Respiratia care alunga foamea

Redactia
Vreti sa slabiti si aveti de luptat cu foamea care va chinuie? Specialistii americani incearca sa va ajute, propunandu-va cateva metode noi de stopare a chinului din stomac.

Ele sunt imprumutate din yoga, psihologie, gimnastica japoneza si chinezeasca si duc la rezultate notabile. Intre ele, respiratia care alunga foamea e un exercitiu usor, benefic si pentru sanatate.
Marea majoritate a oamenilor respira prea slab, uitand sa inspire si sa expire adanc... cu anii. Respiratia lor se accelereaza numai in situatii de panica sau de stres. Ca urmare, metabolismul lucreaza incet, arderile organice sunt lente, pentru ca nu exista suficient oxigen. O respiratie completa, pana la refuzul plamanilor de a mai primi sau de a mai elimina aer, are efecte benefice: metabolismul se accelereaza, gandurile negre pot fi inlaturate, foamea chinuitoare se poate stopa. Tipul de respiratie preconizata e imprumutata din yoga: inspiratiile si expiratiile ritmate, cu retinerea intermediara a aerului in plamani.
Cum trebuie sa procedati: intindeti-va pe covor, cu fata in sus, intr-o pozitie relaxata. Mai intai inspirati, numarand in minte pana la 5. Cand plamanii sunt plini de aer, opriti-va respiratia, numarand pana la 5. Expirati, apoi, golind tot aerul din plamani, numarand iarasi pana la 5. Cand s-au golit, opriti-va respiratia numarand din nou pana la 5. Exercitiul se repeta de 10 ori pe zi.
Respiratiile ritmate trebuie practicate cotidian, dar ele pot fi folosite si in situatii de criza: emotie, teama, foame. Cu timpul, aceste respiratii vor deveni o deprindere si le veti putea efectua in timp ce mergeti pe strada, cand stati pe scaun etc. Rezultatul lor nu va intarzia sa apara: va veti simti mai vioi, mai stapani pe impulsuri si pe reactii, capabili sa va dominati.
Femeile si barbatii care lupta cu kilogramele in mod constant si rational au in respiratiile ritmate un imens ajutor.