Sfaturi de prim-ajutor

Redactia
1. Gura cazuta.


O gura cazuta da o infatisare trista. O femeie tanara trebuie sa corecteze acest defect. Cand el este un semn al varstei, cu atat mai mult trebuie sa incercam sa-l corectam.
Iata un exercitiu care nu este prea frumos, dar care da rezultate minunate. Introduceti aratatorul mainii drepte si acela al celei stangi in colturile gurii si cazniti-va sa le indepartati cu degetele, in timp ce buzele rezista din toate puterile. Apoi faceti invers, gura caznindu-se sa se inchida, in timp ce degetele cauta s-o impiedice. Muschii orbiculari ai buzelor se intaresc foarte repede prin aceasta gimnastica, si veti recapata buze ridicate, care este unul din farmecele obrazului.
Ca sa ascundeti acest defect nu va fardati colturile buzelor.

2. Nasul prea gros

Un nas prea gros poate strica armonia unui obraz frumos, dar acest neajuns este extrem de usor de corectat.
Dimineata si seara, masati nasul intre degetele aratatoare ale mainilor. Acest masaj este foarte usor de facut si foarte folositor. Plimbati usor mainile de-a lungul nasului, incepand de langa obraji si ajungand pana la varf.

3. Sprancene coborate

Coborarea sprancenelor este unul dintre primele semne ale imbatranirii obrazului. Ca sa le ingrijiti, obisnuiti-va sa va periati sprancenele cu o perie de dinti inmuiata in alcool de 90gr., amestecat cu aceeasi cantitate de vaselina lichida. Periati fiecare spranceana de cate 20 de ori.
Epilati sprancenele pe dedesubt ca sa mariti inaltimea arcadei.

4. Nasul rosu

Ca sa-l vindecati, trebuie sa activati circulatia sangelui in tot corpul prin frictiuni puternice, insistand mai ales asupra picioarelor, deoarece aproape toate femeile care au nasul rosu au si picioarele reci. Daca intr-o seara vreti sa aveti nasul palid, faceti o baie de mustar, la picioare.
Dimineata si seara, frictionati-va puternic urechile, ceea ce activeaza circulatia sangelui in tot obrazul.
Ca sa ascundeti acest defect, folositi un fond de ten mat, mai inchis decat restul obrazului. Femeile al caror nas are tendinta sa se roseasca trebuie sa-si fardeze obrajii putin mai mult.



Faceti destula miscare?

Un sedentar trebuie sa faca gimnastica multa?
Nu O plimbare zilnica de aproximativ o ora constituie un exercitiu suficient pentru o persoana care lucreaza intr-un birou. O sfortare fizica prea mare este mai putin recomandabila decat plimbarea zilnica, facuta in aer liber - mai ales daca ea este completata prin cateva exercitii de gimnastica.
Gimnastica facuta inainte de culcare e buna?
Nu Exercitiile de gimnastica facute dimineata sunt foarte bune pentru inviorarea organismului, dar gimnastica facuta inainte de culcare va goni somnul si va va face sa va odihniti prost. Inainte de culcare, organismul are nevoie de relaxare.
Alergatura dupa targuieli e buna?
Da O zi cheltuita pentru cumparaturi reprezinta aproximativ 15-20 km strabatuti pe strazile si prin raioanele magazinelor. Ar fi mult mai bine insa daca aceasta distanta ar fi strabatuta in aer liber. Nici o mirare ca dupa o zi petrecuta la cumparaturi sunteti sleite de oboseala!
Se poate slabi numai prin gimnastica?
Nu Apa este singurul lucru care se pierde ca greutate prin exercitiile de gimnastica; doar 1/10 din pierderea de greutate obtinuta dupa asemenea exercitii reprezinta grasimea disparuta. Ca sa reduceti greutatea mancati mai putin. Exercitiile de gimnastica produc o pofta de mancare atat de mare incat fara sa vreti, mancati mai mult si va ingrasati. Cea mai buna solutie ar fi exercitiile moderate si o alimentatie moderata.
Viata moderna ne cere sa facem mai multa miscare?
Da Aplicatiile electricitatii au facut munca mult mai usoara si autoritatile medicale au constatat ca din cauza confortului, oamenii moderni nu mai fac miscare cu muschii lor mari - ai umerilor, ai picioarelor, ai abdomenului -, care raman nefolositi.
Exista medicamente care pot inlocui gimnastica?
Nu Nici un aliment, nici o pilula si nici un medicament nu slabesc corpul in aceeasi masura ca miscarea si gimnastica. Aceasta miscare este importanta prin aceea ca ea indeparteaza din muschi produsele toxice si intareste vasele de sange. Acest masaj automat, obtinut prin miscare si gimnastica, pune in miscare sangele din vine. Pentru acest motiv, pacientilor din spitale li se face adesea masaj pana la varful degetelor picioarelor - in fiecare zi.
O portie de inghetata da suficiente calorii?
Da O casata da suficiente calorii pentru doua ore petrecute la impletirea ciorapilor. Doua portii de inghetata dau destula energie pentru o jumatate de ora de taiat lemne. O portocala contine energia necesara pentru o ora de scris la masina. Cu o bucata de friptura puteti alerga repede trei ore.
Miscarea facuta dupa masa impiedica digestia?
Nu Putina miscare facuta dupa masa nu influenteaza digestia - arata cele mai noi cercetari ale fiziologilor. Mai mult: putin exercitiu inainte sau dupa mese pare sa ajute digestia. S-a observat ca putina gimnastica a abdomenului, indata dupa masa, grabeste trecerea alimentelor prin intestine.