Ingrijirea corecta a tenului

Redactia
Ce trebuie sa facem pentru ca tenul nostru sa arate perfect?

In fiecare dimineata

Curatirea
Chiar daca seara v-ati curatat bine tenul, dimineata porii trebuie din nou curatati, pentru ca in timpul noptii ei elimina mult sebum si reziduuri. Folositi un tampon imbibat in lapte sau unul din produsele pentru curatirea tenului existente pe piata (lotiuni demachiante).
Protectia
Nu iesiti din casa fara sa ungeti fata cu o crema protectoare. Pielea dvs. are nevoie sa fie protejata de influentele nocive ale mediului inconjurator, raspunzatoare in proportie de 80% pentru imbatranirea prematura a pielii. Dimineata, hidratarea pielii este cea mai importanta. Exista o serie intreaga de lotiuni si creme hidratante pentru fiecare tip de ten in parte. In caz ca nu va fardati, folositi o crema de zi de protectie impotriva razelor ultraviolete.


In fiecare seara

Indepartarea fardului
Conditia cea mai importanta pentru tenul frumos este curatarea temeinica. Indepartati, deci, cu atentie, toate resturile de fard (incepand cu pleoapele). Spalati-va fata - daca aveti tenul gras - cu un sapun sau gel special. Daca, insa, tenul dvs. este uscat si sensibil, alegeti un lapte demachiant, dupa care va stergeti fata cu apa tonica de fata. Numai in felul acesta pielea va putea absorbi crema protectoare pe care o aplicati in continuare.
Aplicarea cremei
Pielea este capabila sa prelucreze substantele nutritive si sa se regenereze doar noaptea, atunci cand organismul se afla in repaus.
Folositi o crema de noapte hidratanta, dar si nutritiva (cu vitamine si enzime).
Tot noaptea, trebuie aplicate si cremele pentru ochi: daca tenul este gras, folositi un gel fara grasime; daca este uscat, o crema grasa. Folositi crema putina si aplicati-o doar sub ochi. Surplusul de crema poate produce inflamarea ochilor.

In fiecare saptamana

Peeling si masca
Cu cat inaintam in varsta, cu atat pielea noastra isi pierde stralucirea si netezimea.
Obligatoriu - daca ati trecut de 30 de ani - este peelingul saptamanal. In felul acesta, stratul superior de celule moarte este inlaturat, facandu-i loc stratului de dedesubt, care iese la iveala proaspat si trandafiriu.
Exista creme si geluri exfoliante la toate magazinele de cosmetice, dar nu uitati taratele de grau. Le puneti pe palme si le umeziti cu apa, dupa care le aplicati pe fata si efectuati miscari circulare (circa doua minute). Dupa care va clatiti cu apa (multa) calduta.
Daca tenul dvs. este foarte sensibil, amestecati taratele cu lapte demachiant. Important: peelingul se face seara, dupa ce ati inlaturat de pe fata fardul, iar imediat dupa aceea ar fi bine sa va aplicati o masca hidratanta.


O data la sase luni

Cura intensiva
Primavara si toamna, pielea trebuie sa se adapteze la alte temperaturi si alte produse cosmetice protectoare.
Inainte de a le folosi, faceti o cura intensiva cu masti de legume si fructe sau celebrele masti cu miere. Cura poate sa dureze 7 zile sau chiar 4-6 saptamani (insotita si de o cura de vitamine-tablete).