Despre bere...

Redactia
Extractul de malt continut in bere este foarte bogat in vitamina B.


Substantele amare din hamei si acidul carbonic continute in bere atenueaza iritatiile stomacului si bolile ulceroase.

Berea are proprietati diuretice si sudorifice. Preparata exclusiv cu malt si hamei, ea poate fi data tuturor bolnavilor, excluzandu-se persoanele care tin un regim lactat, cu care pare a fi incompatibila.

Bogata in hidrati de carbon, berea poate fi recomandata in regimurile de supraalimentare, de convalescenta, in tuberculoza, cu conditia de a nu se face abuz de ea.

Berea e interzisa in cazul dilatarilor stomacale, fermentatiilor digestive, obezitatii, diabetului, albuminuriei si gutei.

Accidente mici, remedii sigure


Inflamatia pleoapelor cedeaza prin aplicarea de doua ori pe zi a unui amestec de glicerina neutra (o lingurita) cu o ceasca de ceai de musetel.

Cand vi se opreste un os in gat faceti gargara cu otet, astfel ca lichidul sa ajunga in locul unde simtiti ca e infipt.

Taieturile provocate cu briciul sau cu aparatul de ras se vindeca usor, daca aplicati pe ele o foita de tigara lipita cu saliva.