Fiti frumoase, la trecerea dintre ani!

Redactia
Sfaturi pentru dichisitul obrazului. Nici un alt remediu cosmetic nu da rezultate mai vizibile si rapide decat mastile naturale.

Cu o conditie: sa le aplicati pe-un obraz bine demachiat si spalat si sa stati linistite (in pat sau in baie) pentru ca substantele continute in ele sa-si implineasca efectul. Succes!

Masca purificatoare
cu mar si castravete


Ingrediente: o jumatate de castravete decojit, albusul de la un ou, 2 lingurite cu suc de lamaie, o lingurita cu mar ras.
Mod de preparare si folosire: amestecati ingredientele pana la omogenizare. Puneti compozitia la frigider timp de 10 minute. Spalati-va bine fata si gatul si aplicati un strat consistent, lasand sa actioneze 20 de minute. Clatiti-va apoi cu apa calduta.


Masca inghetata cu miere
si ou (pentru ten uscat)


Ingrediente: un ou, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura miere.
Mod de preparare si folosire: bateti bine oul, pana devine spumos. Adaugati uleiul de masline si mierea, putin cate putin, batand compozitia incontinuu, pana capata consistenta maionezei. Faceti un cornet dintr-o coala de hartie, turnati compozitia in el si bagati-l in congelator, pentru circa 12 ore. Pentru a aplica masca, rupeti cate o fasie din cornetul de hartie si frecati-va fata cu compozitia inghetata. Lasati-o sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti-va abundent cu apa calduta. Compozitia ramasa in cornet o puteti baga din nou la congelator, pentru a o folosi ulterior.

Masca astringenta cu
grapefruit si patrunjel
(pentru ten gras)


Ingrediente: 3 linguri faina de ovaz, 2 linguri patrunjel verde tocat marunt, o jumatate de grapefruit mare, o lingura cu ulei de masline.
Mod de preparare si folosire: amestecati mai intai faina de ovaz cu patrunjelul, apoi stoarceti deasupra lor sucul de la grapefruit si continuati sa amestecati pana se formeaza o pasta subtire. Acoperiti si lasati amestecul la "dospit" timp de 5 minute. Adaugati uleiul de masline, amestecati din nou si intindeti pasta bine pe fata, evitand zona ochilor. Lasati sa actioneze circa 15 minute, pana se usuca pe fata, apoi clatiti-va cu apa calduta. Stergeti-va fata si aplicati o lotiune tonica. Sucul de grapefruit si patrunjelul sunt excelenti astringenti, recomandandu-se in special pentru tenul gras.

Masca exfolianta
cu ovaz si afine


Ingrediente: o cana cu faina de ovaz, o cana cu afine (congelate), o lingura de miere, 5-6 migdale intregi.
Mod de preparare si folosire: amestecati ingredientele in blender, pana se omogenizeaza. Aplicati pasta astfel obtinuta pe fata si lasati-o sa actioneze pana se usuca (circa 15 minute). Clatiti-va cu apa calduta, stergeti-va si aplicati o lotiune tonica.

Masca blanda cu ciocolata

Ingrediente: o cescuta cu cacao, 3 linguri de smantana, 2 linguri de urda proaspata, o cescuta cu miere, 3 linguri faina de ovaz.
Mod de preparare si folosire: amestecati bine ingredientele si aplicati pasta pe fata, lasand-o sa actioneze 15 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta. Este recomandata in special pentru tenul normal si are excelente proprietati de hidratare, facandu-va pielea ca de bebelus!

Masca din fructe si miere
pentru piele radianta


Ingrediente: 2-3 linguri de miere, un sfert de mar decojit, un sfert de portocala decojita, sase boabe de struguri, 3 capsuni (congelate).
Mod de preparare si folosire: amestecati fructele in blender pana se omogenizeaza. Pe fata proaspat spalata si uscata aplicati un strat de miere, apoi amestecul de fructe. Lasati sa actioneze 15-20 de minute, apoi clatiti-va cu apa calduta. Aceasta masca va va face pielea sa straluceasca, sa radieze tinerete, deoarece acizii alfa-hidroxi din fructe inlatura celulele moarte, iar mierea hidrateaza stratul nou de piele.