Opinii despre materialele publicate in revista

Redactia
Spectator. Stefana Bianu. ("Rosia Montana nu moare!" - interviu realizat de I.L. Popescu, . in F. As nr. 730).

Cred ca pentru a opri acest proiect criminal ar trebui ca populatia sa se implice mai mult. Cum? Prin informarea ei. Prin ce mijloace? Cu ajutorul mass-media. Multi oameni cunosc situatia, dar nu le pasa; se gandesc doar la ziua de maine, cu ce isi platesc taxele, ce vor manca, cum sa mai castige un ban in plus. Dumnezeu ne-a dat exact cat trebuie pentru a trai pe pamantul asta. Lacomia umana distruge creatia lui Dumnezeu. Din pacate, vrem din ce in ce mai mult, dar ce lasam generatiilor urmatoare? Un pamant sterp, din care sa nu ne putem nici macar hrani. Si ne vom uita la bani ca la niste obiecte fara folos si la casele uriase pe care nu vom avea cu ce le incalzi. In speranta ca vom reusi sa impiedicam acest dezastru,
Dana - e-mail: euissys@yahoo.com

De ce guvernul nu raspunde niciodata la apelurile facute de "Formula As"? Ce face guvernul cu aceasta tara? De ce trebuie sa stam cu mainile in san, noi, care ne laudam ca am facut o revolutie? Nu suntem majoritatea decat niste papa- lapte. Unde ne este curajul? De ce mai mergem la vot? Eu nu mai votez, nu mai am pe cine; doar hoti, cu care ne-am obisnuit.
Vizitiu Stefania - e-mail: vasilevizitiu@yahoo.com



Propuneri pentru paradis

Richard Wurmbrand

"Dracul a invatat de la comunistii romani"
(Interviu realizat de Sanziana Pop, F. As nr. 730)

Este un articol care te aduce in contact cu Dumnezeu. Cred ca astfel de articole despre adevaratii oameni credinciosi trebuie sa fie cat mai dese. Fac bine tuturor acelora care Il cauta pe Dumnezeu si in acelasi timp viata adevarata. Multumesc pentru acest formidabil articol.
Anghelina Stefan - e-mail: informatica@ctparad.ro

Acest om este pentru noi o pilda demna de urmat. Optimismul si bucuria care se simt in vorbele lui atunci cand vorbeste de Dumnezeu, de persecutiile din inchisoare, de faptul ca gasea ca instrument de cantat, chiar si lanturile acelea grele, laudandu-L pe Acela pentru care indura cruzimea comunistilor, ma face sa vreau sa fiu tot mai aproape de Dumnezeul suveran si sa indrum si pe alte persoane pe calea credintei. Il iubesc pe Dumnezeu si stiu ca odata ne vom intalni in cer toti cei ce-L iubim si L-am iubit.
Vaida Ioana Crina - e-mail: vituas@yahoo.com

Nu cu mult timp in urma, am luat parte la un lunch oferit de una din bisericile ortodoxe americane, apartinand de Oca (Orthodox Church of America) si atunci am aflat de la preotul paroh, care este si misionar pentru Africa, despre ultima dorinta a pastorului Wurmbrand, de a deveni crestin ortodox (el era baptist). Ultimele luni de viata le-a petrecut intr-o manastire ortodoxa in California, alaturi de doi buni prieteni, calugarul Gherasimos si ucenicul lui. Intr-o dimineata, cu o voce ferma, Richard Wurmbrand i-a cerut calugarului Gherasimos sa-i fie administrata Sf. Impartasanie. Calugarul a fost surprins de aceasta cerere, pentru ca pastorul nu era de religie ortodoxa. Dar Wurmbrand a cerut calugarului sa faca toate cele necesare pentru a deveni crestin ortodox. Dupa tot ceremonialul, a primit Sf. Impartasanie cu seninatate si o bucurie ce-i lumina toata fata. Trei zile mai tarziu, pastorul Wurmbrand a trecut la cele vesnice, incheindu-si misiunea pe acest pamant. Sa ne rugam Bunului Dumnezeu pentru pastorul Wurmbrand si pentru toti acei ce sunt prigoniti pentru credinta lor.
Ioana-Maria - e-mail: ioanamtm@aol.com

Acum locuiesc in Sua. Am fost colega dvs. la "Viitorul romanesc" - Elena Dumitru Chima. Am citit articolul, l-am recitit si iar il citesc si-l recitesc. Astept sa-l citesc si sotului meu, care este in Texas. Vreau sa-l copiez si sa-l citesc la biserica, maine.
Elena Ionese - e-mail: elenaionese@yahoo.com

Sunt foarte impresionat. Este de departe putin spus. Izvor de bucurie dintr-o celula de inchisoare. Singur si iubind. Pe Iisus si pe oameni. Sa-l odihneasca Domnul in pace. Multumesc.
Stelian Iordache - e-mail: steliani2001@yahoo.com




Dialoguri sentimentale

Corina Chiriac

("Cati ani am? Tocmai am implinit 16!" -
interviu realizat de Ines Hristea, F. As nr. 730)

Ce interviu frumos! Chiar daca am numai 25 de ani, imi amintesc cu mult drag de d-na Corina Chiriac... Sunt de 5 ani in America si va citesc in fiecare saptamana pe Internet, dar acest interviu m-a impresionat foarte mult. Cata intelepciune! Va iubim, d-na Corina Chiriac. Cand ma voi face mare vreau sa fiu... Corina Chiriac. Multumim, "Formula As".
Mirela - e-mail: b_mirela81@yahoo.com

Am citit articolul din revista "Formula As" aici, in Toronto, unde de cinci luni sunt in vizita la copii. Mai am o luna si revin pe meleagurile iesene. Imi doresc sa va vad mereu prezenta pe micul ecran! Va doresc sa fiti din ce in ce mai frumoasa, sa ne incantati cu melodiile dvs. Multa sanatate, fericire si Doamne ajuta! O bunica cu doi nepoti, unul de 17 ani, aici in Toronto, si unul de o luna, care ma asteapta la Iasi.
Turcu Elvira - e-mail: elviraturcu@yahoo.com </b>
Am fost impresionata de aparitia unui om total diferit, care iti spune prin existenta lui ca se poate, si nu trebuie sa renunti niciodata. Multumesc.
Alina - e-mail: romi1alina@yahoo.ca

Minunata doamna, Dumnezeu a vrut ca dvs. sa aveti menirea de a ne bucura cu glasul dvs. si cu tot ceea ce insemnati ca persoana. Imi pare rau ca nu mai aveti si emisiuni la Tv. Poate reveniti pe micile ecrane. Dumnezeu sa va tina tot asa si sa va dea sanatate. Felicitari revistei pentru acest minunat interviu.
Mary - e-mail: marianadatcu@yahoo.com

Ne-a trecut imensul dor de Corina Chiriac! Bine ai revenit, Corina, sa umpli golul ramas un timp cam lung in viata noastra. "Iti multumesc, fiindca existi/ Si ochii mei nu mai sunt tristi..." (cat adevar...)
Mia Crisan - e-mail: miacrisan@yahoo.com

Mi-a placut dintotdeauna doamna Corina Chiriac. O femeie completa. Un "ceva" al ei m-a atras totdeauna, ceva format din inteligenta, in primul rand, apoi frumusete, farmec si... credinta in Dumnezeu. De pe continentul american, o admiratoare ii ureaza "toate cele bune".
Lidia Buiciuc - e-mail: vlidia57@hotmail.com

Multumesc pentru lectia de viata pe care o dai prin acest interviu celor care te-au ascultat si te-au admirat cu ani in urma. Iti admir tineretea, frumusetea, talentul si mai nou... intelepciunea. Cred ca emigrarea te-a implinit, te-a invatat multe, ai coborat si te-ai urcat sufleteste, imbogatindu-ti mentalul; dupa parerea mea, e o experienta unica, din care, daca stii sa iesi nedoborat, deja esti alt om, ai alt ascendent, intelegi un limbaj al faptelor pe care numai cei ce au trecut, ca si tine, prin aceasta "sita" pot gandi si simti asa. In final, doresc sa-ti urez sa fii mereu la fel de tanara si frumoasa precum esti acum, si sa fii ghidata de steaua si norocul tau, caci nimic din ce ne e dat nu e intamplator!
Anda - e-mail: adragutescu@yahoo.ca

As vrea sa stiu cand o sa apara cartea Corinei si cum o sa pot ajunge sa o citesc de aici, din indepartata Canada. Imi place Corina si mai ales vitalitatea ei. Ii doresc sanatate si fericire vesnica, la fel si "Formulei As". Cu respect,
Alina - e-mail: anilarsen7@yahoo.ca

...Minunat articol, la fel ca si minunata noastra doamna Corina Chiriac. In aceasta revista, am citit numai articole deosebite despre actori, cantareti, intelectuali care au intr-adevar ceva de spus, care au o cultura si de la care ai mult, mult, foarte mult de invatat. Ar trebui sa invatam sa pretuim acesti Oameni Deosebiti si sa le acordam locul care li se cuvine. Eu am 29 de ani, dar apreciez foarte mult Adevaratii Artisti, cei care au cu adevarat ceva de spus, nu stelele cazatoare. Felicitari, "Formula As"! Sunteti singura revista de pe piata romaneasca care merita intr-adevar citita.
Gabi - e-mail: gabistgato@yahoo.es

Un articol exceptional, despre o romanca exceptionala! Felicitari, "Formula As", pentru alegerea facuta! Multumiri Corina Chiriac, pentru daruirea artistica. Mult succes in continuare!
Mihaela Tudor - e-mail: mihaela.tudor@eurialpitesti.ro

La multi ani sanatosi si plini de iubire, iti doreste un grup de romance din Canada. Te iubim, te admiram, esti o adevarata romanca, o eroina de la care au de invatat o lectie de viata toate romancele, oriunde s-ar afla. Suntem mandre cu dvs., d-na Corina Chiriac. Femei, luati exemplul ei. Felicitari!
Stefania - e-mail: maruntiel@hotmail.com




Acasa

Tata nuntilor, poetul muntilor...

(Text semnat de Corina Pavel, F. As nr. 730)
Acest taran batran, parca desprins din romanele noastre clasice, mi-a adus multa bucurie in suflet. Stiu ca mai sunt multi ca el. Ma inspaimant insa la gandul disparitiei lor. Ce vor mai arata tinerele generatii de tarani romani care vin? Incet, incet, isi pierd aceasta sublima identitate, ce ne facea inconfundabili. Vom fi ca in Occident, unde nu mai stii care e taran, care orasean. Traditii populare parca nu mai exista. Locul lor l-a luat un carnaval anual, preluat de mai toate tarile Europei de vest, cand se fac defilari zgomotoase si ciudate! Si asta-i tot. Epoca moderna va trece traditia seculara in istorie. Pe mine asta ma doare.
Woltmann Dorina - e-mail: dorina@tele2.ch

Domnul Arghir, sa va dea Bunul Dumnezeu multa sanatate, ca sa puteti cununa multa lume, sa cantati, sa dansati, doar o viata avem. Sa va pastrati acest zambet bland. Dumnezeu sa va binecuvanteze. Sanatate din partea mea.
Gica Nitoiu - Canada, e-mail: gicci_3@hotmail.com




Spiritualitate
Miracole crestine


Icoane care plang

(Text semnat de Sorin Preda, F. As nr. 730)
Nu exista ceva mai minunat pe fata pamantului decat Ioana Maicii Domnului cu Pruncul; toate sunt adevarate bijuterii, sunt nespus de frumoase, sunt sfinte, si toate sunt facatoare de minuni, atunci cand stii sa te rogi la ele cu adevarata credinta. Nu am reusit sa vad decat o mica parte dintre cele enumerate, dar nu exista biserica la care sa intru si sa nu ma minunez de frumusetea, de gratia, de cromatica si de harul fiecarei icoane in parte. De fiecare data cand ma rog in fata icoanei Maicii Domnului, traiesc un moment de gratie si ma imbogatesc sufleteste. Cu drag,
Michaela Albu - e-mail: albu.mihaela@yahoo.com

Va multumesc din suflet pentru adresele date, eu sunt departe de casa, dar am sa-i spun mamei sa mearga sa le viziteze. Cand o sa vin in Romania, o sa merg si eu. Am aflat de revista dvs. de la un prieten, acum patru luni. De atunci, o citesc saptamanal. Ma apropie mult de locul meu natal. Felicitari,"Formula As"!
Gica Nitoiu - e-mail: gicci_3@hotmail.com