Cura cu salata verde

Cititor Formula AS
Se cunosc mai multe specii de salata verde, dar cea cu frunza lunga (laptuca) are o valoare nutritiva mai mare decat celelalte.

Contine multa fibra si mult potasiu, fier, calciu, fosfor, iod, magneziu, arsenic, betacaroten. Abunda in vitaminele A, B, C, D, E. Atentie: in 3 zile, cantitatea de vitamina C scade, daca laptuca nu se mentine cu radacinile in apa. Eu scap de cateva kilograme si apoi ma mentin la greutate constanta in felul urmator:
Luni, miercuri si vineri: consum 4-5 portii de salata verde pe zi, in cantitati moderate, la care adaug patrunjel verde, zeama de lamaie; stropesc cu putin ulei de masline presat la rece si cate o felie de tofu, marinata in sos de soia. Sarea se va adauga foarte putina, pentru ca sosul de soia este sarat.
Marti, joi, sambata si duminica, prepar aceeasi salata cu ingredientele respective, dar inlocuiesc tofu cu cate o lingura plina cu ton conservat in apa, la fiecare portie de salata.
Tofu este inlocuitorul carnii si al branzei, bogat in proteine, dar sarac in calorii si colesterol.
Tonul este o sursa excelenta de acizi grasi Omega 3, de asemenea, sarac in calorii si colesterol.
Nu trebuie sa uitam ca este obligatorie si miscarea, cat mai multa (mers pe jos, mersul cu bicicleta, urcatul scarilor) si 2-2,5 l lichid pe zi (apa plata sau ceai de plante). Cu aceasta dieta, slabitul este garantat. Cu o pauza de o saptamana, puteti sa repetati dieta (aveti grija ce mancati in aceasta pauza, ca sa nu puneti la loc kilogramele pierdute).
Daniela Florian - Sos. Vergului nr. 33, bl. K2, ap. 34, sector 2, Bucuresti