Cafeaua

Redactia
Un ajutor nesperat pentru piele.

Cofeina, substanta care ii da cafelei insusirea de a trezi si de a activa intelectul, are aceeasi eficienta si asupra pielii, daca e folosita extern
Actiunea interna a cafelei e cunoscuta: zilnic, sute de milioane de oameni o beau, fie pentru a-si stimula capacitatea de munca, fie pentru gustul ei placut si aromat. Explicatia reactiei de activare a organismului se explica prin substanta continuta in boabele de cafea - cofeina, un stimulent biologic care nu actioneaza insa doar asupra sistemului nervos central, ci si asupra circulatiei sangelui. Aplicata pe piele, cofeina accelereaza metabolismul, intareste epiderma si o face mai supla. Ea combate cu mult succes celulita, pungile de sub ochi si depunerile inestetice de grasimi. Fiindca produsele cosmetice preparate cu extracte de cofeina sunt foarte scumpe, folositi ca atare cafeaua (puneti comprese cu zat de cafea pe zonele trupului afectate, lasand sa actioneze timp cat mai indelungat) sau cumparati, in acelasi scop, fiole cu cofeina, aflate spre vanzare in farmacii. O planta la fel de bogata in cofeina e ceaiul verde, care contine in plus si multe vitamine si minerale, ce confera organismului puterea de a se regenera. Cine bea zilnic doua cesti de ceai verde isi intareste sistemul imunitar. Folosite extern, compresele cu ceai verde protejeaza pielea si-o improspateaza.
Prezente in aproape orice gospodarie, cafeaua si ceaiul verde reprezinta doua accesorii ale cosmeticii naturiste, pe care ar fi pacat sa nu le folosim.



Cosmetica naturista

Lotiuni pentru curatat fata

In comparatie cu diversele ape tonice pentru fata, lotiunile nu contin deloc adaos de alcool. Se prepara sub forma uleioasa, apoasa sau ca o crema. Inlocuiesc ideal sapunurile de fata din comert.

Lotiune cu ulei de migdale

- Pentru ten foarte gras -
Mod de preparare si folosire: Amestecati 1 galbenus de ou cu 2 lingurite de ulei de migdale (se gaseste la farmacii si magazinele naturiste). Amestecati ca la maioneza si adaugati cateva picaturi de lamaie. Intindeti lotiunea pe fata si gat si lasati-o cateva minute. Clatiti-va apoi cu apa calduta. Zvantati-va fata cu servetele absorbante sau hartie igienica.

Lotiune cu nalba

- Pentru ten uscat si imbatranit -
Mod de preparare si folosire: Opariti 2 linguri de flori de nalba si 2 linguri de frunze de nalba cu 200 ml de apa distilata. Lasati lichidul acoperit 24 de ore, apoi strecurati-l. Amestecati-l cu 2 lingurite de tinctura de arnica (se gaseste la magazinele naturiste) si aplicati lotiunea pe zonele cu probleme sau pe intreaga fata. Se poate tine 2-3 zile la frigider.