Un leac de toamna contra reumatismului: brusturele

Cititor Formula AS
Intrucat prefixul anotimpului s-a schimbat si suntem deja in luna septembrie, ma grabesc sa le recomand cititorilor revistei "Formula As" un leac de toamna foarte eficient pentru suferintele reumatice.

El a mai fost publicat in revista, dar acum zece ani, si probabil ca a fost uitat intre timp, sau poate ca noii cititori ai revistei ar vrea sa-l cunoasca. Il recomand din suflet pentru ca, urmandu-l indeaproape, eu am scapat de spondiloza cervicala, discopatie cervicala, inclusiv de ciocuri la coloana cervicala. Am primit foarte multe telefoane, inclusiv din strainatate, iar cei care l-au urmat au fost multumiti de efectul benefic. Cu precadere, el li se adreseaza celor ce sufera de ameteli, dureri de cap, dureri de ceafa, dezechilibru la mers, insomnii, pe scurt, spondiloza cervicala, cu toate complicatiile ei. Reteta: se culeg frunze proaspete de brusture (cel cu varful putin ascutit si cu perisori pe dosul frunzei). Seara, inainte de culcare, se iau 1-2 frunze, se umezesc uniform cu spirt medicinal (albastru) si se lasa 10-15 minute. Apoi frunzele se pun pe o bucata de panza subtire sau un tifon si se aplica pe ceafa, de sub par si pana unde ajung ele ca lungime. Deasupra se pune o alta panza (eu am pus si o folie de nailon). Se leaga cu un batic subtire, pentru fixare. Se tine pana dimineata. In functie de vechimea reumatismului, se repeta 4-5-6 seri la rand. Daca apar iritatii pe piele, se ung cu alifie de galbenele. La fiecare aplicare, se foloseste alta frunza proaspata.
Mentionez ca eu fac in fiecare toamna un tratament preventiv, 2-3 seri. Frunzele de brusture ajuta in orice forma de reumatism, avand un efect spectaculos. Nici nu stiu cand mi-au disparut durerile de umeri, vechi de multi ani.

Cistita, infectii urinare, pielocistita,
pielonefrita, calculi urinari


Am citit in "Formula As" despre tot mai multe cazuri de suferinte grele, provocate de cistita. M-am confruntat si eu peste 13 ani cu o cistita cronica, rebela la orice tratament alopat. Am rezolvat-o in 7 zile, cu minunatul preparat Renostim, recomandat de d-l Ilie Tudor (sa-i dea Dumnezeu sanatate!) in mai multe numere din "Formula As". Ingredientul principal este ienuparul boabe si se respecta instructiunile din prospect.
Multa sanatate intregului colectiv al "Formulei As" si multa putere de munca in folosul oamenilor suferinzi.
Va multumesc anticipat si in numele celor care-si vor putea rezolva in mod sigur multe probleme de sanatate. Cu stima si respect,
Emilia Puscas - str. Lamaitei nr. 62,
bl. 91, sc. A, ap. 12, Brasov, cod 500371,
tel. 0368/41.67.58, 0722/17.79.51


"Tare-i bine sa ai plamani sanatosi!"

Stimata redactie a "Formulei As",
Vreau sa le multumesc tuturor cititorilor care de-a lungul timpului au facut publice in revista dvs. retete contra bronsitei cronice: cea cu hrean si miere, cu argila d-lui Bocan, cu ceaiul bronsic de la Plafar, dar si cura cu lapte + miere + usturoi. Toate acestea au fost tinute in paralel (de mine), dublate de un regim alimentar sanatos: multe legume si fructe si foarte putin fumat (1-2 tigari pe zi). Si va marturisesc ca, uneori, am mai si trisat un pic (o bucatica de carne, pe ici pe colo). Dar iata ca azi pot sa exclam: "Tare-i bine sa ai plamani sanatosi!". Numai Dumnezeu stie cat m-a chinuit bronsita asta. Mai mult, cura de argila a tinut-o si sora mea, care este supraponderala, din cauza glandei tiroide. In trei saptamani, si-a reglat nu numai energia, ci a si slabit 5 kg, fara o schimbare spectaculoasa a regimului alimentar (cu exceptia painii, pe care nu o mananca seara). Acum incerc si cura pentru sinuzita cronica: miere propolizata in nas. Si va marturisesc ca a dat roade, inca din primele zile! Pentru ca sunt la faza incipienta, inca nu m-am vindecat, dar respir pe nas, nu mai am migrene si nu am mai luat antibiotice. Multumiri celor care au publicat-o!
Va multumesc ca existati: dumneavoastra si cititorii dumneavoastra! Sanatate si pace lumii intregi!
Cu deosebita consideratie si respect,
Alice Christou - Nicosia, Cipru,
e-mail: a.christou@dfkcy.com