Carnavalul de foc la Circul bucurestean

Claudiu Ionescu
Circ

Circul "Globus" din Bucuresti a prezentat sambata, 1 aprilie, premiera "Carnavalul de foc", un best of de exceptie, din sase spectacole de succes ale sale. Pe alocuri remodelate si repuse in scena conform cerintelor artistice si regizorale din 2006, aceste 6 tablouri fac parte din spectacole care au devenit repere ale Circului din Bucuresti.

Beneficiind de o scenografie generoasa, "Carnavalul de foc" este povestea a sase personaje (interpretate de actorii Manuela Harabor, Magda Catone, Alina Tomi, Marius Bodochi, Tomi Cristin si Razvan Oprea) care pleaca intr-o calatorie fantastica. Pentru a se putea intoarce in viata reala, personajele trebuie sa parcurga fiecare povestea plina de aventuri si suspans a Carnavalului de foc, iar pe drum intalnesc atractii specifice lumii circului, cum ar fi: dresura de caini parasutisti a dresorilor rusi Shatkovsky, traditionalul numar de gaucho argentinian cu bolas, costumele si atmosfera incendiara a Americii de Sud, dresuri de maimute a ucrainencei Yulia Kravcenko, numerele de catarge si tango aerian ale trupei Cirneanu-Platinium, baletul aerian al fetelor din trupa Almas si numarul de zburatori la trapez al trupei Akilov, de la Circul Mare din Moscova.

Scenariul si regia spectacolului sunt semnate de Brandusa Novac, scenografia apartine lui Vlad Gabrielescu, scenele de lupta si cascadoriile poarta amprenta inconfundabila a lui Szobi Czeh, iar miscarea scenica si momentele muzicale au semnatura Silviei Dumitrescu.

Accesibil buzunarelor aflate intr-o eterna tranzitie, pretul biletelor este cuprins intre 17 si 50 lei noi.