Leacuri de la cititori

Redactia
Cum sa nasteti o fetita sau un baiat.

Va recomand un "leac" pe care eu l-am aplicat in viata de doua ori si am obtinut o reusita de 100%. Daca vreti sa va aduca barza o fetita, straduiti-va sa aveti raporturi sexuale in primele 8 zile de dupa ciclul menstrual. Daca va doriti un baiat, alegeti cele 8 zile urmatoare (inainte de ciclul menstrual). As fi curioasa sa stiu daca si alte femei vor obtine rezultate la fel de bune ca mine.
Niscoveanu Stefana - str. Teiului nr. 12,
bl. G2 A, sc. 1, ap. 1, Focsani, jud. Vrancea


Tratament perfect contra arsurilor

Am lucrat ca asistent medical intr-o intreprindere, in prezent fiind pensionara. In afara de tratamentele aplicate de doctor, am fost interesata sa citesc si reviste de specialitate, unde am gasit sfaturi de nepretuit. Unul dintre ele priveste vindecarea perfecta a arsurilor cu permanganat de potasiu. Iata cum se procedeaza: imediat dupa producerea arsurii se pun deasupra comprese cu o solutie concentrata de permanganat de potasiu (sa fie mov inchis). Pentru arsurile cu suprafata mica si cu flictene (basici) intacte, permanganatul poate fi dizolvat in apa rece. Daca arsurile sunt mari si cu flictene sparte, permanganatul se dizolva in ser fiziologic. In ambele cazuri se folosesc comprese sterile. Pansamentele se vor schimba la doua zile (se pot umezi in continuare, turnand cand si cand solutia peste ele). As dori sa profite de acest ajutor toti cei ce au nesansa de a suferi de arsuri.
Onu Elena - str. Locot. Draghicescu,
bl. 7, ap. 10, Piatra Neamt


Colon iritabil

Simptomele apar mai ales dupa ce se consuma alimente iritante sau pe fond de hiperaciditate, cu dureri in partea stanga, unde se acumuleaza gaze, apar balonari insotite adesea de constipatie. Pentru moment - se ia 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu cu un pahar de apa. Starea de disconfort si durerea dispar imediat. Pentru vindecare - vreme de o luna de zile (cu o luna pauza) se ia de trei ori pe zi (dimineata, la pranz si seara), pana la completa vindecare, cate o lingurita rasa cu boabe de mustar inghitite cu putina apa. Produc un scaun regulat, decongestioneaza colonul, eliberandu-l de toate toxinele, si scade foarte mult colesterolul din sange. Eu am folosit reteta (mi-a fost recomandata de un medic batran), cu rezultate deosebite.
Anton Elena - str. Ana Ipatescu nr. 4,
bl. F, sc. C, ap. 6, Suceava


Colita de fermentatie

Vreau din suflet sa ajut persoanele suferinde de aceasta boala, care m-a chinuit si pe mine, pana ce m-am vindecat cu o reteta bazata pe plante, recomandata de un medic din localitatea Garbovi - Ialomita, care din pacate a decedat. Se folosesc urmatoarele: o jumatate de lingurita coaja maruntita de stejar tanar (pana la trei ani) + o lingurita floare de rachitan. Mai intai se pune la fiert stejarul, cu o cana de apa (3 minute), apoi se adauga rachitanul. Se da un clocot, se lasa la racit si se strecoara, dupa 15 minute. Se bea in doua reprize pe zi.
Prof. pensionara Nistor Achilina -
str. Alex. Lapusneanu nr. 21,
bl. 7, ap. 12, Ploiesti, Prahova


Tbc pulmonar

In anul 1959, mama mea a suferit de Tbc pulmonar si a fost nevoita sa se interneze timp de 90 de zile la Sanatoriul de boli pulmonare din Sinaia, unde a urmat un tratament medicamentos adecvat acestei boli. Dupa externare, boala a recidivat. O batranica care avea cunostinte in domeniul plantelor medicinale m-a sfatuit sa-i fac mamei ceai din radacina de catina.
Iata reteta: se scot 2-3 radacini de catina, de marime potrivita, se spala bine cu apa rece si cu o perie, se pun intr-o oala de 5-6 litri, peste care se toarna 2 litri de apa rece, dupa care se pune vasul la foc moale, acoperit cu capac, si se fierbe pana cand lichidul scade la jumatate (1 litru). Dupa racire, se strecoara si se consuma pe parcursul intregii zile, in loc de apa. Mama a urmat acest tratament timp de trei luni, dupa care s-a vindecat complet, fara ca boala sa mai recidiveze. Cantitatea de lichid se poate dubla sau tripla, in functie de necesitate. In timpul tratamentului, se vor evita fumatul, alcoolul, efortul fizic, viata dezordonata, iar alimentatia va fi mai consistenta, conform prescriptiilor medicale.
Doresc ca aceasta reteta sa fie benefica tuturor celor bolnavi.
Botosaru I. Gheorghe - str. Baraoltului
nr. 3, bl. 40A, sc. C, ap. 46,
Ploiesti, jud. Prahova


Dureri cauzate de monturi

Va recomand un tratament pe care l-am folosit cu foarte bune urmari. Dati o radacina de hrean pe razatoare si puneti-o intr-o sticla cu gatul mai larg sau un borcan, apoi turnati 1/2 l spirt sanitar. Inchideti recipientul bine si lasati la macerat compozitia 2-3 zile, agitand sticla din cand in cand. Dupa aceea luati o bucatica de vata, udati-o cu spirt si aplicati-o pe monturi. Puneti deasupra un leucoplast, ca sa fixati vata, si bagati piciorul intr-o punga de plastic. Hreanul nu se scoate din spirt. Aceasta operatie se face seara, inainte de culcare. Pansamentul se pastreaza cat mai mult, chiar si pana dimineata, daca se suporta. Durerile vor inceta, monturile incep sa se micsoreze, iar degetele revin in pozitia normala. Tratamentul se continua cat e nevoie. Pe timpul zilei, puteti aplica un unguent cu galbenele. Va doresc grabnica vindecare.
Olimpia Chitic - B-dul 1 Mai,
nr. 313D, sc. B, ap. 15, Bucuresti


Contra reumatismului

Aveam varsta de 17-18 ani, cand mi s-au umflat picioarele si a trebuit sa stau in spital o saptamana. Tratamentul dat de doctor la vremea respectiva nu mi-a folosit. M-am externat din spital si, ducandu-ma acasa, parintii mei au aflat de un leac care ulterior a dat rezultate miraculoase: radacina de boz, musuroi de furnici si crengi de nuc. Toate acestea se fierb in 4 litri de apa, dupa care fiertura se toarna intr-un lighean. Prima seara se pune in lighean un pietroi cu fata lucioasa (aproximativ 2 kg). A doua seara se pune un bulgare de sare. Si sarea si pietroiul se inrosesc in foc, dupa care se introduc in lighean. Cand apa se mai raceste, se scot pietroiul/bulgarele de sare, ne asezam pe un scaun, cu picioarele in lighean, acoperindu-le cu o patura, si stam pana fiertura se raceste de tot. Apoi se scot picioarele din fiertura si nu se sterg. Dupa ce am facut patru sedinte de tratament, mi s-au dezumflat picioarele si nu am mai avut probleme. Am 101 ani, sunt veteran de razboi si nu mi s-au mai umflat niciodata picioarele si nici nu m-au mai durut.
In continuare, va adresez o rugaminte: sunt singur, sotia a trecut de patru ani in eternitate, si locuiesc intr-un apartament cu doua camere, proprietate personala. Am angajata o femeie care ma ajuta la menaj, dar fiind si ea in varsta, nu dovedeste cu treaba. Asa ca mi-ar fi de mare folos o masina de spalat, pe care nu reusesc sa o cumpar din mica mea pensie. Daca cineva ar dori sa faca un bine, poate sa ma contacteze la urmatoarea adresa:
Duta Vasile - str. Milcov nr. 127,
sc. A, ap. 9, Bacau,
tel. 0234/53.53.16


Cum se vindeca sinuzita?

Va propun un remediu pe care l-am experimentat pe mine, cu rezultate deosebite. Am suferit de sinuzita inca din copilarie. Nu puteam respira absolut deloc normal pe nas, vreme de multi ani. In cele din urma, am rezolvat problema foarte simplu si in acelasi timp eficient: de trei ori pe zi se trage alternativ, cand pe o nara, cand pe alta, apa cu sare grunjoasa (in nici un caz sare fina de bucatarie, care este nociva pentru organism), in concentratie de o lingurita la 1/2 l apa calduta (deci in total 1,5 l apa cu sare pe zi). Se astupa una din nari cu degetul aratator al mainii opuse, se inspira apa cu sare din causul palmei, apoi suflam pe aceeasi nara pe care am inspirat apa cu sare, tinand in continuare cealalta nara astupata. Atentie, nu trebuie sa fortam in nici un fel, pentru a evita rupturi ale vaselor de sange. Procedam intotdeauna cu calm si rabdare. Daca aveti cumva deviatie de sept, ea trebuie rezolvata chirurgical, altfel infectia se va mentine. Garantat, in trei luni, vor aparea rezultate satisfacatoare, iar in sase luni, chinul sinuzitei va fi doar un vis urat. In plus, ar fi bine sa stiti ca aparitia sinuzitei poate fi adesea rezultatul unui indelung tratament medicamentos pentru o alta boala, acesta fiind modul organismului de a elimina toxinele introduse de medicamente. Sper ca propunerea mea sa ii ajute pe cei bolnavi. Tratamentul este de durata, dar este definitiv.
Dana Tupa - Bucuresti

Terapeutul va sfatuieste:

Reteta pentru orice fel de boli
de plamani, inclusiv cancer


Ingrediente: 2 kg miere albine de salcam, 8 galbenusuri proaspete, 500 ml alcool de 90-95gr., 300 g hrean ras prin razatoarea fina, zeama de la 6 lamai.
Mod de preparare:
Zeama si alcoolul se introduc, picatura cu picatura, in ouale frecate, in asa fel incat sa nu se taie galbenusurile. Compozitia se amesteca apoi cu hreanul ras si cu mierea de albine si se introduce intr-un borcan de sticla ce se leaga la gura cu celofan. Se tine la macerat timp de 10-12 zile, la frigider, la o temperatura de 10-12gr.C. Compozitia se amesteca cu o lingura de lemn, din doua in doua zile, pentru omogenizare. Se administreaza zilnic cate 3 linguri cu amestec, pe stomacul gol: dimineata, la pranz si seara, inaintea meselor principale cu 1/2 h.
Tratamentul este valabil pentru toate bolile pulmonare, fie ele cancerigene sau necancerigene, precum si dupa interventiile chirurgicale, indiferent de complexitatea acestora. Este foarte eficient. Se aplica timp de 2-3 luni, cu o pauza de o luna, dupa care se va repeta.

Leac contra durerilor reumatice

Ingrediente: 20 buc. aspirina, 20 buc. piramidon, 20 buc. antinevralgic, 20 buc. algocalmin, 1/2 kg alcool medicinal, o sticla de otet aromat, o sticla de Carmol, o sticla de Revulsin.
Mod de preparare:
se piseaza toate pastilele si se amesteca la un loc cu toate lichidele. Se pun la macerat 6-7 zile. Se unge locul dureros cu solutia obtinuta inainte de culcare. Deasupra se aplica o bucata de stofa calda.

Tratament pentru vitaminizarea
si revigorarea organismului,
precum si pentru vindecarea impotentei


(Experimentata pe mai multe persoane de diferite varste, reteta a dat rezultate de-a dreptul miraculoase)
Ingrediente: 3 bucati telina cat pumnul (cca 1,5 kg), 1 kg morcovi (spalati bine cu o perie, pentru a nu se elimina coaja), 1 kg mere ionatane cu o aroma mai deosebita, 1/2 kg miez de nuca, 2-3 bucati lamai, 2-3 bucati portocale, 1/2 kg miere de albine, o sticla vin alb (Tamaioasa romaneasca de Cotnari).
Mod de preparare:
toate fructele si legumele se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Toate ingredientele se amesteca intr-un vas de plastic sau emailat pana ce compozitia se omogenizeaza, apoi se pune in borcane tinute la frigider timp de o saptamana, pentru macerare. Se folosesc cate 2 linguri, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale cu 1/2 de ora. Concomitent cu aceasta reteta se administreaza si circa 60-80 g grau incoltit pe zi, care se poate consuma amestecat cu compot sau fructe de sezon. Tratamentul dureaza timp de 30 de zile, cu o pauza de o luna, dupa care se reia.
Rusalin Todor
tel. 0742/92.74.25