Zodiacul Lunii Martie

Tana Rosca
Cele doua eclipse, cea din 14 si cea din 29, ne vor pune la incercare. Cea din 14 face sa culmineze anumite tensiuni acumulate in corp sau privitoare la relatiile cu colegii de munca, pe cand cea din 29 poate duce la fortarea unor decizii, care ne fac sa iesim (brutal, e drept) dintr-o situatie stagnanta, in care ne complaceam. Intre 3 si 26, planeta Mercur este retrograda in Pesti, ceea ce ne dilueaza memoria si ne incetineste reactiile. Comunicarea este peste masura de incalcita.

Berbec
Drag de prieteni adevarati


Planeta care va guverneaza, puternicul Marte, va da ghes sa porniti la drum, ceea ce nu este tocmai indicat in ultima parte a lunii. Veti fi impulsivi la volan, mai ales incepand din 21. In schimb, sunteti capabili de eforturi la capitolul invatare si sunteti manati de ambitia de-a le dovedi celorlalti cat de bine va functioneaza mintea. Din 6 incepand, sunteti atrasi de compania prietenilor si faceti figura frumoasa in cercul dvs. social. Prieteniile se aprofundeaza si puteti primi numeroase dovezi care sa va ateste popularitatea.
Bani: Din 5 ar fi indicat sa restrangeti aria investitiilor sau macar sa respingeti noile propuneri in acest sens, pentru ca de-abia veti putea face fata solicitarilor care decurg din demersurile pe care le-ati intreprins deja. Acestea sunt destul de profitabile pentru a va acoperi tot necesarul... si ceva in plus.
Cariera: La serviciu, se anunta multe intrigi, intre 6 si 26, se vorbeste mult si in dodii si intentiile unor colegi tineri sunt departe de-a fi oneste. Nu va lasati tentati de aflarea unor amanunte picante pentru ca acestea pot fi un simplu pretext pentru a va trage de limba. Puteti confunda cu usurinta relatiile de colegialitate cu prietenii reale si asta ar putea sa va coste.
Dragoste: Ceva va retine in manifestarea sentimentelor sau sunteti apasati de o stare de singuratate interioara de care nu stiti cum sa scapati. Se poate sa fiti chinuiti de nostalgii sau regrete. Dupa 5 puteti fi tentati de o escapada nerecomandabila.
Sanatate: Starea de nervozitate este provocata de nevoia dvs. mentala de-a face mai multe decat va permite energia dvs., slaba luna aceasta. Picioarele sunt sensibile, la fel si umerii.

Taur
Pe bune cu sefii


Calatoriile lungi sau studiile de orice natura sunt bine aspectate pana pe data de 5, cand si relatiile cu persoane din strainatate se pot dovedi fructuoase, din multe puncte de vedere. Catre finele lunii este posibil sa va razganditi in legatura cu anumite criterii de valoare si puteti purcede in forta pentru a le inlocui cu unele noi. In cercul de prieteni e indicat sa va tineti departe de zvonuri si barfe, care se vehiculeaza cu intentii despre care n-aveti habar. Fiti retinuti si feriti-va sa le colportati la randul dvs.
Bani: Deja din cea de-a doua jumatate a lunii trecute v-ati dedicat cu hotarare procurarii unor sume mari de bani, cu intentia de-a va mari fondul de investitii sau de-a face cat mai rapid afaceri profitabile. Atentie in cea de-a doua parte a acestei luni, deoarece insistenta dvs. in a pune mai repede pe picioare o afacere ar putea sa duca la o pierdere de bani sau a celor alaturi de care va gandeati sa investiti.
Cariera:Incepand cu data de 6, va vin idei inspirate si foarte pe placul sefilor, care vor fi cuceriti de creativitatea dvs. Se poate sa vi se dea mana libera pentru a infaptui un proiect la care visati de o buna bucata de vreme incoace. Dar asta va poate atrage si invidia unui coleg, care-si vede amenintate propriile sanse de afirmare.
Dragoste: Cu toate ca sentimentele partenerului dvs. de cuplu raman la fel de frumoase si de sincere, a cam obosit in ultima perioada si acum ar fi cazul ca dvs. sa tineti seama mai mult de nevoile sale afective.
Sanatate: De-abia din data de 21 pot sa apara probleme legate de tensiunea arteriala si cea intraoculara, ori usoare palpitatii, care pot fi evitate daca va feriti de surmenaj.

Gemeni
O bomba de energie


A venit randul dvs. sa duduiti de energie, ceea ce va avantajeaza, pe o parte, dar are si anumite dezavantaje, pentru ca va face sa actionati uneori impulsiv, poate chiar cu un fel de agresivitate nespecifica zodiei dvs. adaptabile si tolerante. Mergeti pe principiul ca graba strica treaba si nervii si mai si. Multe dintre deplasarile scurte se transforma in adevarate curse cu obstacole sau pot aparea conflicte cu persoane varstnice din anturaj ori cu vecinii. Aceste neajunsuri se pot ameliora ca prin minune dupa data de 6, cand va regasiti tactul si umorul. Dupa aceasta data, va puteti astepta la succese academice sau calatorii lungi cu rezultate nesteptat de bune.
Bani: Doar primele cinci zile ale lunii sunt potrivite pentru afaceri ori plasamente financiare, in rest este bine sa faceti o pauza. In caz ca duceti tratative cu strainatatea, acestea se vor derula dupa placul dvs., dar se vor concretiza mai tarziu sub forma de bani.
Cariera: Apucati-va de cat mai putine proiecte noi, ba intre 3 si 26, ar fi bine sa evitati orice fel de angajamente suplimentare, pentru ca veti fi ispititi sa va apucati de mai multe chestiuni, pe care este improbabil sa le duceti la bun sfarsit. E drept ca si sefii dvs. pot avea atitudini schimbatoare ori pot da dispozitii neclare, de aceea e bine sa cereti lamuriri cat mai specifice.
Dragoste: Deveniti ori pasionali peste masura, ori tineti sa va impuneti neaparat punctul de vedere, ceea ce se poate reflecta negativ asupra relatiei, in mod special in ultima saptamana a lunii. Este greu sa va dati seama cat se enerveaza partenerul, care se va feri mult timp sa-si manifeste iritarea.
Sanatate: Dupa data de 5, e indicat sa va abtineti de la grasimi si alcool, o data din pricina riscului crescut de-a creste in greutate, in al doilea rand, din cauza lenevirii ficatului si a pancreasului.

Rac
Foc domolit


Calatoriile pot duce la tot felul de situatii confuze, daca le intreprindeti intre 3 si 26, cand va puteti uita tot felul de lucruri utile cine stie unde si incurcaturile pot fi maxime, daca cumva calatoriti cu copii. In cazul in care aveti procese in desfasurare, acestea se pot taragana sau se pot pierde documente. La scoala, in aceeasi perioada, va vine greu sa va concentrati si nu va mai puteti bizui pe prodigioasa dvs. memorie.
Bani: Precautiile excesive va pot impiedica sa fructificati o ocazie de investitie cu adevarat deosebita, care vi se iveste incepand din data de 6 si care presupune un efort minim si se soldeaza cu un castig maxim. In acest caz, a economisi banii inseamna a pierde. Incredeti-va in flerul dvs. si folositi sansa.
Cariera: Rivalitatea intre dvs. si un coleg de serviciu poate imbraca forme destul de grave in ultimele zile ale lunii, mai precis cu incepere din 28, deoarece acest coleg nu se sfieste sa va creeze o imagine falsa in ochii colegilor si a sefilor deopotriva. Este dificil sa-l contracarati, deoarece nu actioneaza direct, ci ii asmute pe altii impotriva dvs.
Dragoste: Manifestarile deschise de afectiune se domolesc ca intensitate dupa data de 5, in schimb sentimentele pot deveni mai profunde. Se pare ca ati dobandit acel gen de incredere care nu mai are nevoie de dovezi.
Sanatate: Aveti multa energie, problema este ca trebuie sa stiti cum s-o gestionati. Fortarea acesteia, mai ales in probleme de serviciu, se poate solda cu migrene severe sau puseuri de tensiune arteriala. In cazul in care mergeti la sala de forta ori practicati vreun sport, evitati efortul sustinut incepand din 28, pentru ca exista pericolul de accidentare in zona capului.

Leu
In luna de miere


Starea dvs. de spirit se imbunatateste dupa data de 6, cand reusiti sa iesiti, cat de cat, din spatele zidului de inhibitii care va tine momentan pe loc. In familie atmosfera ramane buna, insa se poate sa fi obosit dupa sirul continuu de vizite. Faptul ca unele rude prin alianta par sa se fi mutat la dvs. nu va mai incanta. Daca este cazul sa porniti la drum, programati-va calatoria dupa data de 20, cand destinul va aduce in cale persoane care va pot ajuta sa va duceti la indeplinire scopurile.
Bani: De parca n-ar fi de ajuns starea bramburita a finantelor dvs., luna aceasta sunteti in pericol de-a face afaceri cu persoane nu tocmai cinstite sau a va urma o falsa inspiratie si de-a va plasa resursele in proiecte utopice si pe masura de paguboase. Iar daca nu sunteti in situatia de-a face afaceri, veti fi tentati sa achizitionati tot felul de obiecte de care nu prea aveti nevoie si care se pot dovedi si de calitate indoielnica.
Cariera: Armonia din relatiile cu colegii se pastreaza pana pe data de 5. Asta nu inseamna ca atmosfera de la serviciu va fi compromisa, ci doar ca se intra intr-un ritm de munca mai alert, care nu mai permite atatea momente de socializare.
Dragoste: Peisajul vietii dvs. amoroase se schimba dramatic in bine, incepand cu data de 6, cand este posibil sa incepeti o noua luna de miere cu partenerul de cuplu sau sa va decideti sa va mutati impreuna cu un partener pe care, cel putin la inceput, il veti idealiza. Sentimentele care va leaga sunt parca desprinse dintr-un film de dragoste.
Sanatate: Forma optima o aveti pana pe data de 5, iar apoi intrati in parametri normali. Asta cu conditia sa nu va neglijati afectiunile cronice si sa nu faceti minuni de vitejie la serviciu.

Fecioara
Sfarsiti ce-ati inceput


Nevoia dvs. de-a va diversifica sfera distractiilor si cea a cunostintelor ramane in continuare mare, dar din 5 incepand, veti constata ca timpul nu este cascaval si nu poate fi intins de asa maniera incat sa faca loc tuturor preocuparilor dvs. Va trebui sa faceti alegerile corecte, in caz contrar va puteti trezi ca alergati de la un angajament la altul, fara a reusi sa fiti eficienti. Aveti sentimentul ca va preseaza timpul si ca aveti de realizat lucruri marete si dificile, fara a sti insa exact care sunt acestea. Ar fi momentul sa va examinati trecutul si sa va opriti asupra acelor proiecte pe care nu le-ati finalizat. Acestea sunt cele pe care ar trebui sa le reluati acum.
Bani: Anumite solutii pe care le propuneti la serviciu ar putea fi rasplatite prin bonificatii sau comisioane. La capitolul investitii aveti cele mai mari sanse incepand cu data de 21, cand va puteti asocia cu un barbat.
Cariera: Ambitia dvs. atinge cote maxime luna aceasta, insa ar trebui sa aveti mare grija sa evitati epuizarea nervoasa care s-ar putea face simtita in zilele de eclipsa, respectiv 14 si 29. Atunci veti avea tendinta de-a reactiona impulsiv si emotional, cu o intensitate care ar putea sa va dauneze. Relatiile cu colegii sunt excelente si sunteti deosebit de creativi.
Dragoste: Perioada 3-26 este una de confuzie in comunicarea cu partenerul. Se poate ca acesta sa va ascunda unele lucruri sau ca dvs. sa nu reusiti sa-l intelegeti din punct de vedere emotional.
Sanatate: Chiar daca nu sunteti intr-o forma fizica deosebita, dupa 6 se intrevede o imbunatatire a starii dvs. generale. Aceasta in primul rand pentru ca veti fi mai inclinati sa-i permiteti organismului dvs. odihna pe care o merita cu prisosinta.

Balanta
Greu la munca, usor la iubit


Pana acum ati avut o rabdare iesita din comun pentru a studia in profunzime un domeniu care va intereseaza sau comportamentul celor care va inconjoara. Ati pastrat observatiile pentru dvs. si ati urmarit cu atentie cele mai mici detalii. Acum sunteti gata sa actionati in urma documentarii dvs. serioase si asta se poate intampla intr-o maniera de-a dreptul exploziva catre finele lunii. Este mai bine daca o faceti treptat, pentru a nu-i surprinde prea tare pe cei din jur. Chiar daca se dovedeste ca ati devenit, in timp si in tacere, expert intr-un anume domeniu si acum sunteti gata sa iesiti in fata si sa va aratati cunostintele, daca o faceti prea brusc, reactia poate fi mai aproape de soc decat de admiratie.
Bani: Luna aceasta resursele dvs. nu devin mai limitate, dar exista posibilitatea ca dvs. insiva sa le limitati daca nu va opriti din goana dupa castiguri suplimentare incepand cu data de 5. Afacerile sau investitiile nu mai trebuie nici ele diversificate, ci s-ar putea sa fiti nevoiti sa renuntati la unele dintre ele, pentru a va concentra asupra celor mai profitabile.
Cariera: Randamentul dvs. profesional poate fi destul de scazut pe perioada 3-26, probabil pentru ca irositi destul de multa vreme stand la palavre cu colegii despre chestiuni care nu au nimic de-a face cu serviciul.
Dragoste: Norocul in dragoste va urmareste si luna aceasta, mai ales dupa data de 6, cand putinele Balante celibatare isi pot gasi perechea, iar cele care sunt intr-o relatie stabila pot redescoperi fiorii primelor intalniri.
Sanatate: Incetinirea circulatiei periferice (oricum problematica la dvs) si starile afective intense si contradictorii va pot deranja in intervalul 3-26, dar nu e cazul sa va ingrijorati.

Scorpion
Faceti scenarii solide


Entuziasmul dvs. se mai domoleste, incepand cu data de 5, si incepeti sa va dati seama ca amploarea si ambitia proiectelor dvs. personale a inceput sa va depaseasca. Nu e nici o nenorocire. E timpul potrivit pentru a reduce din problemele pe care vi le-ati asumat. Un sfat: nu va decideti neaparat pentru cele mai spectaculoase, ci pentru cele mai solide. Daca le duceti pe acestea din urma la bun sfarsit, satisfactia dvs. va fi mai mare si se pot dezvolta astfel incat sa devina mai impresionante decat cele care par acum atat de tentante. Luna aceasta se poate rezolva, in fine, o problema legata de casa sau de familie, care treneaza de multa vreme.
Bani: Daca este sa faceti investitii, ocupati-va de asta in primele doua saptamani ale lunii. Asocierile cu barbati tineri si energici nu ies bine luna aceasta. Daca le faceti totusi, aveti grija ca acestea sa nu degenereze in conflicte in ultima saptamana a lunii.
Cariera: Sunteti mai putin afectati de atitudinea sefilor ori autoritatilor fata de dvs. ca in lunile trecute, dar nu se poate spune ca va este indiferent comportamentul lor. De aceea este recomandabil ca din 21 sa va prezentati initiativele cu modestie si calm - este singura sansa ca ele sa fie acceptate.
Dragoste: Treceti prin momente de mare confuzie emotionala intre 3 si 26, ceea ce va poate determina sa intrati intr-o relatie noua fara discernamant sau sa oscilati, derutati, intre mai multe.
Sanatate: Sunteti feriti de neplaceri pana pe data de 21, cand se pot ivi probleme cu segmentul toracal al coloanei vertebrale si/sau aritmii cardiace.

Sagetator
Zazanii casnice


Membrii tineri ai familiei creeaza tot felul de neajunsuri intre 3 si 26, cand par sa fi devenit specialisti ai manipularii emotionale a adultilor sau pot recurge chiar la neadevaruri pentru a obtine tot felul de favoruri. Cedand farmecului lor nu faceti decat sa stabiliti un precedent periculos - va veti descoperi punctul slab. E drept ca agreati copiii in mod special, insa tot dvs. veti fi cei care vor trebui sa traga ulterior ponoasele. Aveti grija ca dupa data de 5 sa manifestati cuvenita recunostinta fata de cei care va sustin discret, cu sinceritate si devotament - este important s-o stie.
Bani: Cele mai bune zile pentru castig material sunt primele 5, dar in acest rastimp puteti cistiga suficient de bine pentru a petrece ulterior o luna linistita. Din 6 pot aparea ocazii excelente de cistiguri colaterale.
Cariera: Ocupati-va de intarirea aliantelor discrete de la serviciu. De data aceasta dvs. trebuie sa fiti aceia care sa vina cu planuri si/ sau sa domoleasca entuziasmul exagerat al celor care se dovedesc mai putin realisti decat dvs.
Dragoste: In cazul in care ati fost prea retinuti si nu v-ati aratat angajamentul afectiv fata de partenerul de cuplu, acesta poate deveni tot mai impacientat, pe masura ce se scurg zilele. In ultima saptamana a lunii, va putea trece la manifestarea pe fata a nemultumirii sale in forme destul de virulente. E usor sa preveniti aceste izbucniri, aratand ceva mai mult din ceea ce simtiti fata de el.
Sanatate: Zona lombara a coloanei nu trebuie solicitata, mai ales cu incepre din 5 si tot de acum incepand este bine sa luati masuri drastice de protectie a ficatului.

Capricorn
Verde la bani


Obligatiile sociale pot deveni sufocante incepand cu data de 5 si va puteti intreba de ce oare v-ati implicat in atatea. Problema dificila consta in faptul ca dvs. aveti obiceiul sa strangeti din dinti si sa va onorati angajamentele, cu pretul momentelor de liniste de care aveti si dvs. nevoie. Decizia inteleapta este sa puneti totusi mana pe telefon si sa anulati acele intalniri care se bazeaza pe obligatii si sa le pastrati in agenda doar pe cele care va fac o reala placere. Un membru al familiei dvs. va poate cere sa luati o hotarare importanta dupa data de 21. Nu va lasati presati si veti ajunge la solutia cea mai buna.
Bani: In fine, o luna de rezolutii pozitive privitoare la bani. Se poate sa primiti o marire substantiala de salariu sau sa vi se ofere un salariu irezistibil in alta parte, unde va puteti pune mai bine in valoare aptitudinile.
Cariera: Va schimbati treptat modul de-a lua decizii, fenomen care se va accentua treptat pe parcursul lunii. Deveniti mai radicali si s-ar putea sa adoptati un ton care sa-i deranjeze pe colegii sau colaboratorii dvs. In jurul datei de 28 se poate ajunge la conflicte deschise pe aceasta tema.
Dragoste: Luna lui Martisor nu va starneste sentimente romantice decat in primele zile, apoi veti fi probabil prea preocupati de indatoriri sociale pentru a mai avea timp sa fiti sentimentali. Se poate sa priviti anumite avansuri care vi se fac ca fiind simple amabilitati de circumstanta. Pacat!
Sanatate: Din pacate, vestile nu sunt bune, echilibrul energetic este deficitar, eforturile gresit plasate, iar din 28 incolo apare chiar pericolul de accidente.

Varsator
Se implineste un vis


Martie va rasfata, permitand multora dintre dvs. infaptuirea unui vis, fie sub forma unui proiect personal la care tineti deosebit de mult, fie sub forma unei realizari pe care o obtineti fara nici un efort, deoarece nu vi se cere decat sa va manifestati aptitudinile firesti. Din 21 ar fi bine sa petreceti cat mai putin timp acasa si sa iesiti cat mai mult cu prietenii. In cel mai rau caz, dati o raita prin vecini, si asta se poate dovedi un experiment interesant. Pentru ca farmecul personal va plaseaza automat in centrul atentiei grupului dvs. social, nu trebuie sa va mirati daca treziti si invidii din partea unor persoane care cred ca ar trebui sa li se acorde mai multa importanta.
Bani: In nici un caz nu trebuie sa va dati frau liber pornirilor cheltuitoare care va tin in mrejele lor in intervalul 3-26. Mai bine va dati banii pe mana unor persoane chibzuite (ca doar aveti destui prieteni) si le spuneti sa nu vi-i dea inapoi decat la finele acestei perioade. La negocieri sunteti iarasi usor de pacalit.
Cariera: Din 5 nu mai are rost sa va ganditi carei propuneri sa-i dati curs, desi acestea vor continua sa se inmulteasca. Atitudinea cea mai inteleapta este sa va duceti cu gandul in urma si sa judecati la rece care dintre ofertele facute deja va da posibilitatea de-a va implini cel mai bine potentialul. Nu va lasati orbiti de functii care suna prestigios, ci ganditi-va ce aveti de facut concret si daca va place.
Dragoste: Pentru ca sarmul dvs. functioneaza la parametri maximi este si firesc sa atrageti pe multi. Si dvs. va indragostiti usor si asta poate duce la oarecare complicatii, in momentul in care sunteti pusi sa alegeti intre mai multe persoane tentante.
Sanatate: Nu exista nici un risc de sanatate luna aceasta, doar in primele zile puteti fi ceva mai lenevosi.

Pesti
Perioada confuza


Daca nu aveti o busola, cumparati-va. Asta pentru ca intre 3 si 26 veti avea probleme cu directia, la propriu si la figurat. Se poate sa porniti spre chioscul de ziare si sa va treziti la curatatoria chimica, intrebandu-va ce cautati acolo, dar nu inainte de-a ajunge in fata tejghelei. A, va dati seama ca aveati de gand sa va dati la curatat costumul de primavara preferat, care se gaseste, evident, acasa. Comunicarea este mai incalcita ca oricand. Nu va programati discutii importante in aceasta perioada, pentru ca este improbabil sa aveti claritate in idei sau sa tineti un expozeu coerent.
Bani: O ocazie interesanta de castig se poate ivi incepand din 21. Este vorba despre un castig salarial, nu neaparat o crestere, ci mai degraba de o idee a dvs. care se dovedeste lucrativa si veti putea primi o rasplata materiala pentru aceasta contributie.
Cariera: Incercati sa fiti mai relaxati cu colegii. Nu este necesar sa faceti tot timpul dovada excelentei dvs. profesionale, pentru ca asta ii va determina pe colegi sa va pandeasca greselile sau chiar sa incerce sa vi le induca. Or, dvs. ar trebui sa le dati un model, ceea ce reusiti mai bine prin modestie, care de regula nu va lipseste.
Dragoste: Din data de 6 incepand s-ar putea sa va dati seama ca o relatie de prietenie incepe sa capete alte conotatii. Din fericire, persoana respectiva va da semnale clare, asa incit veti sti ce aveti de facut in cazul in care doriti sa schimbati specificul relatiei.
Sanatate: In primele zile ale lunii sunteti storsi de vlaga si oasele va dor, mai ales in zona picioarelor, dar din 6 starea dvs. fizica se amelioreaza sensibil. E cazul sa tratati insistent afectiunile cronice, tratamentul poate da rezultate spectaculoase.