Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
"Cum m-am vindecat de dependenta de alcool"


In mai mult de 10 ani de cand citesc "Formula As", in foarte multe numere au aparut apeluri mai mult sau mai putin disperate, cu privire la dependenta fata de alcool. Tot cu aceeasi frecventa au aparut si propuneri care sa vindece aceasta boala veche de mii de ani si raspandita pe tot globul. Cauza si solutia vindecarii, cea mai rapida - mai putin de 24 de ore - si cea mai ieftina - costul a cca 300 grame miere de albine - au fost scrise in cartea doctorului american D.C. Jarvis, "Mierea si alte produse naturale", carte care a fost tradusa in toate limbile pamantului si a constituit atunci un best-seller - un succes de librarie. Am citit aceasta carte plina de exceptionale invataminte, iar la pag. 131 am gasit chiar si metoda de rezolvare a problemei alcoolismului. Am hotarat sa o aplic, fiindca in ultimii sapte ani, ramanand singur, devenisem dependent de alcool, care imi macina sanatatea, de care, ca octogenar, aveam multa nevoie. Cauza bolii: doctorul Jarvis arata in cartea sa ca dependenta de alcool este data de lipsa din organism la anumite persoane a potasiului. Mierea, continand in buna parte potasiu, contracareaza setea de alcool si ajuta substantial la procesul de dezalcoolizare. Lipsa de potasiu da corpului o reactie alcalina. Bauturile alcoolice sunt in general acide. Printre cele mai acide sunt berea si vinul, care au pH 4,5. De asemenea, cafeaua si ceaiul sunt bauturi foarte acide, cu pH 4,5, fapt pentru care dau dependenta celor cu lipsa de potasiu in organism. Cum am procedat: in carte se spunea sa se ia intr-o zi, incepand de la ora 18, din 20 in 20 de minute, cate sase lingurite de miere de albine, dupa care urma cina si pauza pana dimineata, cand inainte de micul dejun se luau, din nou, de trei ori, cate 6 lingurite la 20 de minute. Urmeaza micul dejun, iar dupa 10 minute, se administreaza inca 6 lingurite de miere. Inainte de pranz - 4 lingurite de miere si dupa pranz ultimele 4 lingurite de miere. Deci, in total, 68 lingurite de miere pe zi, cca 300 grame de miere. Daca pana atunci nu puteam tine nici o bautura in casa, fiindca imi cerea organismul, dupa tratament, orice bautura mi-a devenit indiferenta. Au trecut de atunci mai mult de doua luni si nu am mai simtit nevoia sa beau. Doctorul Jarvis scrie ca a tratat un cetatean care bause continuu 15 zile, de era aproape paralizat, si a avut succes. Parerea mea este ca, atunci cand dependentul de alcool refuza sa se trateze, sa-i oferim cantitatea de miere diluata in alcool, spunandu-i ca este lichior. Primindu-si necesarul de potasiu, omul se vindeca. Deci, tratamentul dureaza putin, este accesibil la orice punga si vindeca o boala grava.
ing. Mihut Ioan - B-dul Tineretului nr. 5, ap. 23, sector 4, Bucuresti, tel. 021/331.33.58, 0722/43.46.66

Reteta batraneasca impotriva verucilor

Ma numesc Georgeta Popina, am 52 de ani, locuiesc in Brasov, si iata ca a venit timpul sa multumesc si eu pentru numeroasele solutii pe care le-am gasit problemelor mele de sanatate in paginile ziarului. Va multumesc atat dvs., cat si celor care ne-au impartasit din experienta lor. M-am gandit foarte mult inainte de a va scrie cele ce urmeaza si sper sa intelegeti ezitarea mea, dupa ce veti citi solutia oferita pentru a scapa definitiv si gratis, de neplacutele si inesteticele veruci vulgare, de care se plange multa lume. Iat-o: locul afectat se atinge cu un os care a stat pe pamant mai mult timp (cu partea care a stat pe pamant). Eu am incercat leacul (am gasit pe camp un os) si nici nu mi-am dat seama cand au disparut numeroasele veruci pe care le aveam de foarte mult timp pe mana. De atunci au trecut 20 de ani si nu mi-au mai aparut. Nu de mult timp am sfatuit un coleg sa incerce si el aceasta metoda, ca oricum nu-l costa nimic, si a scapat si el definitiv. Stiu ca nu inspira incredere si ca nu este igienica solutia aceasta, dar sper ca macar o persoana sa incerce si sa spuna daca e folositoare sau nu. Nu cunosc explicatia stiintifica, dar vindecarea este garantata. Tare m-as bucura daca as afla ca am fost de ajutor cuiva. Va doresc tuturor multa sanatate! Cu deosebit respect,
Georgeta Popina - tel. 0726/78.93.66 e-mail: georgeta_popina@yahoo.com

Leac coreean impotriva virozelor

Va multumesc ca ati publicat in minunata revista "Formula As" reteta mea cu tratamentul coreean impotriva cancerului. Sambata a fost o zi grea, ca toata ziua a sunat telefonul, cu diverse intrebari. Zeci de oameni m-au sunat din intreaga tara, disperati, m-a cautat chiar si o doctorita. Tot ce m-au intrebat le-am explicat. Unii plangeau cu hohote. Am suferit si eu langa ei. Sunt convinsa ca cea mai mare parte se vor face bine. I-am insufletit si imbarbatat. Sper ca bunul Dumnezeu sa-i ajute pe toti, sa nu mai aiba probleme cu aceasta maladie care s-a extins asa de mult. Acum vreau sa va propun un remediu extrem de eficient pentru prevenirea gripelor si virozelor. Am citit intr-o revista a complexului de farmacii "Sensiblu" ca cercetatorii prestigioasei universitati Virginia din Sua au facut un experiment soldat cu mare succes, menit sa preintampine gripa. Astfel, unui numar de 364 persoane li s-a administrat in perioada iernii Ginseng combinat cu miere, si cea mai mare parte a subiectilor n-au facut gripa si viroza. Se ia cate o lingurita de miere si Ginseng, una dimineata si una dupa-amiaza (pana la ora 17), in doua etape. Una cuprinsa intre 1 octombrie - 30 octombrie, cealalta, intre 1 martie si 30 martie. Tratamentul este tot de origine coreeana. Eu l-am practicat, si de sase ani nu mai am probleme cu aceste gripe de primavara-toamna. Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze pe dvs. si minunata "Formula As". Am facut si eu tratament cu leurda, recomandata de d-l Ilie Tudor, iar rezultatul a fost nemaipomenit.
Doina Pana - Sos. Colentina 8, bl. 5, ap. 14, Bucuresti

Coada-calului contra apei la genunchi

Asa cum si eu am beneficiat de pe urma unor retete publicate in revista "Formula As", vreau sa intorc binele primit, trimitandu-va o reteta care nu-i deloc costisitoare si face minuni. Este vorba despre compresele cu coada-calului pentru apa la genunchi (hidartroza sau hidartrita). Cum se procedeaza: deasupra unui vas cu apa care fierbe in clocot se pune o strecuratoare in care este un pumn de coada-calului. Cand vaporii au incins plantele, se rastoarna continutul pe o panza curata si se leaga strans compresa pe locul bolnav. Deasupra se mai pune un fular de lana pentru a retine caldura mai mult timp. Compresa se pune seara si se lasa pana dimineata. In timpul zilei, se beau trei cani de ceai de coada-calului. Eu am facut apa la genunchi in urma unei cazaturi si umflatura era de marimea unui ou. Dupa 10 zile a disparut complet.
E. Lupescu - str. Plantelor, bl. Turn, sc. 4, ap. 138, Braila

Un "medicament" impotriva cistitei: patrunjelul

200 g patrunjel - radacina - se taie marunt ca la ciorba, se pune intr-un vas de seara pana dimineata cu 250 g apa rece. Se strecoara si apa se bea pe stomacul gol. Peste patrunjelul ramas in vas se mai pune 1 l apa si se fierbe 5-10 minute. Dupa ce s-a racorit putin, cantitatea se bea pe parcursul unei zile, pana la 9-10 seara. In prima si ultima cana se pun si cate 2 lingurite de bitter suedez. Nu se pastreaza de pe o zi pe alta. Patrunjelul ramane in ceai, pana se termina. Ceai din plante: amestec de merisor si sunatoare - la un litru de apa se pun 4 lingurite de planta. Se bea caldut, tot in cursul unei zile, impartit in cinci-sase portii. Cu acest ceai se ia si cate o caseta de albastru de metilen (2 pe zi). Acesti 2 litri de ceai trebuie bauti obligatoriu, pentru a spala si vindeca vezica (tratamentul se face atata timp cat este nevoie). Seara, la culcare, se pun comprese cu bitter suedez pe organul genital si pe abdomen, in locul unde se gaseste vezica urinara. O batista pusa in doua se imbiba cu bitter suedez, se aplica pe vezica, apoi se pune o folie de plastic peste care se pune un prosop cat mai gros ca sa tina cald. Se tine de seara pana a doua zi dimineata, cand se scoate. Daca pielea este putin iritata, se da cu alifie de galbenele. Se repeta 4-5 zile sau cat este nevoie. Tot respectul pentru "Formula As", pentru toti cei care se ostenesc pentru noi.
Corciovei Tamara - str. Al.I. Cuza 9, Eforie Nord, jud. Constanta

Remediu contra parazitozelor intestinale

Parazitii intestinali au, si ei, alimente care nu le sunt pe plac si atunci se elimina prin scaun. Vi se pare poate un fleac, dar morcovii dati pe razatoarea mica, mancati in cantitate mare (cat puteti) la pranz, dublati de suc de morcov, au un efect exceptional. Viermii intestinali ies gramada. Trebuie sa aveti o oala de noapte la indemana, ca sa puteti controla evacuarea.
Sofia Logean - str. A. Vlaicu 44, bl. V16, sc. 3, ap. 81, Cluj-Napoca, cod 400581

Trei retete taranesti

Dorind sa vin in ajutorul oamenilor cu probleme de sanatate de care dvs. va ocupati cu atata bunavointa si generozitate, imi permit sa va ofer cateva retete vechi, taranesti. Ele sunt mai putin intalnite si au fost verificate in timp de mine si de alte persoane suferinde.
Apa provenita din spalarea stupului
Am aflat, prin intermediul unei publicatii foarte vechi, un remediu pentru tratarea flebitelor ulceroase. Dupa ce stupul este spalat, apa provenita se aduna si se fac spalaturi sau se pun comprese pe rani. Aceasta apa contine reziduuri ale unor produse apicole: miere, propolis, ceara, laptisor de matca, albine moarte s.a. Apa trebuie sa fie stransa cu grija si cat mai curata. Cunoscand o femeie sarmana care suferea de rani pe una din gambe, m-am gandit s-o ajut. Nu avea nici o speranta in rezolvarea acestei afectiuni. Dandu-mi seama ca, oricum, n-avea posibilitati materiale sa se trateze, i-am recomandat acest leac. Un apicultor cu suflet bun a ajutat-o, dandu-i o cantitate suficienta de apa, cu care s-a spalat. Dupa un timp relativ scurt, s-a produs o imbunatatire a aspectului pielii, cicatrizarea a continuat satisfacator, si astfel pacienta a fost salvata de la amputarea piciorului. Medicii au ramas surprinsi de efectele acestui leac. A fost singurul caz pe care l-am cunoscut, dar cred ca acest remediu poate fi eficient si in alte boli ale pielii.

"Scuturatura de fan"

M-a impresionat grija unor mame din mediul rural, care-si scalda pruncii in fiertura de frunze de nuc sau de scuturatura de fan. Mi s-a explicat ca ele curata pielea si intaresc organismul. O fetita din familia noastra a contractat o eczema foarte rebela in regiunea lombara - probabil de la plaja. Orice tratament aplicat aducea o ameliorare partiala, dupa care eczema revenea intr-o forma mai acuta. M-am gandit la acest leac si, aflandu-ma prin partile Nasaudului, am rugat-o pe gazda mea sa-mi procure de la localnici niste stroh (denumirea locala a florilor de fan). O batranica mi-a adus un sac. Fetita a inceput tratamentul si, foarte curanz, eczema a disparut definitiv.

Uleiul de cimbru

Cimbrul, atat cel salbatic (cimbrisorul de camp), cat si cel de cultura (Thymus vulgaris), este mult mai eficace decat s-ar crede. Fitoterapeuti competenti, in colaborare cu chimisti si farmacisti, au ajuns - in urma unor cercetari - la concluzia ca uleiul de cimbru este de cateva ori mai eficient decat cele mai performante antibiotice, in anumite infectii, cum ar fi cele urinare. Am verificat acest lucru utilizand, in cazul unei afectiuni foarte rebele ale tractului urinar, cateva picaturi de ulei de cimbru, in ceaiurile pregatite (din plante diuretice). Uleiul se prepara relativ usor: planta maruntita se acopera cu ulei; dupa cateva zile se adauga putin alcool, se fierbe in bain-marie si se strecoara. M-am vindecat definitiv, dar, in acest caz, este valabila si prudenta dozarii potiunii, ca si in alte cazuri: obligeana, spanz, rostopasca etc., unde abuzul produce intoxicatii. Revenind la cimbru, aceasta planta mai are doua importante efecte: ajuta la degajarea bilei, precum si la revigorarea organismului in baia totala cu fiertura. Doresc celor care vor beneficia de aceste remedii multa sanatate!
Nicolescu Virginia - str. Saturn nr. 2, bl. B1, sc. 2, ap. 14, Tiglina I, Galati