Sfaturi pentru sambata seara...

Redactia
...sau orice alta seara in care va simtiti obosite si trebuie sa iesiti in oras

V-ati trezit, ca de obicei, la ora 6 de dimineata, ati pregatit micul dejun pentru intreaga familie, v-ati imbracat si ati fugit la birou: munca, telefoane, tensiune nervoasa non-stop. Apoi iarasi acasa, dupa tura obligatorie pentru cumparaturi. Ce urmeaza va e cunoscut: bucatarie, mancare, vase etc. Cam asa arata ziua unei femei: o scufundare completa in oboseala si stres. Cu toate astea, exista si zile in care trebuie sa iesiti: fie ca v-a facut cineva o invitatie in oras, fie va spuneti singure ca e momentul sa fugiti undeva de acasa. Sa plecati, s-o intindeti, sa va rupeti pur si simplu de monotonia cotidiana, care aduna riduri la coltul gurii. Foarte bine, dar ce va faceti cu sentimentul de istovire, cu tenul negru de oboseala, cu parul unsuros si pleostit?
Pentru a va pune planul in aplicare si pentru a va regasi dispozitia, aveti nevoie de o ora de relaxare totala. Scoateti-va din priza si concentrati-va asupra starii dvs. de bine. Sfaturile pe care vi le dam in continuare va vor fi de folos:

Asezati-va pe un balansoar sau pe un fotoliu comod. Respirati profund, inchideti ochii si loviti cu pumnii cat puteti de des si puternic in bratele mobilei. Este un truc care va relaxeaza si va scapa de stres.

In aceeasi pozitie lejera si relaxata, ridicati-va picioarele pe un alt scaun, inchideti ochii si nu va ganditi la nimic. De cate ori gandurile incearca sa se reintoarca la treburi, alungati-le.

In fata ferestrei deschise, faceti cateva exercitii de respiratie ritmica, inspirand si expirand in 4 sau 5 etape. Este o metoda care va pune sangele in circulatie si va incarca de energie.

Apa minerala este un procedeu de recuperare excelent. Scoateti o sticla lasata la frigider si stropiti-va pe fata cu lichid rece, pana ce simtiti ca pielea va ingheata.

Un ultim truc: inmuiati-va mainile in apa ca gheata si asezati-le dupa ceafa. Ultima ramasita de oboseala a disparut.

Alte sfaturi utile

Baile calde de picioare va dinamizeaza rapid circulatia. l Sucul de rosii amestecat cu un praf de piper va trezeste mai puternic decat cafeaua. l Pentru seara, folositi farduri de culoare deschisa. Doar ochii accentuati-i cu un fard mai inchis. l O relaxare yoga va face sa aratati de parca ziua abia a-nceput.

Cosmetica naturista

Dovleacul si Varza

Celebre legume de iarna, dovleacul si varza poposesc adesea in bucatariile noastre, transformate in salate, mancaruri, placinte si prajituri. Le mananci din ochi, pur si simplu, si le poti manca... si cu fata, daca le transformi in produse cosmetice. Iata cateva retete pe care va sfatuim sa le oferiti tenului dvs., cu rezultate miraculoase.

Dovleacul

Masca pentru ten uscat,
devitalizat

Se fierb 100 g pulpa de dovleac in putin lapte si se adauga apoi 1/2 lingurita de miere. Se aplica produsul pe fata curata. Se lasa sa actioneze 30 de minute, apoi se spala cu apa calduta.
Pentru cearcanele si
ridurile din jurul ochilor

Se curata dovleacul de coaja si samburi si se taie in felii subtiri, de marimi egale. Se aplica pe fata, ca o masca totala. Se lasa sa actioneze 20 de minute.
Pentru hidratarea pielii
Se rade o felie de dovleac crud pe razatoarea mare, se amesteca cu putina miere. Compozitia obtinuta se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute.

Varza

Masca nutritiva
Se baga in mixer o jumatate de varza alba. Sucul obtinut se amesteca bine cu putin caimac de lapte si o lingurita de miere de albine. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.
Masca astringenta
Taiati fasii 2-3 frunze de varza groasa si striviti-le cu o sticla. Ungeti-le cu putin ulei de masline si aplicati-le pe obraz. Clatiti-va bine dupa 10-15 minute.
Masca impotriva acneei
si-a iritatiilor

Se amesteca o lingurita de argila sau caolin cu suc de varza. Se intinde pasta obtinuta pe fata si se lasa sa se usuce bine. Se spala cu apa calduta, dupa care se unge fata cu apa nesarata in care ati fiert varza.