Sfaturi din batrani...

Redactia
Sfaturi din batrani.... Contra sforaitului - daca pricina sforaitului este lasarea falcii mobile in jos, disconfortul poate fi rezolvat prin culcarea, noaptea, pe partea dreapta. In caz de insucces, se poate purta o scufie care sa tina maxilarele apropiate. . Contra constipatiei - in fiecare dimineat...

Sfaturi din batrani...

Contra sforaitului - daca pricina sforaitului este lasarea falcii mobile in jos, disconfortul poate fi rezolvat prin culcarea, noaptea, pe partea dreapta. In caz de insucces, se poate purta o scufie care sa tina maxilarele apropiate.

Contra constipatiei - in fiecare dimineata, pe stomacul gol, se bea un ceai rusesc obisnuit, indulcit cu 4 lingurite de miere. Nu se mananca altceva. La ora 10, se serveste o felie de paine neagra cu unt. La masa de pranz si la cina se bea inainte un pahar de apa cu o lingurita de suc de lamaie.

Contra gazelor intestinale - ele apar numai la oamenii al caror tub digestiv nu functioneaza bine. Pentru combaterea lor, se aplica comprese cat mai calde pe pantec (sau un capac incalzit si apoi infasurat in prosop) si se bea ceai fierbinte de menta, anason sau chimen.

Contra tensiunii arteriale - mancati multe pere bine coapte.

Contra escarelor - inainte ca ele sa apara, partea de jos a spatelui celui bolnav trebuie frictionata de mai multe ori pe zi cu alcool curat sau cu rachiu de drojdie.

Contra viermilor intestinali - cura cu varza murata, care sa nu fie foarte sarata. Si mai buna e moarea de varza (zeama de varza acra), un excelent detergent pentru intestine.

Cum se trezeste un om din betie - tineti-i la nas o sticluta de amoniac lichid sau dati-i sa bea un pahar de apa in care turnati 10 picaturi din acest amoniac. Dati-i apoi sa bea ceai de tei sau de musetel. (Cand cineva simte ca incepe sa ameteasca din cauza bauturii, sa mestece mai multe migdale.)