Cum se scot petele rezistente...

Redactia
Cum se scot petele rezistente.... Rasina: daca pata se afla pe-o tesatura de canepa, bumbac sau in, folositi esenta de terebentina. Daca pata se afla pe o tesatura de lana, pudrati-o la inceput cu talc, apoi frecati cu o carpa imbibata intr-o solutie formata din parti egale de terebentina si alcool d...

Cum se scot petele rezistente...

Rasina: daca pata se afla pe-o tesatura de canepa, bumbac sau in, folositi esenta de terebentina. Daca pata se afla pe o tesatura de lana, pudrati-o la inceput cu talc, apoi frecati cu o carpa imbibata intr-o solutie formata din parti egale de terebentina si alcool de 90 de grade. Daca tesatura este delicata, folositi o carpa imbibata in alcool de 90 de grade. Nu frecati, tamponati usor locul de mai multe ori.

Ruj de buze: frecati pata cu o carpa imbibata cu apa oxigenata, diluata usor cu apa.

Email: frecati pata cu putin amoniac amestecat cu sapun ras si bine inmuiat.

Sos: frecati locul cu sapun de casa usor umezit, apoi clatiti cu apa rece. Repetati operatia, apoi spalati cu apa fierbinte.

Pasta de pix: frecati locul la inceput cu dizolvant de oja de unghii, apoi cu un amestec de apa cu alcool.

Transpiratie: spalati locul murdar cu apa amestecata cu amoniac sau suc de lamaie.

Urina: frecati cu apa gazoasa.

Oja de unghii: folositi dizolvant pentru oja, dar fara sa decolorati locul, frecand prea tare tesatura. Folositi mai multe tampoane de vata, pe care le schimbati dupa ce ati trecut o data peste pata. Atentie la materialele sintetice, care risca sa se topeasca la actiunea dizolvantului.