Horea Crisovan

Iulian Ignat
"Urmatoarea noastra oprire este "Fan Fest" de la Rosia Montana, . unde am participat si anul trecut si a fost super".

Cunoscut mai ales ca om de baza al formatiei timisorene Blazzaj, alaturi de care canta de sapte ani, Horea isi imparte talentul chitaristic si energia si in alte trupe de jazz si rock - Bio, trupa sa de rock - sau evolueaza alaturi de nume grele, precum Ilie Stepan sau Aura Urziceanu, pe care a acompaniat-o, de curand, la Festivalul de la Garana...
"Cu Blazzaj am avut un turneu de sase orase si apoi in sudul tarii, cu concerte atipice pentru noi. Chiar daca la inceput nu eram siguri cat de bine vor fi receptionate piesele noastre in concerte gratuite, sustinute in aer liber, publicul ne-a primit cu bratele deschise. A si plouat, a fost si canicula, insa suntem bucurosi ca am participat la acest proiect. Am avut un public exceptional la Buzau, iar la Timisoara, cu un afis ce a cuprins Iris, Bio, Zob, Cargo, s-au strans vreo 10.000 de spectatori. Urmatoarea noastra oprire este "Fan Fest" de la Rosia Montana, unde am participat si anul trecut si a fost super. Acolo toate-s pe fata, nu exista fite, si daca vine Phill Collins, tot in fan sta si tot la cort doarme. Toti suntem egali. Un alt sentiment placut este ca ne intalnim, ne imprietenim sau ne impacam dupa ani de zile. Cum a fost anul trecut, cand ne-am intalnit din nou, dupa ceva vreme, cu Timpuri Noi. Sa nu uitam si latura militanta, ecologista a acestui festival. De la Rosia Montana, plecam direct la mare, la Vama Veche, unde avem un concert pe 26 august. Pana pe 1 septembrie, cand participam la "Festivalul Stufstock", vom ramane in Vama si vom canta ultimele piese de pe noul album Blazzaj. Vom canta si vom face baie, vom dormi pe plaja, daca va fi nevoie, dar nu vom renunta la cantat. Vrem sa revenim la stilul nostru nonconformist, rebel, de pe primul nostru disc. Pe langa piesele noi, vom reimprima si doua piese de pe "Macadam".
La inregistrari, Bio, gasca formata numai din timisoreni, a fost mult mai harnica decat Blazzaj. Intr-un an de la infiintare, avem 11 piese gata compuse si speram ca in sase luni, dupa ce ne facem mai cunoscuti, sa lansam si un disc.
In afara activitatii cu cele doua trupe, am participat in iulie la doua evenimente speciale la Petrosani. In curtea caricaturistului Ion Barbu, unde se organiza pana acum un an festivalul "Om rau", s-a tinut acum un cenaclu literar pastorit de Emil Brumaru. S-au strans mai multi poeti din zona, s-a si cantat pe o mica scena. Alaturi de Stepan Project, au mai cantat Nightlosers, Pedro Negrescu, Maria Raducanu. A fost un experiment cultural, cu o suta de spectatori si o atmosfera faina. Cu Ilie Stepan o sa ma apuc de treaba imediat cum o sa cada caldura, vom lucra la cel de-al treilea disc semnat "Stepan Project".
De la Petrosani, am plecat direct la Garana, in zona Semenicului, la 1000 m altitudine, unde aveam o intalnire importanta. Am mai cantat la Festivalul de Jazz de aici, in anii trecuti, in diferite formule, iar la precedenta editie, Aura Urziceanu m-a felicitat. Am luat-o ca pe un compliment, insa anul asta m-am trezit cu un telefon de la ea, sa ma prezint la Bucuresti, la repetitii, pentru ca vrea sa cantam impreuna. I-am spus ca nu stiu daca fac fata, ca eu cant mai spre rock. Nici n-a vrut sa auda. Nu doar Aura Urziceanu inspira respect, toata trupa ei este de mare valoare, cu sotul ei la tobe, Anton Balogh la contrabas, Flavius Theodorescu saxofon si Puiu Pascu la pian, cu care am mai cantat si de la care mai am multe de invatat.
Pentru mine, a fost o intalnire soc, nici acum nu-mi revin, nu realizez ce s-a intamplat, o sa-mi dau seama ca a fost real la urmatorul concert. Am cantat in ultima zi a festivalului, si publicul, vreo 2000 de oameni, nu ne mai lasa sa plecam, chiar daca dupa noi urma vedeta evenimentului, Jean Luc Ponty si gasca lui nebuna din New York. Senzational!
Vacanta? Repet si cant in fiecare zi, insa tot in fiecare zi imi ofer o doza de vacanta. Ma trezesc la sapte dimineata, merg cu bicicleta pana la stadion. Pe malul Begai, totu-i frumos, canta pasarile, eu ma bronzez. La stadion alerg, ma ocup de prieteni sa-si dea suncile jos. Mereu ma suna cate unul: "Bai, Horea, sa vezi ce m-am ingrasat. Ce sa fac?". "Pai, sa fii la stadion la 10, sa alergam putin". "Altfel nu se poate?", se roaga ei. "Pai nu prea se poate"."