o lingura de gin. Preparare: se pun la fiert frunzele de otetar si de menta, vreme de zece minute, in 250 ml apa. Se strecoara, se adauga mierea si ginul. Cand simtiti ca va cuprinde raceala, luati cate o lingurita de sirop, de mai multe ori pe zi.