Despre ingrijirea pomilor...

Redactia
Daca trunchiul unui arbore este invadat de muschi, inlaturati-l, frecand cu un burete moale de sarma, folosit, de obicei, la cu-ratatul oalelor.


Nu lasati iedera sau alte plante agatatoare sa se hraneasca din scoarta copacului. Rupeti-le si smulgeti-le din radacini.

Sapati din cand in cand pamantul de la radacina pomilor. Afanandu-l, radacina respira mai bine si arborii devin mai vigurosi.

Lastarii care apar pe pomii fructiferi trebuie indepartati.

Protejati tulpinile pomilor tineri de iepuri, invelindu-le in sticle de plastic goale, asezate in 2-3 straturi.

Cand coaja copacului se fisureaza, jupuiti-o pana in locul unde e din nou sanatoasa. Portiunea ramasa libera se unge cu ceara topita de lumanare sau ceara de albine. Nu lasati niciodata cicatrici neacoperite, pentru ca patrunde apa si lemnul putrezeste.

Arborii fructiferi sau decorativi trebuie plantati in jur de 25 noiembrie, de Sf. Ecaterina. Atunci se prind cel mai usor.

Despre anghinare...

Timpul de fierbere pentru 500 g: 45 de minute. In cuptorul cu microunde: 10/1 minute.

Nu va feriti sa consumati anghinare cand are extremitatea frunzelor uscate, leguma e mai parfumata ca de obicei.

Nu puneti anghinarea in camara langa oua. Lichefiaza galbenusurile.

Stropiti anghinarea cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca.

Daca vreti sa pastrati proaspata anghinarea, puneti-o cu frunzele intr-un vas cu apa cu zahar, pe care o schimbati zilnic, taind cate putin din ele.