Despre paine...

Redactia
Fara paine!, suna prima restrictie cu care incepe orice regim de slabit. Iar acesta e motivul pentru care adesea un regim de slabit nu poate fi dus pana la sfarsit.

Foamea de caine e mai puternica. De aceea, e mai bine sa includeti painea ca un fel de mancare in dieta pe care o tineti, renuntand la modul de-a ciuguli cate un coltisor de franzela, "in trecere". Cu cat painea e mai neagra, cu atat este mai recomandata, mai ales painea cu bobul macinat mare (painea de secara, grahamul etc.). Foarte important este ce punem pe paine! Caloriile acolo apar! Ciorba cu paine, paine inmuiata in sosul din farfurie sau in cel din salatiera - sunt un pericol real pentru silueta, dar nu si sandviciurile usoare, cu aport de calorii scazut. Iata trei retete gustoase si sanatoase cu procent scazut de calorii.

Paine neagra, unsa cu branza
de vaci si verdeturi (300 cal)


Verdeturile (patrunjel, marar, leustean, tarhon, ceapa verde) se spala, se toaca marunt si se amesteca cu 100 g de branza de vaci dietetica. Se adauga putina apa minerala ca sa se amestece mai bine. Pe felia de paine se pun mai intai cateva feliute de mar, taiate rondele, apoi branza cu verdeturi, iar deasupra o bucata de sunca sau de friptura slaba. E un fel de mancare hranitor si usor.

Paine neagra cu branza
proaspata si fructe (200 cal)


Pe o felie de paine neagra se pun cateva rondele de mar, apoi 50 g de branza proaspata (telemea degresata, cas), peste care se aseaza feliute de portocala, kiwi sau grepfruit.

Paine neagra cu friptura rece

Pe o felie de paine neagra, puneti patru felii subtiri de piept de pasare sau friptura slaba de carne de vaca; deasupra, adaugati o jumatate de ou fiert, taiat felii, si doua rondele de rosii sau castravete.
Folositi retetele de mai sus in locul mesei de pranz sau de seara. N-o sa muriti de foame si nici n-o sa va ingrasati.