Un machiaj fara greseala

Redactia
Frumusetea si eleganta unei femei se apreciaza la... extremitati.

Mai exact: cum e machiata si incaltata. Poate de-aici si proverbul: "Unde nu-i cap e vai de picioare", adica nu va asteptati ca o doamna rujata si rimelata vulgar sa aspire la eleganta. Gustul pentru frumos trebuie sa se manifeste constant si egal, in toate privintele. Si pentru ca sarbatorile au sosit si ele ne obliga sa ne punem "in scena", mai frumos si mai inspirat ca de obicei, va oferim un ghid sigur, cu ajutorul caruia sa evitati capcanele destul de numeroase ale machiajului si sa va fardati fara nici o greseala. Cu albastru e Nu, cu rosu e Da. Diferenta intre un machiaj incarcat, care imbatraneste, si altul decent, natural si expresiv.

Aplicarea fondului de ten

Nu
Evitati sa aplicati fondul de ten in straturi groase, pentru a acoperi defectele. Seamana cu o masca de circ.
Da
Alegeti un fond de ten cu textura lejera, intr-un ton apropiat de cel al obrazului, si intindeti-l de la nas spre urechi. Intindeti-l si pe gat, si chiar si pe piept, daca purtati o rochie decoltata. Intre maxilare si gat nu trebuie sa existe demarcatii de ton.

Aplicarea fardului de obraz

Nu
Fardul aplicat sub pometi da o expresie trista.
Da
Suradeti, aplicati fardul pe pometi (rotund, daca aveti fata lata, sau oblic, daca aveti ovalul prelung), apoi estompati-l. Culoarea caisei da totdeauna o expresie optimista.

Aplicarea pudrei

Nu
Aplicata prea abundent, ingroasa tenul si accentueaza ridurile. Nu aplicati niciodata pudra compacta peste fondul de ten.
Da
Aplicati un praf de pudra, doar pe zonele mai grase ale fetei: nasul, fruntea si barbia. Folositi pudra pulbere.

Sprancenele

Nu
Pensarea lor excesiva si aplicarea unui creion prea accentuat imbatranesc expresia ochilor si nici nu mai sunt la moda.
Da
Se poarta sprancenele de forma foarte putin curbata, accentuate doar vag, cu un dermatograf.

Fardul de ochi

Nu
Culorile prea inchise, dublate si de un contur trasat cu un eye-liner au tendinta sa micsoreze ochiul si sa faca privirea dura.
Da
Alegeti un ton bej cald sau maro deschis si aplicati fardul doar pe pleoapa, dinspre interior spre coada ochiului. Pentru arcada folositi un fard de ochi mai deschis.

Conturul ochilor

Nu
Dermatografele de culoare foarte inchisa par stridente pentru machiajul de zi. Nu folositi niciodata eye-liner-ul. Bate la ochi pe lumina zilei.
Da
Ziua - subliniati-va ochii folosind un dermatograf maro, pe care il aplicati pe toata pleoapa de sus si numai spre coltul ochiului pe pleoapa de jos. Seara, puteti folosi eye-liner si dermatografe de culoare inchisa.

Rimelul

Nu
Rimelul negru, aplicat prea abundent, creeaza impresia de picioare de paianjen.
Da
Rimelul trebuie sa se armonizeze cu culoarea parului - maro, daca parul are culoare deschisa, negru - daca parul are culoare inchisa. Dupa aplicare, periati-va genele, ca sa indepartati surplusul.

Creionul de buze

Nu
Creionul de buze de culoare inchisa, folosit cu un ruj mai deschis, creeaza o gura vulgara. Nu e deloc elegant.
Da
Nu este obligatoriu sa-l folositi, iar daca o faceti, alegeti o culoare apropiata de aceea a rujului.

Rujul

Nu
Un ruj intens, rosu puternic, asociat cu ochi fardati prea puternic, este o catastrofa.
Da
Un ruj mai deschis si lucios da volum buzelor si pune ochii in valoare.



Cosmetica naturista

O ora, pentru a fi in top

Daca vreti sa aratati super-bine, in seara de Craciun sau de Anul Nou, aplicati urmatoarele sfaturi, cu circa o ora-doua inainte de eveniment:

Spalati-va pe fata bine demachiata, de 30 ori cu apa fierbinte si de 30 de ori cu apa rece ca gheata.

Aplicati pe fata o masca de argila + suc de lamaie (daca aveti pori dilatati) sau de argila cu putin untdelemn de masline (daca aveti ten uscat). Faceti o baie relaxanta vreme de 20 de minute, lasand masca pe obraz.

Spalati-va pe fata cu apa calduta, pana inlaturati toate urmele de argila.

Aplicati crema dvs. obisnuita.

Practicati un masaj facial usor, lovindu-va fata alternativ cu varfurile degetelor de la ambele maini. Porniti de la gat, spre maxilare, pometi si partea laterala a obrajilor. Ideal - loviti de 50 de ori fiecare parte a obrazului.

Inmuiati un tifon in apa de la gheata si puneti-l peste fata 2-3 minute.
Urmeaza machiajul si... petrecere buna!