Cosmetica naturista

Redactia
Cum sa ne ghicim tenul?

Dupa ce v-am descris tipurile de ten (normal, gras, uscat, deshidratat, congestionat, acneic), va vom ajuta sa ghiciti singure carui tip ii apartine obrazul dvs. Obligatoriu, orice tratament cosmetic trebuie sa porneasca de la cunoasterea calitatii obrazului. In acest scop, se poate folosi testul foitei de tigara. Pe un obraz curat, bine degresat si spalat cu sapun neutru si apa calduta, dupa circa trei ore, cand pielea si-a recapatat aciditatea ei normala, treceti cu rabdare o foita de tigara pe diferitele portiuni ale fetei, uitandu-va de fiecare data la transparenta pe care o prezinta in lumina. Daca hartia apare patata, e semn ca tenul este gras, daca ramane uscata, e semn ca tenul este uscat. In acest mod, veti putea identifica si zonele grase ale obrazului, fata de alte portiuni uscate.



Pregatirea fetei pentru noapte

Indiferent de natura tenului, seara, obrazul trebuie pregatit pentru noapte. Un obraz murdar, necuratat de fard ori de impuritati acumulate in pori de-a lungul zilei, va arata a doua zi dimineata ca o rufa murdara si sifonata. Iata cele cateva faze ale curatarii obrazului, inainte de a va duce sa va culcati:
Stergeti-va bine obrazul si gatul cu ajutorul unui lapte demachiant si al unui tampon de vata. Procedeul este indicat si pentru tenul gras.
Clatiti de trei patru ori urmele demachiantului cu apa calduta, folosind o compresa mare de tifon, bine imbibata cu lichid.
De doua trei ori pe saptamana se pot aplica seara masti, ce sunt si ele apoi spalate (ale caror compozitii vi le vom prezenta in numerele viitoare).
O data la doua saptamani, pentru tenul gras, si o data la patru saptamani pentru tenul uscat, practicati "peelingul".
Pe obrazul foarte curat, aplicati o crema de noapte in functie de tenul pe care il aveti. Si ele va vor fi recomandate in cadrul acestei rubrici.