"Ne lipseste comunicarea adevarata: cea care porneste din inima"

Cititor Formula AS
Din Spania. "Ne lipseste comunicarea adevarata: . cea care porneste din inima".

Stimati, dragi redactori ai revistei
"Formula As",
Sper sa intelegeti dificultatea in care ma aflu in a construi o introducere care sa corespunda, fie si intr-o mica masura, felului in care "percep" eu revista dvs. Cunosc "Formula As" inca de la prima aparitie. Am crescut impreuna, mi-a fost prieten, sfatuitor, refugiu, chiar un "modus vivendi", atat in Romania, cat si aici, pe meleaguri "iberice". Incerc sa nu lipsesc de la nici una dintre intalnirile saptamanale cu revista mea de suflet - de data asta, via Internet. Simt o oarecare stanjeneala adresandu-ma voua, redactorilor revistei, si profit de ocazia de fata, pentru a-mi exprima, cu cea mai autentica dragoste, toata admiratia pentru calitatea intelectuala, culturala, formativa si informativa a articolelor dvs. Sunt convinsa ca suntem foarte multi cei care ne simtim identificati cu idealurile si valorile existentiale propuse si promovate de "Formula As", si mereu mi-am pus intrebarea: oare n-ar fi o idee buna sa ne reunim toti acesti cititori, intr-o specie de club virtual, care sa ne faciliteze schimbul de pareri si experiente, contactul "ideatic" si sufletesc, mai ales ca cei care traim in alte tari, de cele mai multe ori, nu ne identificam in foarte mare masura cu mentalitatea, criteriile si stilul de viata, specifice locului in care traim.
Sunt foarte, foarte multe momente in care ne e greu sa asimilam singuratatea care ne inconjoara, izolarea spirituala, infrigurarea mentala, sentimentul instrainarii, dorul de casa si de noi insine. Eu spun adesea: mi-e dor de Nichita!, caci pentru mine, el, marele poet, este simbolul tuturor dorurilor. Ne lipseste comunicarea adevarata, cea care porneste din inima; iar noi, desi departe de casa, simtim romaneste! Cine sa ne inteleaga cu adevarat? Ne e aproape imposibil sa asimilam alte scari, ale (asa-ziselor) valori, noi cei care ne-am nascut si format in pretuirea si cultivarea frumosului, moralului, a bunului simt, a onoarei si a respectului. Lumea actuala a Occidentului pare sa incerce sa ne convinga de desuetudinea credintelor noastre. E dureros!
In alta ordine de idei, m-as incumeta sa fac, cu umilinta proprie unui necunoscator, o alta mica sugestie: aceea a unei rubrici dedicate educatiei copiilor (Universul Matern, de exemplu). Cred ca avem nevoie sa fim invatati a fi parinti buni, adevarati, sa intelegem lumea interioara a copiilor nostri, pentru a-i putea sprijini si indruma, pentru a-i creste frumos.
Mii de multumiri celor care au dedicat timp si interes lecturii randurilor mele. Cu foarte multa dragoste,
Daria Cristina Dume

P.S.: Cu toate ca stiu foarte bine ca "Formula As" nu e un ziar de mica publicitate, marturisesc ca scopul adiacent al epistolei mele este si acela ca prin ajutorul dvs. sa gasesc o persoana (o doamna serioasa), dornica sa ingrijeasca doi copii aici, in Spania. Suntem o familie de intelectuali (intelectualii nu au prea mare cautare pe aici), cu posibilitati materiale modeste, drept pentru care, in afara cazarii si a mancarii, salariul pe care il putem oferi este, si el, modest. De aceea, nici pretentiile noastre nu sunt mari, si ne-am declara tare multumiti daca am gasi acea doamna simpla, onesta, responsabila si cu frica lui Dumnezeu, de care avem mare nevoie. In cautarile noastre, am recurs la "draga "Formula As"", deoarece avem mare incredere in calitatea umana a cititorilor ei si credem cu tarie ca inca exista oameni minunati in tara noastra.

Modalitatile prin care se poate lua legatura cu mine sunt:

la e-mail: cddc@orangemail.es sau prin posta, la adresa: Sra D.C., C/Almendro 58, 19192 La Beltraneja (Guadalajara), Espana.