Substantele solide

Redactia
Metode de curatire a tenului: . Substantele solide. Prin "substante solide" se inteleg fainisurile de cereale, taratele, nisipul de mare si argila, substante care nu se dizolva in apa si care se folosesc prin frecarea obrazului. Dar purificarea tenului prin polizare nu este singurul lor efect. Major...

Metode de curatire a tenului:

Substantele solide

Prin "substante solide" se inteleg fainisurile de cereale, taratele, nisipul de mare si argila, substante care nu se dizolva in apa si care se folosesc prin frecarea obrazului. Dar purificarea tenului prin polizare nu este singurul lor efect. Majoritatea acestor substante contin in ele anumite mucilagii, care au capacitatea sa absoarba murdaria fixata adanc in pori. In plus, ele au si o functie de protectie a pielii, impotriva poluarii externe care face ravagii asupra obrazului. Substantele solide de curatire se recomanda mai ales in cazul tenurilor cu cosuri si puncte negre, precum si atunci cand irigarea cu sange a pielii este deficitara. Ele nu trebuie, in schimb, folosite, pentru indepartarea machiajului.

Retete cu substante solide

Seminte, fainisuri si lapte praf

Ingrediente: 1 ceasca faina de grau, 1 ceasca seminte decorticate de floarea-soarelui, 1 ceasca tarate de grau, 1 ceasca lapte praf bine uscat, 1 ceasca sapun de copii ras.
Mod de preparare: semintele de floarea-soarelui gata decorticate se macina prin rasnita de cafea, iar sapunul se da pe razatoarea mare (si el trebuie sa fie bine uscat). Se amesteca intr-un vas cu faina, taratele si laptele praf. Se pun intr-un recipient inchis ermetic.
Mod de intrebuintare: se pune in palma sau intr-o casoleta mica de sticla o lingurita de amestec si atata apa calda, cat sa se obtina o pasta groasa. Mai intai se umezeste fata, apoi se aplica compozitia pe obraz, masand-o bland, cu ambele maini, in cercuri ce urca dinspre gat catre frunte. Nu e voie ca tenul sa fie iritat prin manevre prea dure. Dupa masaj, obrazul se clateste cu multa apa calda, iar in final se sterge cu apa in care s-au pus 2-3 picaturi de lamaie sau de otet de mere. Dupa spalare, obrazul ramane moale, bine irigat si proaspat.
Efect: curatirea tenului cu fainisuri, lapte praf si sapun se recomanda in cazul tenurilor cu impuritati, grase si cu pori dilatati. Procedeul are insusirea de a elibera porii infundati, facilitand functia glandei sebacee. Formarea de puncte negre si cosuri e combatuta cu mult succes, iar urmele se vindeca usor.

Migdale, fasole si toporasi

Ingrediente: 100 g faina de migdale (se gaseste in magazinele naturiste sau se poate obtine prin macinatul in rasnita de cafea), 50 g faina de fasole boabe (se procedeaza la fel), 15 g radacina uscata si macinata de toporasi (trei-frati-patati).
Mod de preparare: toate ingredientele se pun intr-un borcanel inchis cu dop. Se amesteca cu putina apa, cat sa se formeze o pasta mai groasa, apoi se aplica pe obrazul umezit inainte, practicandu-se acelasi masaj ca in cazul retetei deja prezentate. Se clateste cu multa apa si la urma cu un amestec de apa cu otet.
Efect: se recomanda mai ales in cazurile de tenuri incarcate, dar care nu suporta sapunul. Curata murdaria in profunzime si inlatura celulele moarte. Nu trebuie folosit pe un ten machiat. Samburii de migdale pot fi inlocuiti cu succes de samburi de caise sau piersici.



Clubul dietelor de slabit

Cititoarele se ajuta

Cum sa slabesc mai usor? Cum se potoleste foamea de caine?
• Cum pot sa rezist mai bine la o dieta?

Cel mai bine pot sa raspunda la asemenea intrebari femeile care au izbutit sa slabeasca. Cititi-le si urmati-le sfatul...

Claudia Daianu - Dumbraveni (40 de ani) a slabit 25 de kilograme
Cele mai importante metode de slabit dupa mine sunt sportul si miscarea. Practic, cu ajutorul lor, durata unei diete scade la jumatate. Cu o conditie: sa fie facute perseverent. In plus: ele iti dau un sentiment de bunastare spirituala si taie foamea de caine. Inotati de doua ori pe saptamana si alergati zilnic 3 km. Si inca un truc: inlocuiti sarea cu verdeturi. Sarea retine apa in organism. Preferati mararul, este sarat de la Dumnezeu.

Doina Pop - Sighisoara (27 de ani) a slabit 10 kilograme
Dupa nastere, am ramas cu un surplus de 10 kg. Intrucat alaptam, nu puteam sa recurg la o dieta radicala. Am adoptat, deci, regimul Atkins prezentat in "Formula As": oua fierte, friptura rece de pui si de vita, peste fript, multe salate de legume, fructe (nu dulci!), apa minerala cu suc de lamaie, ceaiuri de plante. Excluse: painea, dulciurile, sosurile, garniturile la friptura, branza grasa, smantana, ciorbele, mezelurile. Nu mi-a fost niciodata foame si-am slabit extrem de usor.

Dina Negrut - Campulung Muscel (50 de ani) a slabit 45 de kilograme
La mine, slabitul a fost o necesitate medicala. La 1,60 m aveam 90 de kilograme si incepusem sa sufar de inima. Aveam palpitatii si respiram greu. Metoda pe care am practicat-o mi-a dat-o o doamna din Elvetia, care peste vara a stat in casa socrilor mei din comuna Leresti. Ea mi-a recomandat sa mananc un singur fel de mancare, pe saturate, fara sa-l combin cu adaosuri. De exemplu: in prima zi, pui fript. A doua zi: cartofi fierti cu multa verdeata amestecata cu lamaie si untdelemn; a treia zi: gratare (dar fara nimic altceva); a patra zi: orez cu putin unt etc. Si bineinteles, fara paine, fara dulciuri, fara alcool. Dupa o luna si jumatate, nu mai eram de recunoscut. Parerea mea este ca femeile care nu reusesc sa slabeasca nu stiu cum sa tina dietele. Daca le urmezi corect nu se poate sa nu slabesti! Dar ele se pacalesc singure, tot mai baga ceva in gura, pe furate, de parca le-ar pune altcineva la slabit.