Zodiacul lunii ianuarie 2006

Tana Rosca
Luna este stapana absoluta a anului 2006 si e bine sa tinem seama de ritmurile ei.

In ianuarie vom avea luna plina pe 14, in zodia Racului, ceea ce inseamna ca pana atunci orice initiativa legata de casa si familie se desfasoara sub auspicii bune. In perioada descrescatoare, respectiv pana pe 29, va recomandam sa va consolidati pozitia si renumele profesionale. 29 este insa o zi critica

Berbec
Castig serios


Daca aveti de gand sa va mutati, sa cumparati o locuinta ori un teren, sa faceti amenajari sau achizitii pentru casa, prima jumatate a lunii este o perioada cat se poate de indicata. La fel de bine este sa strangeti relatiile cu mama sa povestiti despre copilarie si sa va sfatuiti. Viata dvs. sociala se activeaza cu incepere din 21, cand va poate uita Dumnezeu la discutiile cu prietenii, cu care nu va mai saturati sa stati de vorba.
Bani: Energia pe care ati depus-o pentru a intra pe un castig serios da roade si simtiti deja rezultatele. O perioada optima pentru investitii este cea cuprinsa intre 1 si 12, mai ales daca lucrati cu parteneri din strainatate, cu Sagetatori sau Pesti. Nu faceti afaceri pe 27 si 28.
Cariera: Comunicati foarte bine cu sefii de ambe sexe intre 5 si 22, insa cu femeile ar trebui sa fiti prudenti, pentru ca, din 2 incepand, s-ar putea sa aiba o atitudine mai ambigua fata de dvs. Nu va incredeti in complimente, care ar putea fi o forma de-a va manipula.
Dragoste: Ramaneti ancorati intr-o stare de tristete, poate aproape de resemnare, punctata de momente de revolta, deoarece persoana iubita pare sa nu va aprecieze meritele, in timp ce dvs. va straduiti poate prea tare sa-i faceti pe plac.
Sanatate: Ficatul se leneveste si s-ar putea sa suferiti intepaturi pe sciatic daca ridicati obiecte grele, dar tonusul general e bun.

Taur
Prea voluntari


Sunteti in continuare foarte energici, dar si cat se poate de voluntari. Incercarile dvs. de-a va impune ideile si initiativele cu orice chip au insa efecte negative, mai ales daca va erijati in sefi in cadrul familiei. Relatiile cu tatal sau cu orice alt membru varstnic al familiei care exercita, sub o forma sau alta, autoritate, pot ajunge la confruntari neplacute pentru toata lumea, in mod special in ultimele zile ale lunii. Procedati cu tact si respect si veti putea avea castig de cauza. Calatoriile si studiile, precum si aparitiile publice sunt bine aspectate intre 5 si 22.
Bani: Cele mai bune tranzactii financiare ori comerciale le faceti in primele 4 zile ale lunii. In rest, chiar daca nu faceti nimic, capitalul dvs. atrage dobanzi.
Cariera: Lucruri interesante incep sa se petreaca incepand din data de 21, mai ales daca reusiti sa cadeti de acord cu un sef. Din 23, veti dispune de abilitatea necesara pentru a va convinge seful ca intuitiile dvs. sunt demne de luat in seama.
Dragoste: Relatia de cuplu este senina si sincera, partenerul va trece cu vederea ocazionalele momente de agresivitate, deoarece de obicei sunteti atat de rabdatori si rezonabili. Este destul de usor s-o faca, fiindca nu faceti decat sa va manifestati nervii, nu va faceti partenerul raspunzator pentru ei.
Sanatate: Pentru ca va miscati mai mult si mai repede ca de obicei, iar miscarile dvs. sunt adesea nestapanite, exista pericolul unor accidentari minore, al intepenirii gatului sau al unor migrene. Tensiunea arteriala poate fi ceva mai ridicata ca de obicei, tensiunea intraoculara usor marita.

Gemeni
Luna afacerilor


Va impotmoliti in drumurile scurte, ceea ce va exaspereaza. Cand trebuie sa ajungeti undeva, parca cresc semafoare (toate pe rosu) in calea dvs. si ambuteiajele se produc, de preferinta, fix pe unde trebuie sa circulati. Probleme pot aparea si daca aveti de facut deplasari scurte in interes profesional, iar functionarii publici par scosi direct din borcanul de muraturi. Nu-i nimic, plecati la drum lung si veti vedea ca acolo lucrurile stau cu totul altfel. Posibilitatea de-a calatori ori de-a va evidentia la scoala se iveste incepand cu data de 21. Scanati-va colegii pentru a depista rivalul ascuns care va pune piedica.
Bani: Aveti o luna deosebit de buna pentru afaceri, intregul interval 5-22 este parca anume menit sa va puna in valoare talentele de comercianti si negociatori. Atentie insa sa nu intrati prea mult in capital pentru a va satisface anumite placeri personale.
Cariera: Sunteti intre doua tabere radical opuse. Sustinatorii dvs., care va considera cea mai simpatica persoana de la serviciu si va tin partea cu multa loialitate, si unii barbati chititi pe avansare, cu orgoliul mai mare decat capacitatile, care se straduiesc sa iste conflicte in jurul activitatii dvs.
Dragoste:Partenerul comunica intens cu dvs. (sau macar doreste s-o faca), in primele zile ale lunii. Ulterior isi va manifesta afectiunea mai discret, dar la fel de profund.
Sanatate: Mai ales la serviciu, exista riscul unor mici necazuri, vizand zona umerilor si a gatului. Munca excesiva va da la propriu dureri de cap. Tendinta de ingrasare continua.

Rac
Griji financiare


Sunteti neobisnuit de radicali in atitudinea pe care o adoptati fata de prieteni. Intentiile dvs. sunt bune si e bine sa mai iesiti din stilul dvs. diplomat si protector, cu conditia sa nu cadeti in extrema cealalta. Pericolul consta in faptul ca ceea ce afirmati sau intreprindeti dvs. poate contraveni sistemului de valori al unora dintre prietenii dvs. mai conservatori. Exista anumite persoane cu influenta care s-ar putea distanta de dvs., iar pierderea acestor contacte ar putea sa se faca simtita in timp.
Bani: Sunteti foarte ingrijorati in legatura cu administrarea veniturilor dvs. si din aceasta cauza sunteti inclinati sa faceti economii drastice. Nu trebuie sa va supuneti unor mari frustrari, temerile dvs. sunt reale, insa le dati o amploare exagerata. Ocaziile de afaceri care apar din 21 si se intensifica pe 23 va vor reda intrucatva increderea in capacitatea dvs. de-a manevra banii.
Cariera: Cresterea este constanta si sigura, meritele si puterea de munca va sunt recunoscute. In primele 4 zile ale lunii puteti incheia intelegeri importante, deoarece aveti toate atuurile de partea dvs.
Dragoste: Vesti bune si pentru Racii singuri si pentru cei aflati intr-o relatie stabila. Primii pot trai o poveste de dragoste incantatoare, de foarte bun augur, pe cand cei "stabilizati" beneficiaza din plin de perioada 5-22, cand partenerul isi va dori sa faca o excursie in trecut, care va aprofunda legatura emotionala dintre voi. Rememorati perioada primelor intalniri si lasati-va din nou prada acelor sentimente.
Sanatate: Rezistenta si capacitatea de refacere a organismului dvs. cresc, dar este cazul sa va feriti de infectii ale aparatului respirator superior in primele patru zile ale lunii.

Leu
Urmariti de trecut


Sunteti abatuti si nervosi, apasati de responsabilitati prea multe si de temeri acumulate din trecut, care ies la suprafata si nu mai e chip sa le reprimati. Lasati-le sa vina in lumina constientului fara a le cenzura, fara a invinovati, pe dvs. sau pe altii, pentru cele petrecute in trecut. Gasiti alinare in prezenta membrilor familiei, este vorba despre familia extinsa, deoarece un rol important il pot juca si rudele prin alianta. Cautati-le prezenta mai ales in ultimele zile ale lunii, mai precis incepand cu data de 27.
Bani: Evitati sa dati curs unor propuneri de asociere care au aparut catre finele lunii trecute si care suna exagerat de bine. Conduceti negocierile incepand din data de 23, pentru ca atunci aveti cea mai mare sansa de-a obtine termenii pe care-i doriti.
Cariera: Cu toata energia pe care o depuneti, va vine foarte greu sa depasiti obstacolele din partea autoritatilor, mai ales cele legate de aprobari sau eliberarea de documente cu caracter oficial. Abordarea in forta este contraproductiva.
Dragoste: Leii celibatari reusesc sa imbunatateasca nivelul de comunicare cu persoana iubita, cu conditia sa se grabeasca (problemele trebuie discutate pana pe 4). Leii "adjudecati" pot fi derutati de anumite reactii ale partenerului, dar zile cu adevarat dificile sunt doar ultimele cinci ale lunii.
Sanatate: Oasele va tot dau de furca, in mod special genunchii si coloana. Exercitiile de flexibilitate sunt indispensabile ca sa va mentineti, cat de cat, in forma.

Fecioara
Comunicare absoluta


Tot ceea ce inseamna socializare pe plan local este insotit de mari sanse de reusita. Aveti voie chiar sa va incercati mana la jocuri de noroc, cu conditia sa nu trageti de el - dati si fugiti. Se pot stabili contacte importante si puteti obtine sprijinul si simpatia unor persoane importante. Fecioarele mai mici au toate sansele sa-si impresioneze profesorii pentru ca acumuleaza cunostintele ca un burete. Calatoriile lungi nu sunt recomandate insa, iar studentii ar face bine sa nu carteasca in fata profesorilor mai tineri si mai energici.
Bani: Nu faceti miscari grabite si nu incercati sa influentati mersul lucrurilor. Ele se indreapta de la sine in directia cea buna, iar prin actiuni pripite nu faceti decat sa intarziati rezultatul dorit, nicidecum sa-l grabiti. Totul decurge dupa alte legi.
Cariera: Imprecizia si confuzia cu care se desfasoara lucrurile la serviciu va deranjeaza, dar n-aveti cum sa imprimati ordine si disciplina mai devreme de data de 21, iar din 23 se intrezareste deja lumina de la capatul tunelului. Va redescoperiti eficienta.
Dragoste: Fecioarele singure petrec o luna foarte romantica si totodata stranie. Intre 5 si 22 comunicati bine pe plan sentimental sau mai precis pe planuri sentimentale, pentru ca s-ar putea ca si cineva din trecutul dvs. afectiv sa reapara in viata dvs. Dilema! In cuplu, atmosfera ramane racoros-amicala.
Sanatate: Corpul va taxeaza pentru orice efort excesiv. Sunt atacati genunchii, dentitia si inima, eventual sub forma unui reumatism cardiac.

Balanta
Petreceti! Va face bine


Acasa se anunta o forfota neintrerupta intre 5 si 22, cand un du-te vino de oameni tineri va incita mental la tot felul de discutii. Dati petreceri acasa, care se pot dovedi de mare succes. Nu uitati sa va invitati si vecinii si rudele de gradul doi sau trei, daca sunt tinere si stiu sa se distreze. E drept ca distractiile acestea se pot dovedi in final destul de costisitoare, dar zau daca nu merita! Va dau o stare sufleteasca de exceptie. Pe de alta parte, cei invitati vor sti sa se revanseze, la randul lor.
Bani: O crestere a veniturilor la serviciu se poate intimpla oricand, iar daca nu este asa, veti avea ocazia sa va suplimentati veniturile prin intermediul unei persoane binevoitoare. Cu investitiile sau afacerile lasati-o mai incet, iar din 27 incolo e bine sa sistati orice activitate de acest gen.
Cariera: Mai apar situatii neasteptate si unii colegi va mai iau prin surprindere (nu intotdeauna in sensul placut al cuvantului), dar totul se mentine in limite suportabile.
Dragoste: In prima zi de ianuarie va apuca niste nostalgii ciudate, dar sentimentele fata de persoana iubita isi recapata prospetimea incepand din 21 si merg in crescendo pana la sfarsitul lunii. Se poate ca din 23 sa mai apara cineva care sa va faca avansuri - ceea ce nu va va displacea de loc.
Sanatate: Starea dvs. fizica este stationara, cu exceptia unor mici neplaceri legate de ritmul respirator ori de mictiuni prea dese sau prea rare. Beti minimum 2 litri de apa pe zi.

Scorpion
Sinceritate si emotii


Pe plan personal, totul merge bine, cu toate ca se poate ca acum sa aveti dubii (vesnicele dvs. dubii!) cu privire la asta. Important este ca sunteti mult mai deschisi ca de obicei, iar rezultatul este, fireste, ca atrageti simpatia celorlalti cu mai multa usurinta sau puteti accepta mai lesne apropierea emotionala. Aveti spor la drumurile scurte, ideal este sa socializati abundent intre 5 si 22, perioada in care puteti cunoaste multa lume si conversatiile se leaga usor. Starea de confuzie si neliniste de-acasa se risipeste incepand din 21 si de-abia atunci e cazul sa va apucati sa rezolvati problemele casnice sau relatiile incurcate cu familia, pana atunci nu aveti nici energia, nici obiectivitatea s-o faceti.
Bani: Cele mai rodnice sunt primele patru zile ale lunii, apoi nu trebuie decat sa aveti rabdare si sa capitalizati.
Cariera: Blocajul actual este dictat de destin si vi se cer rabdare si intelepciune pentru a face fata solicitarilor. Acestea pot fi deosebit de grele pe parcursul ultimelor cinci zile ale lunii, cand puteti avea impresia ca tot universul s-a coalizat impotriva dvs. Nu uitati ca aveti suficiente resurse pentru a face fata probelor, altfel nu vi se dadeau.
Dragoste: Luna aceasta flirtati pe rupte, ceea ce poate trezi reactii nu tocmai placute din partea partenerului. Din fericire, ii raspundeti cu o candoare si o dragalasenie carora n-are cum sa le reziste.
Sanatate: Nu aveti probleme, in afara faptului ca "atrageti" niste kilograme in plus. De preferinta pe solduri.

Sagetator
Oportunitati la bani


Se poate ca o discutie interesanta pe care o purtati in primele patru zile ale lunii sa va incite sa aflati mai multe despre subiectul abordat. In caz ca asa stau lucrurile, e posibil sa deveniti dvs. insiva pasionati de acel domeniu si sa cititi cu nesat tot ce puteti gasi sau sa cautati cu insistenta prezenta persoanelor care impartasesc interesul dvs., pentru a putea discuta pe indelete cu cei care stiu mai multe. Calatoriile lungi, oricat v-ar incanta ideea, nu va vor aduce satisfactii ori pot fi infaptuite doar cu intarziere ori sicane din partea autoritatilor. Evitati-le cu totul dupa data de 27, cand ar fi bine sa nu iesiti nici macar in oras.
Bani: S-a cam spart ghinionul, iar intre 5 si 22, Sagetatorii tineri si nelinistiti si chiar cei mai putin tineri vor avea parte de mai multe oferte de lucru, cu lefuri mai bune. Se poate sa optati si pentru o colaborare sau sa acceptati un al doilea serviciu.
Cariera: Nervii colegilor au ajuns la cote suportabile, dar atmosfera este inca departe de-a fi una destinsa. Dat fiind ca sunteti zodie de foc si aveti un temperament pe masura, mai aveti din cand in cand niste ciocniri. Stapaniti-va insa cat puteti din 27 incolo.
Dragoste: E bine si va fi si mai bine, pe masura ce va dati seama ca aveti parte de afectiune si nu sunteti nici privati de libertatile de care firea dvs. independenta nu se poate dispensa. Explicati partenerului inca o data care sunt nevoile dvs.
Sanatate: Aveti grija cum va conduceti viata intima, pentru ca sunteti inclinati catre excese si ar putea sa apara probleme marunte ca iritatii sau mici infectii, care nu trebuie insa trecute cu vederea.

Capricorn
Forma maxima


Dvs. nu sunteti tocmai renumiti prin spontaneitate sau adaptabilitate. Ei bine, luna aceasta, intre 5 si 22, ii veti uimi pe multi, fiind volubili, comunicativi si dispusi sa va schimbati programul de pe o zi pe alta. Unii vor ajunge chiar la performanta de-a anula vreo intalnire de afaceri. Veti lasa sa vi se intrezareasca pana si sentimentalismul, secretul dvs. cel mai bine pazit. Procesul poate fi pus si pe seama lui Venus, care trece retrogradand prin semnul dvs. zodiacal si va poate duce mintea inapoi, la momentele de suferinta din copilarie sau la lipsuri acute suferite atunci. Data de 17 este una foarte norocoasa.
Bani: Marea incalceala care descrie actualmente starea dvs. financiara incepe sa se clarifice din 21, iar din 23, puneti mana pe fraie si va aduceti aminte ca ati dovedit situatii si mai grele. E musai s-o faceti, pentru ca investitiile dvs. stagneaza, unele pot inregistra si usoare pierderi.
Cariera: Dusmaniile s-au mai domolit, dar n-au disparut de tot. In primele patru zile ale lunii este bine sa nu discutati cu colegii tineri parerile dvs. despre una-alta de la serviciu, pentru ca vor fi parate in secunda doi. Ar fi buna o alianta cu un personaj puternic din culise.
Dragoste: Sunteti dispusi sa faceti dvs. primul pas in manifestarea sentimentelor, ceea ce va fi receptionat pozitiv, dar cu surprinderea de rigoare. Va pot napadi amintiri din "trecutul istoric", cu ocazia revederii unei foste iubiri, dar ele nu vor face decat sa potenteze afectiunea fata de actualul partener.
Sanatate: Intre 5 si 22 sunteti intr-o forma de zile mari. Din 2 puteti pierde cu usurinta kilogramele in plus.

Varsator
Varf profesional


A cam sosit scadenta pentru toate cele lasate neterminate in ultimele luni sau tot ce ati facut cu jumatate de masura. Problemele personale, pe care le tot amanati, nu mai sufera intarziere si nici cei care s-au lasat induiosati pana acum sa va consoleze si sa va ajute nu vor mai fi dispusi s-o faca. Din 21 veti dispune de energia necesara pentru a iesi din starea de balteala, iar data de 23 va gaseste deja cu mainile pe comenzi. Ciondanelile de acasa cu un barbat va dau o stare de iritare semipermanenta.
Bani: Puteti castiga mai mult daca va asociati cu niste colegi si faceti, in secret, o mica afacere colaterala pe cont propriu. Are ceva de-a face cu serviciul actual si e bine sa procedati cu discretie.
Cariera: Profesional sunteti in plin avant si chiar daca vor fi zile mai grele, ca de exemplu perioada 27-31, optimismul dvs. si arta cu care experimentati diferite posibilitati va va aduce pana la urma si respect, si prestigiu. Puteti asista fara probleme la barfele de la serviciu, cu conditia sa va pastrati neutralitatea si sa nu duceti vorba, altfel veti fi prinsi si catalogati drept tradatori.
Dragoste: Aici sunt necazuri toata luna. Comportamentul partenerului devine din ce in ce mai rigid si mai autoritar, in timp ce dvs. ba cedati prea mult, ba cautati samanta de cearta cand nu trebuie. Din 27, pericolul e maxim.
Sanatate: In linii mari e bine, mai ales ca sortii dvs. cresc in lupta cu kilogramele. Protejati-va umerii si gleznele si puneti si dvs., ca oamenii, cate un fular la gat!

Pesti
O luna fasta


Prima jumatate a lunii e deosebit de buna pentru dvs., mai cu seama ca nu trebuie sa faceti nimic special ca sa vi se intample aceste lucruri bune, care vin pe neasteptate in viata dvs. Unele au loc datorita prietenilor dvs. apropiati, altele vin de la prieteni din strainatate sau sunt rezultatele unor studii carora le-ati dedicat timp si pasiune. Este posibil sa vi se ofere o calatorie in strainatate, poate la o conferinta sau ceva asemanator, unde va puteti face remarcati. Puteti castiga burse in strainatate sau puteti fi chemati sa predati. Drumurile scurte sunt insa nefavorabile, se pot petrece mici accidente.
Bani: De acum veti dormi cam cum v-ati asternut. Daca ati ajuns la un nivel modic de bunastare, va sfatuim sa nu cheltuiti prea mult cu prietenii, risc care apare din data de 2. Mai e posibil sa va luati la intrecere cu cineva din grupul dvs. pe imagine, ceea ce va va afecta iarasi resursele financiare.
Cariera: Pana pe 4, puteti epata prin competenta dvs. teoretica, dar a adopta o atitudine superioara ori distanta fata de colegii sau colaboratorii dvs. ar fi o greseala strategica de mari proportii, pentru ca unii dintre acestia sunt ambitiosi si competenti si va vor pune la incercare cu orice ocazie.
Dragoste: Puteti sa incepeti o relatie cu cineva din cercul de prieteni, insa persoana respectiva s-ar putea sa nu fie tocmai sincera, ori dvs. sa fiti, de fapt, mai atrasi de altcineva din grup si sa va folositi de aceasta cucerire pentru a fi mai interesanti in ochii celei (celui) pe care o vizati de fapt.
Sanatate: Nivelul dvs. scazut de energie va face sa aveti nevoie de multe ore de somn. Din 21 va inviorati, iar din 23 va revine pofta de miscare. Nu lucrati in forta, pentru ca trebuie sa va crutati umerii, si nici inimii nu-i prieste prea mult efort.