Scoala noastra are nevoie de ajutor

Redactia
"Scoala noastra are nevoie de ajutor. . Vrem sa le oferim copiilor conditii mai bune de invatatura". Stimata doamna director Sanziana Pop, . Ma adresez revistei dvs. la rubrica "Cazuri de extrema urgenta", pentru ca am constatat ca prin intermediul ei s-au rezolvat multe probleme grele. Ma adresez,...

"Scoala noastra are nevoie de ajutor.
Vrem sa le oferim copiilor conditii mai bune de invatatura"


Stimata doamna director Sanziana Pop,
Ma adresez revistei dvs. la rubrica "Cazuri de extrema urgenta", pentru ca am constatat ca prin intermediul ei s-au rezolvat multe probleme grele. Ma adresez, de asemenea, cititorilor revistei "Formula As", in numele elevilor unei scoli de patru ani din judetul Iasi, satul Alexandru cel Bun, comuna Vladeni, sat mic si sarac, unde parintii si copiii traiesc din alocatiile de intretinere si din rezultatele muncii campului, care din an in an sunt tot mai reduse.
Scopul scrisorii nu este acela de a-i compatimi pe sateni sau pe copii, ci acela de a apela la oamenii de bine si cu stare materiala mai buna, ca sa ne intinda o mana de ajutor, mai bine spus, sa ajute scoala din sat, pentru a le oferi conditii mai bune copiilor. Sunt destepti, inimosi, invata cu multa bunavointa si dragoste, dar nu se pot bucura de mijloacele moderne de invatamant, conforme cu noile programe scolare. Singurele materiale didactice sunt cele confectionate de mine, invatator al acestei scoli, dupa modelele vazute la parintii mei, care la randu-le au fost tot cadre didactice.
Prin intermediul acestei scrisori ce speram ca va fi publicata de revista dvs., asteptam sa primim orice fel de materiale, chiar si mai vechi, dar care pe noi ne-ar ajuta, ca: textile, vopsele, jucarii, carti, harti, banci, chiar si materialul lemnos pentru imprejmuiri, ori geamuri pentru inlocuirea celor sparte. Si chiar ceva aparatura electronica, ce prisoseste unei firme ce s-a dotat cu aparatura moderna.
Nu cerem lucruri noi, ci doar ce prisoseste altor institutii sau scoli mai mari, dar sa fie functionabile. In speranta unui ecou in inimile dvs., va multumim anticipat si ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa va dea sanatate si multa putere de munca. Cu tot respectul cuvenit,

Achimescu S. Ovidiu-Laurentiu
- Scoala cu clasele I-Iv, sat Alexandru cel Bun,
com. Vladeni, jud. Iasi