Despre cuie si suruburi

Redactia
Sfaturi gospodaresti. Despre cuie si suruburi. Invatati sa alegeti cuiele de care aveti trebuinta: cu capul turtit, cu capul rotund, fara cap, din otel, din cupru, cu lungimea si latimea dorite: mai groase, daca lemnul in care le bateti e moale, mai subtiri, daca lemnul e dur. . Suruburi magnetizate: P...

Sfaturi gospodaresti

Despre cuie si suruburi

Invatati sa alegeti cuiele de care aveti trebuinta: cu capul turtit, cu capul rotund, fara cap, din otel, din cupru, cu lungimea si latimea dorite: mai groase, daca lemnul in care le bateti e moale, mai subtiri, daca lemnul e dur.

Suruburi magnetizate: Pentru a facilita manuirea surubelnitei, magnetizati suruburile pe care vreti sa le folositi. Puneti un magnet in cutia unde le tineti. Dupa catva timp, suruburile se vor magnetiza si se vor fixa de la sine pe capatul surubelnitei.

Pentru a evita despicarea lemnului: bateti cuiele oblic.

Ca sa nu va loviti peste degete: treceti capul cuiului printr-un nasture mare, de palton.

Daca bateti cuie in perete: sa fie de otel.

Daca bateti cuie in ipsos: inmuiati cuiele in apa. Rugina care se formeaza le fixeaza solid.

Daca bateti cuie intr-un lemn foarte dur: faceti inainte o gaura cu un sfredel.

Daca vreti sa extrageti un cui din ipsos: nu-l trageti spre dvs., il veti desprinde cu o bucata de perete. Invartiti cuiul in jurul lui cu ajutorul unui cleste universal, pana iese.

Astupatul gaurilor in care au fost cuie: umpleti gaurile cu pasta de dinti. Repetati operatia pana ce orificiul e astupat.

Suruburile patrund mai usor daca inainte de folosire le ungeti varful cu sapun.