Zodiacul lunii decembrie

Tana Rosca
Ultima luna a acestui an le surade, in primul rand, Sagetatorilor si Berbecilor, si intr-o masura mai mica, Leilor. Marele malefic al astrologiei traditionale, pe numele sau Saturn, intra pe data de 7 in miscare retrograda in aceasta zodie fixa de foc. De aici, el afecteaza si celelalte semne fixe, respectiv Taurul, Scorpionul (ocrotit pana luna trecuta de Jupiter) si Varsatorul. Se poate ajunge la reactualizarea unor probleme profesionale sau legate de relatiile cu autoritatile, ori pot aparea responsabilitati nedorite, privitoare la o persoana in varsta. Pentru ca marele benefic Jupiter se gaseste insa in Sagetator, zodie pe care o guverneaza, ne va fi de-acum mult mai usor sa ne confruntam cu aceste probleme, pentru ca avem mai multa incredere in noi si suntem mai relaxati.

Berbec
Recompense profesionale


Tare nu va vine sa petreceti sarbatorile de iarna acasa... Nu este un an in care sa visati sa stati cu familia in jurul bradului de Craciun, pe meleaguri autohtone. Va surade mult mai degraba un Craciun si un revelion la costum de baie, pe o plaja, inconjurati de un climat tropical. Vestea buna este ca orice initiativa in acest sens este realizabila, si inca cu usurinta. Cel mai tarziu din 8, veti incepe sa faceti demersuri in acest sens. Cea de-a doua este ca exista toate sansele ca pe parcursul acestei calatorii sa va faceti o multime de prieteni, cu care veti putea discuta cate si mai cate. Aceia dintre dvs. care au examene le vor lua cu brio.
Bani: Initiativele dvs. de castig pot fi folositoare, in masura in care va apucati de ele pana pe data de 7. Pe parcursul primelor zile ale lunii, va vine usor sa duceti tratative sau sa incheiati contracte in termeni favorabili pentru dvs. Interesul dvs. fata de problemele banesti poate sa scada drastic dupa aceasta data.
Cariera: Sfarsitul de an va poate aduce surprize placute din partea sefilor, care se pot decide sa va mareasca salariul, incepand cu data de 12, ori cel putin sa va rasplateasca eforturile, cu o bonificatie de zile mari. Se poate insa ca in schimb, sa vi se ceara sa munciti de sarbatori, ceea ce este mai putin placut.
Dragoste: Din 7 se poate ca anumite aspecte ale relatiei dvs. de dragoste sa va devina neplacute, pentru ca incumba o serie de responsabilitati. Se poate sa fie vorba despre niste lucruri pe care le-ati facut intr-o conjunctura anume si care acum sunt asteptate de la dvs. ca si cand ar fi consemnate in "fisa postului".
Sanatate: Daca reusiti sa va respectati orele de somn si si va mentineti in stare buna circulatia periferica, mai ales la nivelul gambelor, nu veti avea probleme.

Taur
Venituri frumoase


Din 7 se pot reactualiza problemele legate de casa - fie ca trebuie sa faceti achizitii sau reparatii costisitoare, pe care nu le aveati in program, fie ca va treziti invadati de rude varstnice, care nu fac decat sa se jeluiasca toata ziua si asteapta sa fie servite, in virtutea varstei si a gradului de rudenie. Tocmai din acest motiv, ar fi bine sa va decideti sa plecati de-acasa de Craciun si de Anul Nou, ceea ce se poate intampla, pentru ca primiti in ultimul moment invitatii in acest sens, care va vin la tanc pentru a scapa de obligatiile nedorite.
Bani: Aveti ocazii excelente de-a incheia afaceri mari si cat se poate de banoase. Parteneriatul de afaceri cu persoane sau institutii de peste hotare se poate dovedi deosebit de profitabil. Sunteti in mare forma de negociatori intre 9 si 28. Si proiectele dvs. in curs de derulare va asigura venituri frumoase. Puteti sa va diversificati activitatile productive si ar fi recomandabil sa treceti la proiecte cat mai ambitioase.
Cariera: Pe plan profesional, sunteti in continuare nemultumiti de pozitia pe care o ocupati si multe dintre responsabilitatile care va revin vi se par o povara. In acelasi timp, exista si o teama de-a va schimba locul de munca.
Dragoste: Discutiile vehemente in contradictoriu cu partenerul stabil, care sunt posibile pana pe data de 6, pot sa va determine sa puneti capat relatiei actuale, dar cu incepere din 9, se poate sa va implicati pana peste cap intr-o aventura. Dintr-un motiv oarecare este posibil sa fiti nevoit sa o traiti in secret.
Sanatate: Organismul dvs. rezistent nu se va confrunta cu probleme de ordin fizic luna aceasta.

Gemeni
Idila casnica


Planurile dvs. de calatorie, fie ca este vorba despre o excursie sau despre un drum lung, s-ar putea sa se dea peste cap dupa data de 7, fie din pricina unor stramtorari de ordin banesc, fie pentru ca aveti de-a face cu oficialitatile. Se prea poate sa nu va uitati cu atentie in pasaport si sa nu observati ca trebuie sa vi-l innoiti sau ca v-a expirat o viza, iar functionarii sa nu se dovedeasca deloc intelegatori. Pe de alta parte, s-ar putea sa fiti impiedicati sa plecati din pricina unor examene ori a unor indatoriri administrative, pe care va este cvasiimposibil sa le delegati. E ciudat, dar va reusesc mai degraba calatoriile lungi decat excursiile scurte, asa incat ar fi bine sa va orientati pornind de la acest indiciu.
Bani: Cu toate ca perioada sarbatorilor de iarna este, de obicei, o perioada moarta pentru afaceri, acest lucru nu este valabil in cazul dvs. Peisajul devine animat incepand cu data de 23 si se poate ca tocmai in contextul intalnirilor relaxate de Craciun si Anul Nou sa reusiti sa puneti la cale niste afaceri bune.
Cariera: Drumul dvs. profesional a descris, probabil, niste zig-zag-uri in ultimii ani, iar acest proces continua. El se poate dovedi pe alocuri neplacut, dar va apropie de ceea ce sunteti meniti sa faceti, chiar daca acest lucru se petrece intr-o maniera ceva mai ciudata, respectiv in salturi imprevizibile.
Dragoste: La capitolul iubire va asteapta numai vesti bune. Comunicarea cu partenerul de cuplu decurge excelent intre 9 si 29, pana pe 11 primiti toate dovezile de afectiune pe care le doriti si aveti mare incredere in partener.
Sanatate: Pana pe 7 stati foarte bine la capitolele forta si mobilitate, ceea ce va poate determina insa sa faceti eforturi fizice mari, care se pot solda cu accidente minore sau cu dureri de cap.

Rac
Fericire printre colegi


Luna plina de pe 5, din zodia Gemenilor, va poate afecta starea de spirit, facandu-va sa va ingrijorati fara motive temeinice din pricina cine stie caror fleacuri. S-ar putea ca aceste griji exagerate sa aiba de-a face cu relatiile dvs. cu anumite colege de la serviciu sau sa puna pe jar starea de sanatate a mamei. Luna Noua care se produce pe 20, in zodia Sagetatorului va poate insufla, in schimb, curaj cu privire la o calatorie de studii ori de afaceri si e bine sa retineti ideile care va vin atunci si sa le puneti in practica.
Bani: Temerile cu privire la viitorul dvs. profesional si, legat de asta, de cel al veniturilor dvs., pot sa reapara incepand cu data de 7. Ati mai trecut prin asta si in vara, cand ati avut insa motive reale sa va speriati. Acum, spaimele dvs. sunt exagerate, daca ele va opresc de la a face investitii sau de-a va cumpara ceva ce va doriti cu adevarat.
Cariera: Colegii sau colaboratorii dvs. sunt cei care va transmit voiosie si creeaza o atmosfera placuta la serviciu. Se poate ca luna aceasta sa va simtiti cel mai bine la serviciu, nu acasa, unde va place dvs. de obicei sa fiti. Aveti imaginatie si motivatie, iar acest lucru va poate aduce succese mai mari sau mai repede decat sperati.
Dragoste: Racii indragostiti pot sa aiba parte de cateva certuri pasionale cu persoana iubita pana pe 7, motivul fiind legat de luarea deciziilor. Cei care sunt intr-o relatie stabila se vor bucura de incalzirea legaturilor afective, cu incepere din data de 12.
Sanatate: Va simtiti foarte bine, sunteti volubili si aveti reflexe grozave intre 9 si 28. Pofta de mancare poate deveni nestavilita, iar ficatul va cere vitamina C. Faceti-i pe plac.

Leu
Nu va izolati!


Finele de an va prinde intr-o stare mai ciudata, in care ceea ce se intampla in exterior este pozitiv, dar dvs. insiva priviti pana si cele mai clare semne ca viata dvs. ia o turnura in bine, cu suspiciune. Aceasta rezerva incepe sa se manifeste din data de 7 si v-ar putea determina sa evitati evenimentele mondene la care sunteti invitati si sa preferati sa va simtiti singuri si nefericiti. Ar fi de dorit sa va infrangeti nevoia de singuratate si sa iesiti in lume, mai ales de sarbatori. Intre prieteni va veti convinge ca popularitatea dvs. n-a scazut, dimpotriva, si sa va mai schimbati atitudinea pesimista. Pana pe 7 se pot ivi discutii cu membri ai familiei, care sa va irite. Este vorba probabil despre cei mai tineri dintre ei, ori poate fi vorba despre veri, matusi sau vecini, cu care va treziti certandu-va.
Bani: Vi se cere mult discernamant, deoarece prietenii dvs. sunt cei care va tot indeamna sa faceti una-alta. Unele dintre propunerile lor sunt catastrofale, dar altele sunt incredibil de bune. Din nefericire, numai dvs. puteti sa faceti distinctia.
Cariera: Temerile dvs. privitoare la viitorul profesional va pot determina sa acordati mai multa atentie muncii decat distractiei, taman cand vine Mos Craciun. E intr-adevar un sacrificiu, dar merita sa fie facut. Felul in care va achitati de indatoriri in aceasta perioada este exemplar si va fi remarcat de cine trebuie.
Dragoste: Inca din ultima parte a lunii trecute ati putut remarca cata imbulzeala se produce in jurul dvs. Daca n-ati remarcat acest lucru, va va fi imposibil sa-l ignorati intre 9 si 28, cand multiplele persoane atrase de farmecul dvs. se vor decide sa-si marturiseasca sentimentele. Probabil ca interesul dvs. nu se va margini la o singura persoana.
Sanatate: Din 7 este necesar sa va ingrijiti cu atentie problemele dvs. cronice, pentru ca astfel ajutati procesul de pozitivare a tuturor functiilor dvs., care incepe pe 12.

Fecioara
Lipsa de vlaga


Este posibil ca pana pe 7 sa aveti ceva conflicte atunci cand faceti drumuri scurte. Nimic grav, ciondaneli cu amicii. Daca va examinati cu onestitate, va dati seama ca erati oricum cu capsa pusa si orice pretext era bun pentru a izbucni. E bine sa evitati intalnirile cu amicii la o cafea in aceasta perioada. Acasa - mare veselie mare, intre 9 si 28 veti avea casa plina si, pentru ca se anunta petreceri cu mult ras si discutii animate, al caror centru indiscutabil sunteti, ar fi bine sa invitati familia extinsa, cu cuscri, cumnati si tot tacamul.
Bani: Tot in timpul benchetuielii cu familia, unora dintre rudele de gradul 2 sau 3 le pot veni idei de afaceri, legate de un imobil sau un teren. Este cel mai bine daca aceasta problema este abordata pana pe 11, iar detaliile sunt puse la punct pana pe data de 28.
Cariera: Lipsa dvs. de vlaga si de concentrare poate atrage atentia sefilor in mod neplacut incepand din data de 7. Daca incepeti si va vaitati colegilor, acest lucru poate fi folosit pentru a va discredita in ochii superiorilor ierarhici.
Dragoste: Sfarsitul de an va impulsioneaza viata sentimentala, iar incepand cu data de 12 exista sanse semnificative sa va indragostiti. Sentimentele iau amploare incepand din 23, iar incepand cu 29 prindeti curajul necesar pentru a va face cunoscute intentiile sau persoana de care sunteti interesati vi le marturiseste pe ale ei.
Sanatate: Din 7, oboseala dvs. cronica trece in stadiul acut si va poate afecta intregul sistem osos, dar mai cu seama genunchii. Nu stati bine nici in privinta retentiei de lichide, care poate provoca umflarea picioarelor.

Balanta
Ascensiune profesionala


In decembrie veti fi aproape tot timpul pe drumuri, mai putin la shopping, asa cum v-ati imaginat, ci la tot felul de intalniri cu prietenii. Drumurile zilnice se intetesc intre 9 si 28, dar nu se vor dovedi obositoare pentru ca se petrec intr-un anturaj neobisnuit de simpatic, vioi si vesel. Incercati sa nu va faceti un program rigid, pentru ca in grupul de amici vor aparea propuneri spontane de continuare a distractiei, multe initiate chiar de dvs. si ar fi pacat sa le pierdeti.
Bani: Initiativele dvs. de castig sunt sustinute si de o deosebita usurinta de a negocia si aceasta combinatie favorabila va sta la dispozitie pana pe data de 7. Alternativ, puteti incepe tranzactii comerciale, cu acelasi succes, in aceeasi perioada.
Cariera: Sub influenta colegilor ori colaboratorilor dvs. puteti face o serie de pasi neasteptati in cariera, puteti lua decizii benefice intelepte cu privire la cariera ca sursa de venituri incepand din 12, iar din 18 este posibil sa fiti pusi in situatia de a alege in ce directie doriti sa va indreptati cariera in viitor.
Dragoste: La mijlocul lunii starea dvs. de mare confort afectiv, datorata in mare parte imaginatiei dvs., poate face loc unei perceptii mai vii si mai dinamice. Se poate ca atentia pe care ati trezit-o pana pe 11 in societate sa va fi schimbat cumva nevoile afective. Din 12 va veti simti foarte bine alaturi de ceilalti membri ai familiei.
Sanatate: Cu toate ca incepand din data de 7 veti constata ca obositi mai usor si genunchii va sunt mai tepeni, iar gambele si gleznele se pot ingrosa daca stati mult in picioare peste zi, starea dvs. fizica este rezonabila.

Scorpion
Verde la bani


In primele 7 zile ale lunii dati din plin dovada energiei si puterii dvs. de actiune. Va ajuta si comunicarea, care va permite sa va exprimati ideile clar si succint, cu forta, dar fara a deranja pe nimeni. Craciunul este mai bine sa-l petreceti acasa decat in alta parte, fiindca aici veti regasi, ca niciunde altundeva, acea stare magica de asteptare din preajma Nasterii Domnului. Se poate insa ca dupa Craciun sa va vina ideea sa calatoriti, ceea ce este foarte bine sa faceti incepand cu data de 29.
Bani: De la finele lui noiembrie ati inceput sa castigati de mama focului. Acesta a fost doar inceputul, pentru ca grosul urmeaza luna aceasta. Pana pe 11 este posibila o marire a veniturilor salariale, iar intre 9 si 28 este bine sa va puneti in priza talentele comerciale sau sa va asociati cu un grup mai mare intr-o afacere de anvergura. Aveti grija ca deciziile finale sa va revina de fiecare data dvs.
Cariera: Din 7 sefii se decid din nou sa va puna in carca responsabilitati suplimentare, ceea ce ar putea interfera cu planurile dvs. de sarbatori. Orice carcoteala pe aceasta tema va poate costa in avansarea profesionala. Va recomandam, de asemenea, sa executati, nu sa discutati dispozitiile superiorilor dvs., chiar daca vi se par complet gresite.
Dragoste: In afara primelor zile ale lunii, in rest sunteti mai distanti si mai greu abordabili din punct de vedere emotional. Puneti accentul mai mult pe latura de amicitie care va leaga de persoana iubita si puteti avea si momente in care o lasati balta in favoarea intalnirilor cu prietenii.
Sanatate: Beneficiati de o forma demna de invidiat pe tot parcursul ultimei luni a anului.

Sagetator
Careu de asi


Sunteti o persoana intru totul diferita de cea de luna trecuta. In sensul cel mai pozitiv: micul benefic Venus stationeaza in zodia dvs. pana pe data de 11, Soarele straluceste tot acolo pana pe 22, Mercur va asigura o comunicare excelenta intre 9 si 28, energicul Marte vine sa va sprijine in decizii pe data de 8, marele benefic Jupiter se afla acolo de luna trecuta, si puternicul si misteriosul Pluton nu lipseste nici el, de la aceasta intrunire. In concluzie, aveti de toate: veselie, energie, simpatie, profunzime si originalitate.
Bani: Mos Craciun soseste cu vesti bune referitoare la incasari si se poate instala la dvs. de pe data de 23. Daca munciti pe 29 si doriti sa obtineti ceva in plus, aveti o putere deosebita de persuasiune in acest sens. Anul acesta darurile vor fi bogate, iar daca vreti sa faceti cumparaturi cu un minimum de efort financiar incepeti sa cutreierati magazinele din data de 12.
Cariera: Din cauza hei-rup-ului din primele 7 zile ale lunii s-ar putea ca la serviciu sa se iste oarecare tensiuni si un coleg care va concureaza (dar nu pe fata) ar putea sa profite de acest prilej pentru a barfi pe seama dvs. Fiti discreti cu colegii mai tineri.
Dragoste: Luna aceasta sunteti mai dispusi sa oferiti afectiune decat sa cereti, pentru ca va regasiti starea dvs. fireasca de exuberanta, generozitate si umor. Va intereseaza mai putin sa o orientati catre o persoana anume, sunteti dispusi sa-i rasfatati pe toti cei care va inconjoara.
Sanatate: Aveti multa energie si nevoie de miscare pana pe 7, dar la reactii intempestive exista pericolul de a va accidenta in zona capului sau cea a umerilor ori surmenajul de la serviciu se poate solda cu migrene sau puseuri de tensiune arteriala.

Capricorn
Tot ce faceti va reuseste


Starea de bine si de anticipare a frumoaselor sarbatori de iarna va cuprinde incepand cu data de 12, iar din 23 veti renunta la comportamentul dvs. realist si pragmatic si va veti bucura ca niste copii de surprizele pe care vi le pregateste Mosul. Se poate insa ca pregatirile dvs. bine planificate de sarbatori sa fie intrerupte de catre prieteni, care se pot infiinta pe neasteptate, neanuntati, avand neaparata nevoie de prezenta dvs. Va este imposibil sa-i refuzati, dar asta se soldeaza cu disconfortul unor aglomerari ale programului dvs. Cele mai semnificative intreruperi de program se vor produce probabil pana pe data de 7.
Bani: In primele 7 zile ale lunii veti fi inclinat sa cheltuiti in stanga si in dreapta si nici macar pe produse de calitate. Din 7 incolo, extravagantele va sperie si se poate sa cadeti in extrema cealalta, respectiv o economie nejustificat de severa. Incercati sa pastrati justa masura.
Cariera: Simtul dvs. strategic functioneaza la parametrii maximi, iar intre 9 si 28 este posibil sa strangeti in jurul dvs. o echipa beton, cu ajutorul careia sa puteti pune in practica orice plan, oricat de ambitios, inclusiv recuperarea inelelor si aruncarea lor in vulcan. Greu de crezut? Pai J.R.Tolkien, autorul "Stapanului inelelor", e Capricorn.
Dragoste: Cineva din anturajul dvs. poate face o pasiune pentru dvs. pana pe 7, dar deveniti disponibili afectiv abia din data de 12. De acest lucru s-ar putea sa doreasca sa profite cineva din trecutul dvs., care s-ar putea dovedi deranjant de insistent dupa data de 7.
Sanatate: Aveti multa energie intre 9 si 28 si o mobilitate de exceptie, dar de multe ori apar impulsuri contradictorii cum ar fi impulsul de a actiona concomitent cu cel de a va odihni.

Varsator
Slalom intre petreceri


In decembrie sunteti foarte prinsi de activitati sociale de cea mai diversa natura. Intre 9 si 28 veti face probabil un adevarat slalom intre petreceri sau grupuri de prieteni, care va asteapta cu nerabdare. Acest maraton este placut si relaxant pana pe 11, dar apoi unele dintre aceste obligatii (prea multe, daca ma intrebati pe mine) incep sa se dovedeasca obositoare. Lucrurile se complica, pentru ca multi dintre cei care va cauta pot sa fie veniti din strainatate pentru perioada sarbatorilor si nu vreti sa pierdeti ocazia de a-i revedea. In tot acest context agitat, mai pot interveni si intalniri cu persoane importante, probabil in situatii publice sau oficiale.
Bani: Salturile neasteptate pe care le descriu veniturile dvs. sunt mai putin mari ca pana acum, iar la mijlocul lunii ele pot fi mai degraba catre profit. Multe dintre ocaziile de afaceri se materializeaza prin intermediul prietenilor.
Cariera: Daca trageti tare pana pe 7 si reusiti sa va expuneti ideile cu suficienta fermitate si pe scurt, veti atrage atentia sefilor, care s-ar putea sa adere la ele si sa decida sa le puna in practica.
Dragoste: Incepand cu data de 7, se poate ca o evolutie negativa in relatie sa duca la intreruperea acesteia, ceea ce ar fi resimtit de dvs. mai mult ca o eliberare decat o trauma. In schimb, orice context social in care veti evolua va pune in valoare in asa maniera, incat nu doar ca aveti de ales intre admiratori, ci veti simti nevoia sa mai fiti si lasati in pace. Aglomeratia maxima este intre 9 si 28.
Sanatate: Lipsa de energie din primele 11 zile ale lunii se transforma ulterior intr-o stare de relaxare si de nevoie de somn, care permite organismului sa se refaca. Energia suplimentara de care aveti nevoie apare pe 23, iar din 29 nevoia de miscare.

Pesti
Relatii sociale


Simtiti ca ciudatul mers al destinului care va poarta lelea de vreo doi ani si ceva are totusi un sens. Un rol deosebit de mare il joaca acum, in viata dvs., relatiile sociale si cele de prietenie, care se dezvolta vazand cu ochii incepand cu data de 12. Din 23, activitatile sociale devin si mai interesante, iar din 29 va descoperiti o deosebita usurinta de a discuta cu personaje diverse, cu care puteti inchega rapid noi prietenii. In primele 8 zile ale lunii s-ar putea sa plecati la drum. Este foarte posibil sa fie vorba despre o calatorie la distanta, dar de scurta durata. Daca aveti de luat o decizie la capatul acestei deplasari, o veti lua cu usurinta si naturalete.
Bani: Desi este luna cadourilor, nu sunteti prea preocupati de bani. Poate tocmai de aceea sefii se pot hotari, pana pe 11, sa va acorde o marire de salariu. S-ar putea sa va preocupe mai mult cadourile pentru prieteni decat cele pentru familie sau partener.
Cariera: Sunteti in plina ascensiune, iar daca profitati de intervalul 9-28, cand cuvantul dvs. este lege pentru sefi, s-ar putea sa va alegeti cu reputatia profesionala consolidata si sa va fi inscris pe o linie de promovari la care, cu cateva luni in urma, nici n-ati fi indraznit sa visati.
Dragoste: Incepand din 12 iesiti din starea de amabilitate indiferenta de pana acum si nu mai confundati pasiunea de moment, facuta din cap, cu adevarata angajare emotionala. In contextul sarbatorilor, s-ar putea sa va lamuriti ca persoana care va intereseaza merita cu adevarat sa-i acordati atentie, iar de Anul Nou, puteti deveni un cuplu.
Sanatate: Starea de apatie, memoria deficitara si dificultatile de concentrare sunt mai putin pregnante acum, la sfarsit de an, cu conditia sa va ingrijiti cu atentie afectiunile cronice, incepand din data de 7.