Zodiacul lunii septembrie

Tana Rosca
Lunga vara fierbinte si dificila a trecut, iar vietile noastre incep sa reintre, incet, incet, pe fagasul normal. Cele doua eclipse, care vor avea loc pe 7, in zodia Pestilor, iar apoi pe 22, in Fecioara, pot fi percepute mai intai ca fiind deranjante, dar peste putina vreme vom vedea ca ele au accelerat, de fapt, procesul de normalizare. Cea de pe 7 aduce la suprafata temeri si senzatia ca anumite capitole din viata noastra se apropie de sfarsit, pe cand cea din 22 ne indica o cale practica pentru a face progrese.

Berbec
Profesia, mai presus de orice


In primele 8 zile ale lunii puteti finaliza o initiativa luata cu mai bine o luna in urma. Sunteti preocupati de angajamente concrete, mai putin pe 7, cand eclipsa va lasa fara vlaga si cel mai bine ar fi ca pe parcursul acestei zile sa nu faceti altceva decat sa va odihniti. Obligatiile sociale le resimtiti ca fiind obositoare, pe mai tot parcursul lunii. Va simtiti mai bine daca va vedeti cu cate un prieten, nu in grup. Aveti o sensibilitate deosebita fata de energiile care circula in grup si e preferabil sa va feriti sa le preluati. Pe 22 puteti sa intuiti modalitatea practica prin care puteti rezolva o problema concreta sau de sanatate.
Bani: In septembrie, si anume din 6, va pot veni ideile cele mai creative cu privire la felul in care ar fi bine sa plasati banii pusi deoparte pana acum. Ganditi-va mai cu seama asupra investitiilor pe termen lung.
Cariera: Acest domeniu are o importanta speciala pentru dvs. luna aceasta si puteti realiza multe dintre lucrurile de care va ocupati de o vreme incoace. Doar eclipsa din 7 va afecteaza exact acest domeniu, deci in ziua respectiva ar fi bine sa va luati scutire, ori macar sa nu va lasati prinsi in discutii cu o femeie, care poate sa va convinga sa faceti cum vrea ea. Ulterior, ideile ei se dovedesc complet ineficiente, dar pe 7 nu prea aveti resursele necesare pentru a evita aceasta influenta.
Dragoste: In primele sase zile ale lunii sunteti indragostiti, dar si nervosi, poate din perspectiva unui angajament foarte serios pe care l-ati luat in aceasta relatie. Ulterior insa, va dati seama ca totul se petrece mai simplu si mai placut decat v-ati imaginat.
Sanatate: Pana pe 7 aveti un exces de energie pe care nu prea stiti sa-l directionati, dar de la aceasta data incolo reusiti sa va folositi armonios energia.

Taur
Amor cu "A" mare


Pana pe 28 septembrie va mai asteapta situatii dificile de rezolvat, dar pentru ele aveti deja o tactica, iar aceasta devine mai clara si mai eficienta pe zi ce trece. Va mai confruntati cu neseriozitatea altora sau cu tergiversarea unor decizii oficiale - nimic grav, dar obstacolele au cam disparut. Pana pe 6 faceti planuri pe termen lung cu cineva din familie - probabil o persoana mai in varsta sau cu prieteni de familie. Respectati aceasta strategie, este bine gandita si se potriveste temperamentului dvs. tenace si sistematic. Anumiti prieteni, pe care-i intalniti sau reintalniti intr-un mod surprinzator, pot aduce schimbari importante in viata dvs.
Bani: Din 5 puteti reincepe afacerile sau investitiile care stagnau de la inceputul verii sau nu aduceau profitul asteptat. Incep sa aduca roade multumitoare. Tot dupa 5, apare posibilitatea de-a atrage fonduri semnificative.
Cariera: Daca vreti sa aduceti o schimbare in viata dvs. profesionala este bine s-o faceti pana pe 6 sau sa mai stati o tura. Daca mizati pe un proiect pe termen lung, la care ati lucrat si acasa, aveti cele mai bune sanse de-a promova in intervalul 1-6. Purtati-va insa astfel incat sefii sa aiba impresia ca le cereti sfatul.
Dragoste: Taurii singuri pot face numeroase cuceriri luna aceasta si chiar sa fie in dubiu cu privire la persoana care-i atrage cel mai mult. De-abia din 9, sentimentele dvs. incep sa se clarifice si poate incepe o seducatoare poveste de amor. Cei care sunt intr-un cuplu stabil au parte de tot felul de bucurii, dar sunt cam nervosi pana pe 8.
Sanatate: Intervalul 9-13 este cel mai periculos, exista posibilitatea unor mici accidente, mai ales la serviciu, pentru ca reflexele nu functioneaza bine; puteti avea si migrene.

Gemeni
Schimbari profesionale


Starea de relaxare cu care v-ati intors din concediu incepe sa faca loc unei stari de nemultumire, incepand cu data de 7. Va eschivati de la iesirile cu prietenii si drumurile scurte devin mai degraba o povara, in special cele facute in scop administrativ sau pentru procurarea unor acte. Elevii se adapteaza greu la disciplina scolara si li se pare ca tot ceea ce se preda este dincolo de intelesul lor. De fapt, aveti o rezistenta interioara la orice proces de invatare, mai ales cand vine vorba despre cunostinte care trebuie memorate mecanic. Nici memoria nu prea pare dispusa sa va ajute, aveti momente in care uitati si ceea ce vi s-a predat cu cinci minute in urma. Acasa in schimb va distrati de minune cu prietenii care va vin in vizita.
Bani: Pana pe 6, exista posibilitatea de-a incheia un contract de colaborare, care poate dura mult timp de-acum incolo, iar din 7, puteti castiga bani in plus, lucrand acasa sau punand la cale afaceri in jurul mesei din bucatarie. Intre 7 si 12, vi se poate propune o afacere pe termen scurt de catre o ruda de gradul Ii sau Iii, sau de catre un vecin.
Cariera: Multi dintre dvs. se gandesc demult la o schimbare profesionala, iar luna aceasta puteti primi propuneri tentante. Ar fi bine insa daca nu v-ati grabi. Decizia se poate solda cu regrete eterne. Atitudinea dvs. corecta si pozitiva fata de colegi va este de mare folos.
Dragoste: O luna in care Gemenii prinsi intr-o relatie stabila se detensioneaza, si anume incepand cu data de 5, in timp ce Gemenii celibatari pot face o pasiune pe cinste, dupa data de 8. Dupa 13 se deblocheaza si comunicarea cu obiectul dorintei dvs.
Sanatate: Dincolo de tendinta de ingrasare, care continua, si de un ficat mai lenes, nu aveti de ce sa va faceti griji.

Rac
Revenire de forma


Ar fi foarte bine daca in ziua primei eclipse, cea de pe 7, nu ati pleca la drum lung sau nu v-ati duce la scoala, pentru ca la aceste capitole, efectul se poate face simtit la modul cel mai neplacut. Daca este posibil, nu plecati la drum sau daca aveti de sustinut vreun examen, este indicat sa-l amanati. Pe data de 22, in schimb, se pot crea circumstante favorabile, fie la scoala, fie la drum scurt, care sa va ajute sa rezolvati situatii destul de complexe sau de-a dreptul incalcite. Secretul consta in a-i lasa pe altii sa actioneze in numele dvs. Vor face fata mai bine decat ati putea s-o faceti dvs. insiva, din simpul motiv ca nu sunt implicati direct.
Bani: Castiguri mai interesante sau contracte mai banoase puteti incheia pana pe data de 6, dar ulterior nu va sfatuim sa mai semnati vreun contract si nici macar o factura, fara a o examina cu atentie si, in cazul in care e ceva ce nu intelegeti, ar fi recomandabil sa va adresati unui avocat.
Cariera: Vara asta ati avut senzatia ca pierdeti teren, dar cu incepere de pe 6, va regasiti atat ambitia, cat si puterea de munca. Competitorii nu mai reusesc sa va tina in loc. Progresul nu este spectaculos, dar e temeinic si va confirma statutul profesional.
Dragoste: Aveti posibilitatea de-a atrage atentia cui vreti dvs. Sunteti in continuare deschisi si optimisti, fel de-a fi care va prinde. Va vine mai usor sa aveti incredere in sentimentele celorlalti. Racii care vor un copil pot sa-si indeplineasca cu usurinta aceasta dorinta.
Sanatate: Din 5, rezistenta fizica va revine, ceea ce veti observa in primul rand la serviciu. In paralel, creste si rezistenta sistemului dvs. imunitar. Pana pe 8, puteti avea insa de furca cu durerile de cap sau cu oboseala la nivel ocular.

Leu
Cer senin si bani multi


In prima saptamana a lunii, dispuneti de proportia corecta, intre hotarare si farmec personal, ceea ce va poate ajuta sa va echilibrati situatii din cele mai diverse, in care sunteti implicati personal. Oricum, septembrie marcheaza pentru dvs. sfarsitul uneia dintre cele mai dificile veri pe care ati trait-o vreodata. Uitandu-va inapoi, va puteti da seama cata forta a trebuit sa aveti pentru a face fata tuturor problemelor cu care v-ati confruntat. E clar ca aveti aceasta forta (altfel n-ati citi aceste randuri) si acum, ca ati constientizat-o, puteti s-o utilizati in folosul dvs.
Bani: Ocazii multiple de castig vi se ofera pana pe 12, iar in acest rastimp este posibil sa diversificati activitatile prin care puteti obtine venituri suplimentare. Intre 7 si 12 este un interval optim pentru semnarea contractelor de angajare, colaborare, sau de afaceri facute impreuna cu un alt investitor. Sunteti la carma tuturor acestor actiuni pana pe data de 23, iar ulterior va trebui sa delegati o parte din responsabilitati pentru ca totul sa se deruleze cat mai eficient.
Cariera: Are loc o etapa de maturizare interioara, in sensul ca in primele sase zile ale lunii va puteti stabili si cunoaste dezvoltarea profesionala pe linia care convine cel mai mult temperamentului si inzestrarii dvs. native.
Dragoste: Va sta in putinta sa echilibrati intr-o oarecare masura relatia de cuplu cu un partener care va scapa printre degete. Leii celibatari prind mai multa incredere in forta lor de seductie dupa ziua de 5.
Sanatate: Procesul de reechilibrare a energiei continua sa se desfasoare pana pe data de 6. Recuperarea poate fi accelerata de odihna si preocupari artistice relaxante sau ingrijire corporala.

Fecioara
La drum!


Activitatea frenetica, de mare consum nervos, se desfasoara neabatuta pana pe data de 8, dar cu o eficienta mai mare decat in august, cand v-ati agitat mult, dar cu rezultate indoielnice. Din 9 intrati intr-un ritm normal si reusiti sa coordonati cu eleganta toate activitatile in care sunteti prins. Calatoriile si studiile va aduc mari satisfactii, in multe situatii ele se imbina, in sensul ca puteti invata lucruri noi si interesante calatorind sau, dimpotriva, anumite lecturi sau discutii va pot incita sa porniti la drum. Atmosfera de acasa devine mai suportabila dupa 5.
Bani: Din 9, va ambitionati si va directionati energia cu mare hotarare asupra problemelor financiare, insa de-abia din 13 apar oportunitatile la care ravniti. Incepand cu data de 24, va este favorabila o asociere cu un barbat.
Cariera: Sunteti scutiti de masinatiunile de la serviciu pana pe data de 6, pentru ca in aceasta perioada o persoana prietenoasa se ocupa de dezamorsarea discreta a potentialelor conflicte cu sefii. Ulterior, sunteti pe cont propriu.
Dragoste: Luna aceasta, relatia de cuplu este supusa multor schimbari, din cele mai diverse. Pana pe 7, incercati si reusiti partial sa aveti discutii de clarificare cu partenerul, dar veti avea si incarcatura afectiva corespunzatoare dupa aceasta data si pana pe 12. Cu putina perseverenta, veti reusi sa ajungeti la o stare de armonie si sa fiti mai putin deranjati de comportamentul, uneori imprevizibil al partenerului.
Sanatate: Aveti in continuare labele picioarelor sensibile, tendinta de a retine lichide in organism si probleme cu memoria. Este vizata mai ales memoria pe termen scurt.

Balanta
Perfuzii cu energie


Incepeti luna intr-o stare de echilibru energetic mediocru. Functionati si atata tot. Nu prea aveti pofta de viata si de activitate. Acest lucru se schimba drastic incepand cu data de 9, cand veti primi un influx de energie puternic, dar, atentie, daca nu-l consumati prin activitati concrete, se poate transforma in energie nervoasa. Din 13 incepand, apar si idei cu privire la modul in care sa va directionati aceasta energie puternica. Din 24 se intareste increderea in propria personalitate. Din 5 vi se ascute capacitatea mentala de a penetra orice subiect in profunzime - este o perioada in care puteti excela la scoala sau in activitati de cercetare sau documentare.
Bani: Stati bine toata luna la capitolul finante, iar in contextul social in care evoluati pot aparea propuneri productive de afaceri pana pe data de 6, de preferinta din partea unor persoane mai in varsta.
Cariera: Dupa data de 8, reusiti sa scapati de competitorul cel mai de temut si exista chiar posibilitatea de a indeparta inamicitiile din partea colegilor, printr-un abil control al informatiei. Va sfatuim sa comunicati extraprofesional cu colegii mai tineri, mai ales intre 9 si 12. Informatiile pe care le veti obtine se vor dovedi extrem de utile.
Dragoste: Se poate sa va dati seama pe parcursul acestei luni cate barfe s-au vehiculat pe seama dvs. Puteti interveni in restabilirea adevarului incepand cu data de 9. Pe plan social, veti reusi destul de usor, insa partenerul dvs. ar mai putea ramane cu oarecare dubii.
Sanatate: Zile destul de grele va asteapta pana pe 8, cand starea continua de agitatie mentala poate duce la cefalee severe, din acelea asociate si cu fotofobie. Dupa aceasta data si pana la sfarsitul lunii, energia dvs. se egalizeaza si se normalizeaza.

Scorpion
Ati scapat de obstacole


Este ultima luna in care norocul dvs. mai poate fi tinut pe loc de diverse piedici aparute din exterior. Acestea scad ca gravitate si pot sa dispara dupa data de 28, fara vreun efort special din partea dvs. Ele se anunta mai ales in sfera casei si/sau familiei. Unii dintre membrii familiei dvs. se pot dovedi neseriosi in indeplinirea unor sarcini liber asumate, or, in cazul in care doriti sa faceti tranzactii legate de o casa, sa apara tergiversari. Dupa data de 8, viata dvs. sociala devine un deliciu, dar si un carusel, in sensul ca va va veni greu sa onorati toate invitatiile tentante care vi se fac.
Bani: Odata cu ziua de 5, incepeti sa iesiti din atitudinea tematoare fata de capitalul strans prin munca si deveniti din nou disponibili pentru afaceri. E bine sa tintiti cat mai sus, indreptati-va catre cele de mare anvergura.
Cariera: La inceputul lunii, relatiile cu sefii sau autoritatile sunt armonioase, mai ales in ceea ce priveste strategia pe termen lung. Insa incepand din data de 9, orizontul dvs. profesional se umbreste, in primul rand datorita unui inamic ascuns, deopotriva ambitios si abil. Acesta nu va va confrunta direct, ci va pune in circulatie o serie de zvonuri la adresa dvs.
Dragoste: Situatia este tensionata pana pe data de 8, iar intr-un anume context va puteti enerva intr-atat, incat sa puneti capat relatiei. Din fericire, imediat dupa aceea va reveniti la sentimente mai bune sau va indreptati atentia asupra unui partener mai potrivit.
Sanatate: Energie excelenta va vine din partea puternicului Marte, odata cu ziua de 9, dar in acelasi timp apare pericolul de surmenaj. Din data de 13, puteti fi repeziti, ceea ce poate crea contexte in care se pot petrece accidente. Evitati sa lucrati cu obiecte metalice.

Sagetator
Deschidere emotionala


Tonusul dvs. general incepe sa devina mai bun. E drept ca sunteti in continuare framantati de emotii puternice, care pot veni de departe, din trecut, invadandu-va prezentul, dar apare si posibilitatea de a le consuma si, astfel, de a le depasi. Semnalele emotionale pe care le emiteti sunt mai clare si mai coerente. Drumurile scurte pot fi insotite de tergiversari sau va puteti dovedi uituci cand plecati de acasa. La scoala va vine greu sa va focalizati atentia, iar memoria tinde sa va joace feste. Drumurile lungi in interes profesional va pot aduce insa succese pana pe data de 6.
Bani: Desi, momentan, nu va puteti astepta la schimbari privitoare la situatia dvs. materiala, din data de 5 este posibil sa fiti contactati de persoane influente si cu resurse financiare corespunzatoare. Puteti incepe sa lucrati cu ei, dar profitul mai are de asteptat.
Cariera: In discutiile dvs. cu membrii familiei, poate aparea din ce in ce mai des subiectul unei schimbari de macaz in viata profesionala. E bine sa ascultati ce vi se spune, dar nu luati nici o hotarare intempestiva, pana pe data de 8. De-abia dupa aceea apar ofertele cu adevarat tentante. Iar intre 9 si 12, sunteti in cea mai buna forma pentru a obtine exact acele conditii contractuale pe care le doriti.
Dragoste: Odata cu relativa deschidere emotionala care se produce din data de 5, va redescoperiti puterea pe care o exercitati asupra altora. Exista insa riscul sa abuzati de aparitia dvs. sexy si sa fiti tentati sa jucati pe mai multe planuri, mai ales dupa data de 13.
Sanatate: Tendinta de ingrasare persista, dar se diminueaza din 5, datorita unei mai bune functionari a tranzitului intestinal. Daca ajutati acest proces puteti stopa ingrasarea.

Capricorn
Incepeti toamna cu o... vacanta


Multi dintre dvs. nu au reusit sa-si ia concediu in perioada estivala, fiind tinuti pe loc de tot felul de hangarale aparute in ultimul moment, care nu au putut fi amanate sau delegate nicicum. Tropaiti pe loc inca din august, iar acum este momentul sa porniti, in fine, la drum. Pentru ca reusita sa fie completa, v-am sfatui sa mai aveti putintica rabdare pana pe data de 8, inainte de a porni in calatorie. Pentru Capricornii care merg la liceu sau la facultate avem vesti bune in sensul ca apetitul dvs. pentru cunoastere este pronuntat si asimilarea se produce fara efort, ba chiar cu placere.
Bani: Luna trecuta ati inceput, in fine, sa va faceti oarecare ordine in strategia financiara, dupa o indelungata perioada de brambureala. Bateti in cuie contractele la care lucrati pana pe 6, daca vreti ca stabilitatea aceasta relativa sa se mentina mai multa vreme.
Cariera: Exista riscul ca incepand din data de 9 si pana pe 13 sa aveti de a face cu sefi irascibili sau din aceia care doresc sa rasturnati muntii cu stanga, in timp ce cu dreapta lucrati la calculator. Conflictele nu-si au rostul, pentru ca nu aveti cum sa castigati. La randul dvs., nu ar trebui sa incercati sa impuneti un proiect cu forta. Solutiile amiabile se ivesc din 13 incolo.
Dragoste: Cu toate ca prezenta dvs. in lume trezeste cu usurinta interesul altor persoane, nu sunteti inclinati sa le acordati mai mult decat o simpatie superficiala. Fiti atenti la semnalele corporale pe care le transmiteti, ar putea fi gresit intelese. In schimb, ceva ce a inceput ca o simpla aventura poate evolua catre stabilitate.
Sanatate: Cu incepere din data de 5, veti fi capabili sa va reconectati la rezervorul de energie profunda. Aceasta poate aduce cu sine rascoliri temporare in functionarea sistemului urogenital si al tranzitului intestinal.

Varsator
O luna cu prieteni dragi


Va vine destul de greu sa examinati obiectiv ceea ce vi se intampla, pentru ca sunteti in continuare, respectiv pana pe 28, prada unor emotii nelamurite. Acestea va pot impiedica sa vedeti ca, de fapt, situatia dvs. personala incepe sa se clarifice, si inca in sensul dorit de dvs. Faceti un efort si raspundeti la solutiile prezentate de cei din jurul dvs. pana pe data de 6, care sunt solutii constructive, gandite sa va ajute. Din 5, legaturile de prietenie isi redobandesc intensitatea si devotamentul pe care nu l-ati mai regasit din primavara.
Bani: Si la acest capitol ati avut parte de o zapaceala de nedescris, dar dupa data de 8, situatia conflictuala cu un co-investitor se poate stinge si va puteti bucura de venituri in urma investitiilor care incep, in fine, sa curga cu anumita regularitate.
Cariera: Indiferent de ce credeti dvs. despre capacitatile dvs. profesionale, sefii va vad cu ochi buni si va ofera toate ocaziile posibile pentru a urca scara ierarhica. Se poate ca interventiile dvs. intr-un proiect legat de strainatate sa-i lase pe toti cu gura cascata.
Dragoste: Atata timp cat dvs. nu-i oferiti certitudine si stabilitate partenerului de cuplu, nu aveti ce sa-i cereti. Acesta va va oferi si afectiune si stabilitate pana pe 6, dar dupa aceasta data, va scoate afectiunea din ecuatie. Lucrurile nu arata bine daca, dupa 5, veti incepe sa flirtati in cercurile de prieteni.
Sanatate: Singurele probleme de care puteti avea parte sunt problemele cu vederea, in sensul fotofobiei sau al presiunii intraoculare marite sau un ciclu mai violent, in cazul femeilor.

Pesti
Usor cu sanatatea pe scari


Aveti impresia ca sunteti manipulati de destin, caruia incercati sa-i opuneti rezistenta, ferm convinsi ca acest lucru este posibil. Asa si este. Exista si consecinte in momentul in care nu acceptati ca anumite lucruri trebuie parcurse si lectiile continute in aceste evenimente nu pot fi trecute cu vederea. Va opuneti virulent pana pe 8, dar ulterior exista posibilitatea de a ajunge la o atitudine mai echilibrata, cu mai putine urmari negative. Drumurile lungi si studiile va avantajeaza din toate punctele de vedere.
Bani: Din 9, deveniti intens preocupati de o posibilitate de investitie, iar din 13 s-ar putea sa apara o persoana tanara sau posibilitatea de a incheia contracte favorabile, in sensul dorit de dvs. Este posibil ca, pe langa initiativa dorita de dvs., sa vi se ofere si alte alternative tentante.
Cariera: Aceia dintre dvs. care au suportat dusmania tacuta a sefilor pot incepe, din 5, sa ajunga la o limpezire a raportului de putere si competenta de la serviciu. Meritele dvs. sunt mai usor recunoscute, desi trebuie sa depuneti in continuare eforturi pentru asta.
Dragoste: Relatia de cuplu este foarte dinamica, ceea ce presupune un comportament imprevizibil din partea dvs. si unul plictisitor de previzibil din partea partenerului. Pana pe 6 se poate ajunge la o reconciliere a extremelor intre dvs. si partener. Din data de 9 se poate sa va simtiti atrasi intr-un mod aproape irezistibil de o aventura.
Sanatate: Cea mai buna forma fizica o aveti pana pe data de 6, ulterior pot sa reapara starea de oboseala cronica, picioarele umflate, probleme legate de schelet, piele si dentitie. Chiar daca se manifesta sub o forma usoara, nu trebuie neglijate pentru ca altfel se cronicizeaza.