Strabunica stie tot

Redactia
Strabunica stie tot. Vasele de aluminiu se innegresc mai greu daca inainte de prima intrebuintare se fierbe in ele lapte. Apoi frecati-le inauntru cu un somoiog de urzici si clatiti-le bine cu apa. . Vasele de inox nu trebuie frecate cu un burete de sarma. Se zgarie. . Vasele din arama trebuie curatate...

Strabunica stie tot

Vasele de aluminiu se innegresc mai greu daca inainte de prima intrebuintare se fierbe in ele lapte. Apoi frecati-le inauntru cu un somoiog de urzici si clatiti-le bine cu apa.

Vasele de inox nu trebuie frecate cu un burete de sarma. Se zgarie.

Vasele din arama trebuie curatate cu sare fina amestecata cu putin otet. Nu le frecati cu burete de sarma.

Vasele arse se recupereaza ca prin farmec daca puneti in ele un pahar de otet si le lasati pe flacara mica, pana ce lichidul se evapora.

Cartonul poate sa intre in compozitia ingrasamintelor care se pun in gradina. El face parte din materialele de origine vegetala, la fel ca cenusa de lemn, zatul de cafea si turba.

Daca scara care duce in beci nu e bine luminata, vopsiti-i ultimele trepte in alb. Veti evita accidente periculoase.

Sticla de sampanie se deschide foarte usor, daca in loc sa invartiti dopul, invartiti sticla, tinand dopul fix.

Petele de pe podelele de ciment dispar daca le frecati cu o perie aspra, inmuiata in otet clocotit.

Rugina imprimata intr-o podea de ciment dispare daca impregnati locurile murdare, vreme de cateva ore, cu o solutie de acid oxalic (100 g la un litru de apa). Frecati bine si clatiti cu apa multa.

Ceara de parchet si de mobila poate fi inmuiata, nu doar cu benzina, ci si cu lapte.

Mobilele primesc o patina frumoasa, de vechi, daca le ungeti cu o pensula inmuiata in ceara topita. Lasati sa se usuce, apoi lustruiti.