Vremea rece si... silueta

Redactia
Anotimpul rece va face sa va simtiti mai obositi si mai sleiti de puteri? Nu va mai luati ochii de la televizor? Nu mai iesiti din casa?

Este vorba de un cerc vicios. Pentru ca in felul acesta lipsa de energie este tot mai mare, iar crizele de bulimie sunt tot mai frecvente. Va ingrasati si in acelasi timp va pierdeti buna dispozitie.
Vinovat de toate acestea este - in majoritatea cazurilor - nivelul scazut al serotoninei, care este des intalnit iarna, cand din cauza luminii reduse, organismul produce serotonina mai putina (serotonina - hormonul fericirii).
Daca reusiti sa echilibrati situatia, veti iesi din iarna fara kilograme in plus.

Plimbati-va zilnic 15 minute (de pilda in timpul pauzei de pranz). Suficient pentru a mentine stabil nivelul serotoninei pe timp de iarna. Mergeti cat mai intins, pentru ca musculatura sa primeasca suficient oxigen. In felul acesta, oboseala si lipsa de energie dispar, metabolismul este accelerat, iar dvs. ardeti mai multe calorii.

Mancati regulat - in febra Craciunului, unele dintre dvs. vor mai sari peste mese, dar cu-atat mai lesne vor da navala la fursecuri si pricomigdale. Este bine sa aveti mereu la dvs. un mar sau o banana. Neaparat.

Pe frigul de-afara sunteti tentata sa beti si dvs. un pahar cu vin fiert (200 ml - 185 kcal!) sau sa mancati turta dulce (40 g - 165 kcal). Se aproba. Dar in ziua respectiva, reduceti din calorii seara, la cina, cand in loc de paine si mezeluri, veti consuma doar o supa de rosii, usoara (250 ml - 75 kcal).