Despre vraji

Cititor Formula AS
Pagina cititorilor.

- Opinii pe marginea articolului "Scrisoare deschisa catre Alina" publicat in F. As nr. 751, sub semnatura colaboratoarei noastre Adriana Rotaru -

"De cand ma spovedesc,
simt ca am renascut"


Vrajile, magia alba sau neagra, nu fac decat sa ne indeparteze de echilibrul pe care o viata curata si plina de credinta si liniste sufleteasca ti-l poate aduce. E mai usor sa crezi cu tarie in Dumnezeu, decat sa te lasi prada nelinistilor pe care orice vraja ti le poate aduce. Si mai vreau sa marturisesc ceva: multi ani nu m-am spovedit, pentru ca nu eram pregatita sa o fac, dar de cand o fac in posturile de peste an, ma simt renascuta de fiecare data. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat puterea sa ma intorc la credinta stramoseasca si-l rog sa-mi ierte ratacirile.
Nicoleta Renata -
e-mail: renata_iacobescu@yahoo.com


"Numai rugaciunea si biserica ne sunt
alaturi in lupta cu cei intunecati"


Alina! Am citit scrisoarea ce ti-a fost adresata si vreau sa te incredintez ca numai rugaciunea si biserica ne sunt alaturi in aceasta lupta cu cei intunecati. Renunta la a merge la vrajitori, nu ei sunt cei ce te vor salva. Cauta-L pe Dumnezeu, e cel mai frumos drum, nu exista ceva mai frumos, decat a-L cauta pe El. Incearca sa uiti, sa ierti si sa te rogi, imbraca-te in haina smereniei si vei fi atacata din ce in ce mai putin, vei scapa cu siguranta de aceste lucruri. Cand mergi seara la culcare si pui capul pe perna, roaga-te neincetat la ingeri, spune "Ingerasul" si vei avea un somn linistit.
Maria - e-mail:
mariamelnichi@yahoo.com


"Felicitari, Adriana!"

Un articol care mi-a mers la suflet! Draga mea Adriana, se vede ca-L simti pe Dumnezeu, te increzi in El si-L iubesti. Fie ca talcul acestui articol sa vindece acel suflet chinuit si sa-l ajute sa-L gaseasca pe Dumnezeu. Numai asa va gasi alinare. Multa lumina si sanatate va doresc!
Mariana - e-mail: mc40x@hotmail.com

"Acum, dupa sase luni de rugaciune,
sunt linistita"


Buna ziua. Cata dreptate aveti, draga Adriana! Cat de adevarat ati scris. Cat de frumos v-ati exprimat. Cat de bine am inteles eu ceea ce ati scris. Parca asa as fi vrut sa scriu si eu, dar nu stiu cat de bine m-as fi priceput. Acum inteleg: in urma cu aproximativ sase luni, nu as fi inteles. Cand am pornit si eu la acest drum (de a descoperi ceea ce se afla la baza neintelegerilor de o viata in familia mea biologica) nu as fi putut intelege aceste lucruri, daca nu eram indrumata de o persoana careia am sa-i multumesc toata viata, si prin care bunul Dumnezeu m-a calauzit. La inceput, cand am inceput sa ma rog (sunt impresionata si acum), aveam o frica teribila. Aveam impresia ca in orice moment putea sa se intample ceva rau. Nu stiu daca puteti intelege, dar aveam o teama permanenta cand ma rugam. Acum, dupa sase luni de rugaciune, sunt linistita si simt, da, chiar simt ca bunul Dumnezeu si Maica Domnului sunt cu mine. Acum, Dumnezeu mi-a luminat mintea si inteleg multe lucruri care inainte erau de nepatruns. Multumesc Domnului si Maicii Sale. Ii rog sa fie permanent cu mine si cu familia mea. Sper sa merit acest lucru. Alina, iti doresc multa putere! Roaga-L pe bunul Dumnezeu sa-ti lumineze mintea ca sa stii pe ce cale s-o apuci. Sa stii ca nimic, dar nimic, nici chiar zborul unei pasarele nu se produce fara ca Dumnezeu sa stie. Sa stii ca primul pas pe care trebuie sa-l urmezi este sa faci spovedanie completa. Cumpara-ti un indreptar de spovedanie, scrie pe hartie pacatele pe care le-ai facut si mergi la biserica, la un preot pe care ti-l alegi tu, si te spovedesti. Dupa aceea, Bunul Dumnezeu iti va arata calea. Sunt convinsa de asta. Daca poti, contacteaza-ma.
Iulia - e-mail: iulia41ro@yahoo.com

"Citeste rugaciunile Sfantului Ciprian.
Sunt pentru indepartarea de vraji"


D-na Adriana Rotaru are mare dreptate. Stiu ca pare greu sa te "abandonezi" lui Dumnezeu, dar cred ca asta ar trebui sa faci, metaforic vorbind. Pur si simplu, tot ce trebuie sa faci este sa crezi in Dumnezeu, fiindca numai El te poate ajuta si proteja. Apoi, cauta sa gasesti un duhovnic potrivit tie (il vei simti ca e potrivit, roaga-te sa-l gasesti), spovedeste-te, incearca sa te departezi de cei care simti ca vor sa iti faca rau si citeste rugaciunile Sfantului Ciprian. Sunt pentru indepartarea de vraji. Inarmeaza-te cu multa rabdare, iar daca nu o ai, atunci roaga-L pe Dumnezeu sa-ti dea rabdare si roaga-te mereu sa te protejeze. Adu-ti aminte de momentele in care El a fost alaturi de tine, cand ti-a fost greu, te-a ajutat si nu te-a parasit, si daca iti vei aminti de acele momente, atunci vei fi intarita. Nu uita ca rezolvarea acestei situatii depinde si de tine, nu numai de El. Doamne ajuta!
Camelia - e-mail:
cameliascurtu@yahoo.com


"Cauta lumina, Alina!"

Draga Alina, cauta lumina bunului Dumnezeu, El este singurul care te va ajuta. D-na Adriana are perfecta dreptate, asculta-i sfaturile ca ale unei mame. Alunga gandurile negative, uita frica, ai incredere in Cel de Sus, ca te va salva din aceasta trauma prin care treci. Opreste-te sa mergi la ghicitoare... Cauta-L pe Dumnezeu si tine-te numai de calea asta, ca o sa fie bine pentru tine si familia ta. Citeste Acatistul Acoperamantul Maicii Domnului, Rugaciunea de seara si Acatistul Sfintei Treimi. Toate aceste rugaciuni le citesti stand in genunchi, cu mintea limpede, si incearca sa intelegi sensul fiecarui cuvant. Adu-ti un preot bun acasa, mergi la manastiri si o sa vezi ca Dumnezeu o sa te ghideze ce sa faci. Doamne ajuta!
Gica N. - Canada, e-mail: gicci_3@hotmail.com

"La un moment dat m-am intrebat
daca nu sunt nebuna"


Draga Adriana, cuvintele tale mi-au rasunat profund in adancul sufletului. Si eu am avut acest gen de experienta si la un moment dat ma intrebam daca nu sunt nebuna. Raspunsul a venit mai tarziu, cand am inteles ca mana calda si plina de iubire dumnezeiasca a vegheat mereu asupra mea. Daca Dumnezeu ar face totul, inseamna ca ne-ar lua liberul arbitru, deci - asa cum ai spus tu - totul depinde de noi... Trebuie sa facem curatenie in adancul sufletului si sa-l incredintam Lui. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Marinela -
e-mail: marinela_mastrocola@yahoo.it


"Exista multe rele in 2007"

Am citit cu mult interes acest articol. Nu sunt o persoana superstitioasa, dar de ceva timp, traiesc o experienta neplacuta din cauza sotului meu care a devenit de nerecunoscut. Acest lucru se datoreaza unei femei de 40 de ani, vaduva, care a reusit sa-mi distruga linistea. Aveam o casnicie frumoasa pana sa apara ea, dar acum totul e un calvar. Nu sunt maltratata fizic, dar faptul ca doar ce zice ea si ce face ea e bun imi da de gandit, mai ales ca nici macar parintii nu mai reprezinta pentru el mare lucru, de cand a aparut ea. Deci, tind sa cred ca inca se mai pot face vraji. In mahalaua oraselor si in satele uitate de lume sunt femei care stiu sa faca farmece. Si cu atat mai mult in cazul ei, care sta intr-un sat la poalele padurii, departe de cel mai apropiat oras din zona, ca sa nu mai spun si faptul ca sotul ei a murit, iar legatura cu sotul meu este concomitenta evenimentului de deces al acelui barbat. Singurul gest pe care ti-l recomand cu caldura este rugaciunea catre Tatal ceresc, pe care sa o faci seara, tarziu, cu fata la rasarit, in dreptul unei icoane sfintite, si cu trei lumanari aprinse, cumparate de la biserica. Si tine postul vinerea. Si o spovedanie ajuta foarte mult, e important sa-ti descarci sufletul in fata unui preot, care nu-ti va divulga secretul si care iti va da un sfat sincer. Mult succes!
Gabriela Turcu -
e-mail: gabrielaturcudoro@yahoo.com


"Vrajile sunt ca si bolile.
Daca nu ai imunitate, te pot acapara"


E foarte adevarat ca vrajile sunt ca si bolile pentru corp. Daca nu ai o imunitate buna, te pot acapara. Cand eram o copila, mergeam foarte des la o manastire (tatal meu actualmente este calugar acolo) si am avut multe ocazii sa vad persoane "bolnave" de aceste vraji. Era si este un loc pentru exorcizari. Mi-au ramas in minte predicile acelor preoti care spuneau ca nimic nu se face fara voia lui Dumnezeu, chiar si aceste lucruri inspaimantatoare sunt pentru a intari credinta in oameni, pentru a-i face sa se intoarca mereu la Dumnezeu, chiar daca valurile vietii ne poarta in "mari de necredinta". Va doresc mult succes. Sunt o romanca plecata pentru un timp in Italia.
Marina - e-mail: marina_34@alice.it

"Nu conteaza la ce sfant te rogi.
Conteaza sa-ti fie rugaciunea ascultata"


Draga Alina, cel mai bine este sa mergi la o librarie cu carti religioase si sa cumperi Acatistul Sfantului Ciprian si Iustina sau doar Acatistul Sfantului Ciprian. Este sfantul care apara de vraji, farmece, moastele lui se gasesc la Biserica Zlatari din Bucuresti. Citeste 40 de zile, daca ai putea, seara, aproape de miezul noptii, fara a te vedea cineva, cu o lumanare sau candela aprinsa. Se tine post miercurea si vinerea. Eu ma gandeam intr-o zi: "Oare care sfant este mai bun sa-l citesc in necazurile mele, ca-s foarte, foarte multe si grave? Ce sfant ar fi mai eficace? Si ce sa mai citesc?". Cu acest gand am mers in ziua aceea la biserica, m-am rugat la mai toti sfintii, si spre surprinderea mea, mi s-a rezolvat o problema foarte, foarte grea. Era mare nevoie sa rezolv acea problema, ca de ea depindea soarta familiei mele. Si cand s-a rezolvat, m-am gandit: "Oare care dintre sfinti m-a ajutat?". Stateam in fata altarului si ma gandeam. Si pe urma m-am rugat, am multumit si am spus: "Nu are importanta care sfant sau sfanta m-a ajutat, ci ca rugaciunea mea a fost ascultata". Chiar si parintele care a vorbit despre acest subiect la predica din ziua aceea a spus: toti sfintii sunt importanti, toti fac minuni, nu trebuie sa alegem. Si m-am lamurit. Si nu-mi mai pun intrebari din acestea, pentru ca am vazut ca, intr-adevar, asa cum scrie si in cartile de rugaciuni, Dumnezeu vede tot si stie tot, dar ne incearca sa ne vada credinta si rabdarea, sa ne vada daca ne rugam, daca credem in El, si apoi ne si ajuta. Cand vrea El, dar ne ajuta! De aceea sunt bisericile pline si oamenii se roaga. Dar ar trebui sa fie mai buni, mai darnici, sa ceara bine de la Dumnezeu si pentru cel de langa ei, oameni in suferinta, bolnavi, fara case, fara medicamente, fara hrana, fara un ban, aflati in mari datorii si nenorociri. Nu sa arunce la container painea sau hrana ramasa, ca nu mai au ce face cu ea, sunt oameni care nu au nici cea mai mica bucatica de paine, nu au medicamentele, fara de care nu pot trai. Multe sunt de spus. E pacat, dragi parinti ai Alinei, sa va chinuiti copilul astfel, sa-i faceti zile amare, sa-i luati toate bucuriile. Este mare pacat. Ganditi bine ce faceti! Tatal copiilor mei nu-i vitreg, ne-am luat de tineri, dar cand am facut acesti trei copii, le-a facut farmece ca sa moara dupa nastere si le face si acuma, sa nu aiba bine. Toate neamurile lui fac farmece, magie, de toate relele. Desi copiii mei sunt singurii care le poarta numele, ca alti nepoti nu mai au. Am trait cat sa scriu si sa dau exemple si raspunsuri pentru toate revistele "Formula As" ce le-ati publicat pana acum. Le-am trait pe propria mea piele, de 30 de ani incoace, eu si copiii mei, si mama mea, pe care mi-au omorat-o, tot prin farmece. Doamne ajuta! Mult curaj, Alina! Credinta, nu te lua dupa altii, dupa ghicit, ori preoti mincinosi, sectanti. Nu cauta in disperarea ta sa-ti faci mult mai rau. Ai rabdare, roaga-te. Ma voi ruga si eu pentru tine, ca am trecut si eu prin multa suferinta.
Stan Rodica -
e-mail: stefania@libyamail.net