Zodiacul lunii februarie

Tana Rosca
Oscilam intre nevoia de-a ne organiza riguros si visatul cu ochii deschisi. Starea este mai pronuntata in prima parte a lunii. In luarea deciziilor e bine sa cerem sfatul unui tert obiectiv, caci singuri nu prea reusim sa facem estimari realiste, iar comunicarea merge si ea alandala, incepand din data de 14. Ocazii neasteptate de reusita se pot ivi intre 6 si 11 si le putem fructifica, cu conditia de-a reactiona rapid, dar ponderat.


Berbec
Feriti-va de intrigi


Se poate sa fiti nevoiti sa jucati dupa cum va canta altii, ceea ce va poate suprinde. Din fericire, dati dovada de rabdare si simt strategic si bine faceti, pentru ca timpul va inclina balanta in favoarea dvs. Pe 22 primiti vizita micului benefic, Venus, care va netezeste calea ce duce catre infaptuirea planurilor dvs. personale. Luna noua din 17 poate coincide cu legarea unor prietenii noi sau cu o intensificare a vietii dvs. sociale. Din 14 vorbele dvs. pot fi rastalmacite sau va pot scapa lucruri care v-au fost incredintate ca secrete.
Bani: Pana pe 13 puteti avea castiguri colaterale, despre care n-ar trebui sa vorbiti la serviciu. Din 14 puteti fi trasi pe sfoara in activitatile cu caracter comercial. Odata cu data de 22, puteti incepe sa puneti in practica idei proprii de castig, cu sanse frumoase de reusita.
Cariera: Dorinta dvs. de afirmare este deosebit de puternica pana pe 26, la fel si forta de munca. Din pacate, se pare ca initiativele dvs. se pot ciocni cap in cap cu cele ale sefilor. Din 14, ar fi indicat sa va detasati de intrigile de birou, caci unii paraciosi v-ar putea intelege gresit sau pot prezenta deformat spusele dvs. persoanelor despre care era vorba in discutii.
Dragoste: In prima parte a lunii va va veni destul de greu sa intelegeti reactiile persoanei iubite, mai ales intre 5 si 7, dar retineti ca cea mai buna tactica este cea de asteptare. Rezultatele pozitive apar incepand din 22.
Sanatate: Pina catre mijlocul lunii va simtiti foarte bine, poate cu o nevoie sporita de odihna sau activitati relaxante. Din 14 insa pot aparea probleme cu umerii si/sau sensibilitate la infectii ale aparatului respirator superior.

Taur
Izbanda financiara


Problema este ca toata lumea va vede ca fiind persoana serioasa si responsabila si multi dintre dvs. s-au cam saturat de rolul acesta. Puteti sa va creati momente de destindere, anuland sau amanand anumite intalniri de care chiar n-aveti chef, cu conditia sa nu fie prea multe. Din 14, drumurile scurte se pot solda cu incurcaturi, notati-va cu grija orele si adresele la care trebuie sa ajungeti, pentru a nu incurca borcanele. Pe 7 insa puteti avea parte de o intalnire surprinzatoare, care sa va faca mare placere. Aceia dintre dvs. care merg la scoala au o capacitate scazuta de concentrare in cea de-a doua parte a lunii, ori pot fi cuprinsi de o stare de somnolenta in timpul orelor. Acasa, situatia poate fi destul de tensionata, din pricina unor reguli mai stricte pe care cineva doreste sa le impuna.
Bani: A venit vremea sa nu mai ganditi atat de prudent si sa dati dovada de indrazneala pentru ca planurile ambitioase va reusesc cu usurinta. Este, de asemenea, o perioada propice pentru achizitii.
Cariera: Desi sunteti cunoscuti ca fiind excelenti organizatori, anumite situatii incalcite de la serviciu va pot face sa va pierdeti ocazional controlul. Momentele neplacute se pot ivi pana pe 16, zilele cele mai periculoase fiind 8 si 9. Urmeaza zile mai calme, pana pe 27, dar evitati discutiile in contradictoriu cu sefii.
Dragoste: In prima jumatate a lunii aveti parte de numeroase tentatii de cum iesiti din casa. Se prea poate sa umblati dupa mai multi iepuri, iar din 14, duplicitatea poate iesi la iveala.
Sanatate: Un influx binevenit de energie apare pe data de 22, iar acesta va da o stare tonica. In plus, este o energie echilibrata, fara fluctuatii, pe masura temperamentului dvs.

Gemeni
Prea mult entuziasm strica


Lucrurile nu sunt intotdeauna la fel de grozave cum par la prima vedere, deci nu va entuziasmati prea tare daca cunoasteti pe cineva care la prima vedere pare fascinant sau daca vi se fac oferte "irezistibile". Luati-o ardeleneste si intoarceti persoana nemaipomenita, ori ocazia mirobolanta pe toate fetele, pentru a va feri de dezamagiri. Procedand cu chibzuiala si fara exagerari puteti trage foloase serioase. Calatoriile de orice fel pot fi presarate cu neplaceri, iar din 27 apar si riscuri de accidente.
Bani: Grabiti-va sa faceti investitiile sau sa incepeti afacerile pe care vi le propuneti pana pe 26, iar in caz ca nu aveti nimic nou pe rol, luati decizii cu privire la capitalul acumulat pana la aceasta data. Actiunile rapide si hotarate va pot umple conturile.
Cariera: In prima parte a lunii, ceva cu totul neasteptat poate sa va decida sa va schimbati fie locul de munca, fie sa va reorientati in cariera. Pe 7 puteti face o impresie deosebita sau puteti primi o oferta grozava, intermediata probabil de un prieten, care v-a facut un Pr pe cinste.
Dragoste: Intre 6 si 11, sunteti o tinta preferata a lui Cupidon, care, pus pe sotii, va predispune sa vedeti intr-un om obisnuit, un Fat-Frumos ori o Ileana Cosanzeana. Daca reusiti sa va indragostiti fara a va pierde complet capul, bravo voua!
Sanatate: Din 14 este posibil sa va scada, si rezistenta la efort, si cea a sistemului imunitar, si exista riscul de infectii ale aparatului respirator superior.

Rac
Prestigiu, contracte, bani


Merita sa faceti un efort pentru a reinnoda vechi prietenii, pe care in ultima vreme le-ati cam neglijat. Revederile vor fi mai placute decat va imaginati, chiar daca, pentru inceput, vi se vor face unele reprosuri. Va veti convinge curand cat de bine ati facut ca i-ati readus pe acesti prieteni de nadejde in viata dvs. Pana pe 14, ar trebui sa va dati frau sentimentelor, fiindca o faceti cu mare naturalete, dandu-le celorlalti ocazia sa va inteleaga sensibilitatea. Se poate sa va speriati ca ati aratat prea mult din ce simtiti, dar ati facut foarte bine!
Bani: Actele de caritate atrag prestigiu, care atrage contracte, care atrag bani. Puteti semna contracte pe termen lung cu personalitati sau cu institutii oficiale, ceea ce duce la cresterea prestigiului, care atrage contracte, care atrag bani... Asa cerc vicios mai zic si eu.
Cariera: Reputatia dvs. profesionala este un fapt, iar in cariera se poate materializa incepand de pe 22. Este posibila atat o promovare, cat si o crestere a salariului. In cel mai rau caz, sefii isi manifesta fara retineri aprecierea fata de capacitatile dvs. si va numesc angajatul lunii.
Dragoste: Luna incepe magic, pentru ca sunteti relaxati si emanati acel farmec dulce specific zodiei. In plus, pana pe 14, comunicarea afectiva decurge excelent si va permite sa va apropiati si mai mult sufleteste de persoana iubita. Persoanele casatorite pot avea ciocniri cu un partener irascibil pana pe 26.
Sanatate: Intre 6 si 11 apetitul, in general, si pofta de dulciuri, in particular, pot creste spectaculos. Recurgeti la dulciuri dietetice si faceti-va provizii din timp.

Leu
Stapaniti-va impulsivitatea


Sunteti inconjurati de oameni carora nu prea reusiti sa le intelegeti comportamentul, iar acest lucru va da bataie de cap, mai ales in prima parte a lunii, cu potentiale zile de criza pe 2, 15, 16 si 17. Pe 9 sunteti tentati sa reactionati impulsiv, ceea ce ar fi pacat, deoarece o atitudine de asteptare atenta v-ar putea furniza indicii valoroase (si probabil surprinzatoare) despre amici si inamici. Veti putea patrunde dincolo de aparentele inselatoare, ceea ce va da un avantaj strategic pentru cea de-a doua jumatate a lunii, cand aveti mai multa libertate de miscare.
Bani: Intre 6 si 11 (cu exceptia datei de 7) este foarte posibil sa vi se fluture pe la nas niste afaceri la care nici in vis n-ati fi visat. Fiti atenti in ce va bagati si interesati-va pe indelete ce se asteapta din partea dvs. in cadrul acestor proiecte. In schimb, daca un prieten va intermediaza o afacere pe 7, actionati imediat. Este posibil, de asemenea, sa primiti o suma de bani din senin.
Cariera: Controlati-va comportamentul fata de colegi sau colaboratori, caci pana pe 26 va va veni greu sa va stapaniti impulsivitatea. Evitati tonul de comanda sau impunerea unui ritm exagerat.
Dragoste: Se poate ca partenerul de cuplu sa se comporte intr-un fel nenatural si sa va trezeasca suspiciuni. Cea mai buna tactica ar fi sa-l observati discret, fara a-i da de banuit ca o faceti, in prima parte a lunii, pentru a avea posibilitatea sa va lamuriti dupa aceea cum stau lucrurile.
Sanatate: Pana pe 26 e cazul sa va dozati cu grija efortul pentru a preveni migrenele, aritmiile, presiunea intraoculara marita sau puseurile de tensiune.

Fecioara
Interludiu sentimental


Placerea dvs. pentru oaspeti de toate felurile poate fi exagerata luna aceasta, iar vizitele puhoi ar putea trezi nemultumirea celor de acasa, mai ales daca lor le revine rolul de-a pregati bucatele, in timp ce dvs. va marginiti sa faceti conversatie. Nimeni nu va neaga talentele de vorbitor, dar daca dvs. sunteti cel care a lansat invitatiile, ar trebui sa participati si la latura concreta a pregatirilor. Sau se poate ca membrii familiei sa nu fie prea fericiti de componenta grupului de oaspeti. Intervalul in care sunteti predispusi la asemenea greseli este cuprins intre 6 si 11.
Bani: Incepand cu data de 22 puteti primi o bonificatie sau vi se poate oferi ocazia de-a avea un castig suplimentar la serviciu. Daca doriti sa faceti afaceri, ar trebui sa le initiati dvs. insiva incepand cu aceeasi data, caci va va veni usor sa gasiti parteneri.
Cariera: Un parteneriat de afaceri poate sa inceapa sa schioapete incepand cu data de 14, iar acest lucru se intampla din pricina unor zvonuri lansate tocmai pentru a eroda asocierea. Decat sa dati crezare vorbelor, mai bine deschideti o discutie directa cu persoana in cauza. Comportamentul colegilor este cu dus si intors, una spun pe fata, alta cand intoarceti spatele.
Dragoste: In prima parte a lunii sunteti sentimentali, daca nu chiar romantici, ipostaze de care, de obicei, va feriti cu mare grija. Pacat, pentru ca va sta tare bine, dupa cum va vor confirma cei fata de care va manifestati afectiunea. Din 14 incepand, sentimentele pot sa persiste, dar se pot isca si anumite confuzii, din pricina comunicarii.
Sanatate: In prima jumatate a lunii sunteti pe rezerva. Pe langa oboseala, pot aparea dureri reumatice sau anchilozarea incheieturilor.

Balanta
Dor de duca


Dorul de duca va da ghes inca de la inceputul lunii, iar pe 4 exista posibilitatea sa plecati undeva spontan, asa, la o cafea la Sinaia sau sa sariti in primul avion, pentru a va vizita un prieten in strainatate. Buna idee! Daca va vin idei similare intre 6 si 11, va sfatuim insa sa va mai ganditi. Veti fi tentati sa cheltuiti sau sa benchetuiti in exces. Puteti cunoaste oameni foarte interesanti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa petreceti nopti intregi la discutii, cand v-ati facut un program plin pentru a doua zi. In prima parte a lunii va vine si mai greu ca de obicei sa luati decizii, insa acesta nu este un motiv de ingrijorare, fiindca odata luate se vor dovedi eficiente pe termen lung.
Bani: Pana pe 14 puteti face ceva bani in plus cu sprijinul unui coleg sau prin expediente, dar ulterior ar fi bine sa va pregatiti pentru oarecare pierderi, dar este vorba de sume mici.
Cariera: Un barbat din familie incearca sa va trezeasca ambitia profesionala si se poate dovedi foarte insistent pana pe 26. Relatiile cu colegii sunt grozave pana pe 14, dar mai incolo ar fi indicat sa fiti atenti ce si cui povestiti, sa nu picati la mijloc.
Dragoste: Momente dulci pentru Balantele aflate intr-o relatie de cuplu se anunta cu incepere din 22. Pentru Balantele singure, viata amoroasa este mai complicata, iar riscul de-a intra intr-o relatie riscanta este major intre 6 si 11. Incercati sa pastrati o anumita distanta, pentru a va lamuri cu cine aveti de-a face.
Sanatate: Din 14 apare o senzatie de lancezeala si lipsa de concentrare. Reflexele sunt slabe, apa este retinuta in tesuturi.

Scorpion
Succes social


Impactul pe care il aveti luna acesta in cercurile sociale pe care le frecventati este remarcabil, de aceea n-ar trebui sa pierdeti nici o ocazie de-a socializa. Emanati hotarare si forta, combinata cu farmec, si va vine usor sa-i motivati pe altii sa va urmeze exemplul. Veti putea observa aceste efecte asupra anturajului dvs. pana pe data de 26. Luna noua de pe 17 va inspira sentimente nu tocmai calde fata de cei de acasa si va poate determina sa incepeti sa schimbati raporturile cu ei.
Bani: Ramaneti la principiile dvs. sanatoase, cele care spun ca cresterea lenta, dar sigura este cea mai buna cale spre prosperitate, si nu va lasati atrasi de speculatii, tentatie care va fi mare intre 6 si 11. Exceptie face ziua de 7, in care puteti trage un bilet de loto.
Cariera: In prima jumatate de luna, relatiile cu sefii sunt destul de dificile. Ei pot reveni asupra unor hotarari sau pot sa va dea sa faceti lucrari care sa va intarzie de la altele, deja in curs, pentru a va certa tot pe dvs. daca nu le terminati la timp pe toate. In cea de-a doua parte a lui februarie gasiti un ritm de lucru cat de cat convenabil.
Dragoste: Sunteti pusi pe cuceriri si e greu de presupus ca persoanele in cauza reusesc sa va reziste. Cheia succesului dvs. de pana pe 26 este marea dvs. incredere in sine.
Sanatate: Statul acasa nu va prieste, va suge de energie, in timp ce iesitul in lume va energizeaza. Din 22 veti fi intr-o forma demna de invidiat.

Sagetator
Umor si chef de viata


Sunteti atat de incantati de faptul ca v-ati regasit umorul si cheful de viata, incat vreti ca toata lumea sa observe acest lucru. Sunteti intr-adevar o prezenta placuta si antrenanta, doar ca intre 6 (exceptand data de 7) si 11 aveti tendinta sa exagerati cu binele. Aveti grija sa nu monopolizati conversatiile si sa faceti cu buna-credinta promisiuni pe care, la o examinare ulterioara, va dati seama ca nu aveti cum sa le onorati. Daca va domoliti entuziasmul, totul va fi bine. Zilele de 7 si 12 sunt promitatoare, in schimb, din 14 se pot intampla lucruri stresante, mai ales daca aveti de luat decizii familiale ori legate de casa. Pentru astfel de decizii, data de 11 este ideala.
Bani: Procedati energic pana pe 26, facand tot posibilul pentru a incepe proiecte noi si castigul de cauza (si de bani) este garantat. Aveti avantajul unei gandiri clare pe termen lung si un spirit practic accentuat, de care trebuie sa profitati la maximum.
Cariera: Luna aceasta, singurul lucru care trebuie sa va preocupe este sa nu va lasati afectata performanta profesionala, de incurcaturile care incep acasa, in cea de-a doua parte a lunii. Puteti eventual sa-i rugati pe cei de-acasa sa nu va sune la serviciu pentru orice fleac si sa va tulbure concentrarea.
Dragoste: Perioada romantica incepe in jurul datei de 22, cand sunteti predispusi catre sentimente frumoase, iar daca incepeti o relatie, aceasta poate sa se dovedeasca a fi tocmai ceea ce va trebuie.
Sanatate: Motive de ingrijorare n-aveti, insa daca vreti sa nu luati proportii e indicat sa va staviliti apetitul intre 6 si 11, evitand atat dulciurile, cat si mancarurile consistente.

Capricorn
Cad barierele


O fi Marte micul malefic al astrologiei traditionale, dar in zodia dvs. se simte excelent si isi manifesta laturile cele mai frumoase: capacitatea de a lua initiativa, forta de munca, precum si abilitatea de-a lua deciziile cele mai potrivite, in momentul optim. Cu asemenea atuuri este greu sa fiti tinut pe loc, iar daca intampinati obstacole, gasiti cele mai eficiente moduri de-a le inlatura. Marte va insoteste pana pe 26. Ar fi indicat sa evaluati si anumite probleme personale care au inceput in trecut, pentru ca ati acumulat destula experienta si detasare pentru a le rezolva intr-o maniera care sa impace pe toata lumea.
Bani: In prima parte a lunii, socoteala de acasa rareori se potriveste cu cea din targ si de multe ori puteti ajunge la concluzia ca ati economisit unde trebuia sa investiti si ati cheltuit in situatii in care banul trebuia sa va ramana in buzunar. In a doua parte a lunii aveti mai multa obiectivitate.
Cariera: Familia este luna aceasta un factor motivator puternic, care va determina sa va intensificati eforturile necesare pentru a reusi pe plan profesional. La reusita contribuie si persoanele influente pe care le cunoasteti, care va sustin la randul lor, fara a interveni insa direct in cursul lucrurilor. Feriti-va de indiscretii si optimism exagerat intre 6 si 11.
Dragoste: Armonia se pastreaza in cuplu atata timp cat partenerul va accepta deciziile. Ar avea putine motive sa le respinga, pentru ca sunt bine gandite, dar daca totusi o face, e bine sa insistati sa aplicati solutiile gasite de dvs.
Sanatate: Atitudinea interioara este una foarte buna si asta atrage dupa sine o stare fizica la fel. Excesele alimentare trebuie insa evitate intre 6 si 11.

Varsator
Sanse mari


Este cazul sa va pastrati calmul daca luna februarie debuteaza cu stari de spirit nu tocmai placute. Acestea sunt provocate de razele Lunii pline, care se gaseste in zodia dvs. Tot Luna plina in Varsator va poate aduce revelatii de tot felul, care se vor dovedi utile. In februarie ar fi de dorit sa nu va puneti in situatia de-a fi mediatori, exista, din pacate, posibilitatea clasica de-a pica la mijloc. Fiti, de asemenea, economi cu sfaturile si nu incercati sa accelerati obtinerea unor solutii, nici in ceea ce va priveste si cu atat mai putin in ceea ce-i priveste pe altii.
Bani: Pana pe 13 aveti posibilitatea de-a castiga bani cu foarte mare usurinta si in cele mai diverse feluri, insa din 14 apare riscul de-a va lasa atrasi in afaceri dubioase sau cu persoane care intentioneaza sa va pacaleasca.
Cariera: V-ati decis sa va faceti un nume si se poate sa tintiti chitit catre o functie anume, ceea ce e foarte bine, cu conditia sa pastrati aceste intentii pentru dvs. Pana pe 26 aveti limpezimea necesara pentru a pune la punct o strategie pe cinste, studiind politica de culise care se duce la serviciu.
Dragoste: Pe termen lung este mai bine sa nu va ascundeti ezitarile si nesigurantele fata de partener, in mod special pe cele legate de relatia de cuplu. Multe dintre momentele de raceala ale partenerului se explica prin faptul ca este constient ca-i ascundeti ceva si banuieste ce-i mai rau.
Sanatate: Pana pe 26 aveti energie sa dati si la altii, dar ar fi bine sa va asigurati ca o consumati si prin miscare, nu doar mental, altfel ea poate duce la conflicte, migrene sau puseuri de tensiune.

Pesti
Lapte si miere


In prima jumatate a lunii sunteti lapte si miere, nu doar fata de cei dragi, ci chiar si fata de necunoscuti, iar reactiile lor sunt in cea mai mare parte pozitive. Din 14 incepeti sa exagerati cu binele si sa le cautati prea mult in coarne celor care va inconjoara si, culmea, acestia se poarta ca si cum n-ati face nimic pentru ei. Acest fenomen ciudat se intampla pentru ca nu spuneti ca aveti, la randul dvs., asteptari din partea lor si nu specificati in ce constau acestea.
Bani: Din 22 este bine sa puneti in practica ceva nou. In caz ca e necesar, veti obtine cu usurinta fondurile de care aveti nevoie, daca nu, veti gasi o persoana sau mai multe dispuse sa va ajute sa va puneti in practica ideea de afacere.
Cariera: Mai ales la inceputul lunii, se poate sa fiti surprinsi in legatura cu reactiile celor de la serviciu si sa constatati ca unii dintre cei pe care-i considerati prieteni, de fapt nu se gandesc decat la propriile lor interese. Situatia dvs. este de neatacat, sunteti intr-o perioada de afirmare continua, dar este bine sa stiti pe cine va puteti baza cu adevarat.
Dragoste: Se pare ca pe data de 11 aveti o intalnire cu destinul. Daca veti cunoaste pe cineva nou pe aceasta data, sa stiti ca e vorba despre ceva serios, care va poate schimba existenta cu totul. Dar cu instinctele dvs. fine va veti da seama si singuri de asta... Atentie insa la comunicare, incepand din 14, s-ar putea sa nu reusiti sa va exprimati corect sentimentele, lasand loc la interpretari.
Sanatate: Menajati-va cat mai mult in primele zile ale lunii, incercand sa preveniti insomniile provocate de Luna plina, iar apoi, pe 17, cand pot aparea tulburari temporare ale ritmului cardiac.