Sfaturi de intampinat sarbatorile (II)

Redactia
Tratamente pentru par. Craciunul e deja in ograda, Revelionul in fata portii. In rastimpul scurt care a mai ramas pana la serile ce vor dezlega sarbatorile, va propunem un program rapid de ingrijire a parului.

Are efecte vizibile, pe termen scurt.

Masca din faina, pentru par
stralucitor si matasos


O jumatate de cana de faina de grau, o jumatate de cana de faina de orz se amesteca cu o cana de apa distilata si o lingura de otet de mere, pana se obtine o pasta subtire. Aplicati pasta pe parul uscat, acoperind firele pe toata lungimea lui, apoi masati usor. Strangeti parul spre crestet, acoperiti-l cu o punga de plastic si fixati-o cu un carlig de rufe. Lasati sa actioneze 20-30 de minute si clatiti-va cu apa rece (apa calda lipeste pasta de par). Spalati-va cu sampon, apoi clatiti-va cu apa calduta.

Balsam cu miere
pentru par uscat


O jumatate de cana cu miere se amesteca cu 2-8 lingurite ulei de masline (in functie de uscaciunea parului si a pielii scalpului) pana la omogenizare. Aplicati din abundenta pasta pe par si pe pielea capului, masand intens. Acoperiti parul cu o punga de plastic si lasati balsamul sa actioneze 30 de minute. Samponati-va si clatiti-va cu apa calduta.

Balsam cu portocala
pentru par degradat


Se amesteca sucul de la o portocala, aceeasi cantitate de apa si o lingura de miere. Pasta obtinuta se aplica pe parul umed, proaspat spalat. Lasati sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti-va.

Cafea pentru par stralucitor

Preparati o cafea foarte tare (espresso) si lasati-o sa se racoreasca, pana ajunge la o temperatura suportabila. Aplicati cafeaua pe parul uscat si lasati sa actioneze 20 de minute. Clatiti-va cu apa calduta. Parul dvs. va deveni pe loc stralucitor. (Nu se foloseste la parul blond.)

Lotiune revigoranta pentru par "obosit"

Se pun intr-un blender urmatoarele ingrediente: un ou, o lingura ulei de masline virgin, un castravete mic, decojit. Se amesteca pana la obtinerea unei paste omogene. Aplicati uniform pe parul uscat si lasati sa actioneze 10 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta.

Ingrijirea picioarelor

O atentie speciala trebuie acordata picioarelor, in special talpilor. Dupa baie, exfoliati calcaiele cu piatra ponce sau cu o pila speciala. Apoi masati bine talpile cu unul dintre urmatoarele preparate.

Tratament cu parafina
pentru talpi crapate


Topiti 5-6 bucati de parafina (se gaseste in farmacii) pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si varsati-o intr-un lighean de plastic. Masati-va talpile cu o crema puternic hidratanta, apoi inmuiati-va pe rand talpile in parafina calda. Repetati operatiunea de trei ori, lasand de fiecare data timp sa se usuce parafina pe talpi. Infasurati fiecare picior cu folie de plastic alimentara, astfel incat sa nu poata patrunde aer. Lasati sa actioneze 20 de minute, apoi indepartati parafina. (Acelasi tratament se poate aplica si pentru mainile uscate si crapate.)

Crema hidratanta cu banane,
miere si margarina


Amestecati intr-un blender o banana, o lingura de miere, sucul de la o lamaie si 2 linguri margarina. Aplicati in strat gros pe talpi si labele picioarelor, masati usor, apoi incaltati sosete groase, pe care le pastrati peste noapte. Dimineata, scoateti sosetele si spalati-va cu apa calda. Picioarele dvs. vor deveni moi si catifelate. (Acelasi tratament se poate aplica si pentru maini.)