Retete spiteresti

Redactia
Retete spiteresti. Ranile si untura de peste. In urma cu aproape o suta de ani, untura de peste era leacul care ii salva pe copii de rahitism si de tuberculoza. Dar putini sunt cei care stiu ca ea era folosita si pe cale externa, pentru vindecarea ranilor purulente, la arsuri, la ulcere cronice ale ga...

Retete spiteresti

Ranile si untura de peste

In urma cu aproape o suta de ani, untura de peste era leacul care ii salva pe copii de rahitism si de tuberculoza. Dar putini sunt cei care stiu ca ea era folosita si pe cale externa, pentru vindecarea ranilor purulente, la arsuri, la ulcere cronice ale gambelor. Pansamentul cu ulei de peste este nedureros, nu are nevoie de nici un bandaj. Ranile se inchid frumos, fara sa formeze cicatrice cheloide (ingrosari ale pielii).

Zahar contra ciupercilor otravitoare

Intr-un studiu publicat prin anii 30 in revista franceza "Presse Medicale" se comunicau rezultatele unui studiu efectuat pe animale ce fusesera otravite cu ciuperci. Sortite mortii, ele au fost readuse la viata prin administrarea de glucoza. "Daca va aflati vreodata in preajma unui intoxicat cu ciuperci", se spunea in incheierea articolului, "pana la venirea medicului, care doar el poate aplica tratamentul corect, dati-i bolnavului zahar. In orice caz, nu poate sa-i faca decat bine."

E buna berea pentru toata lumea?

Daca berea e fabricata numai din orz, hamei, drojdie si apa, fara sa se mai adauge nici un fel de acid, alcool sau alta substanta chimica (asa cum se intampla cu berea industriala), ea este o buna bautura racoritoare, hranitoare, diuretica, digestiva, dar numai bauta in cantitate mica. Berea nu le este, insa, permisa persoanelor grase, celor bolnavi de inima, de stomac, de ficat, de diabet, de intestine. Persoanele debile, clorotice, slabe, nervoase, femeile care alapteaza pot bea bere cu masura.