Intrebati-ne, va raspundem

Redactia
"Am 60 de ani, mai pot sa ma fardez?"


"Am 60 de ani, dar viata mea profesionala continua. Sunt angajata la o firma particulara, intr-un sector unde se lucreaza cu public. Fiindca vreau sa am o infatisare ingrijita, ma fardez, dar fiica mea, care este inca eleva, imi spune ca sunt caraghioasa, si ca la varsta pe care o am ar trebui sa renunt la machiaj. Are dreptate?"
Emilia Fodor - Ploiesti
O femeie care la 60 de ani mai munceste este tanara si viata ei sociala o obliga sa aiba o infatisare cat mai ingrijita si armonioasa. Machiati-va, deci, dar tineti seama de cateva reguli "de fier": nu folositi niciodata un fond de ten compact (gros), ci doar o crema de zi colorata intr-o nuanta deschisa (se gasesc si la noi in comert, produse de firma Nivea). Aplicati pe deasupra o pudra usoara, translucida, si putin fard pe pometii obrazului (de culoare corai). Intindeti-l bine, pentru a nu avea obrajii ca doua mere. (Trebuie sa fie o tenta usor mai aramie decat restul obrazului). Nu va conturati sprancenele cu negru, ci doar cu un creion maro. Culorile inchise imbatranesc. Nu folositi farduri viu colorate pentru pleoape, ci doar nuante cat mai naturale din gama maro. Nu folositi rimel. Aplicati dermatograful numai pe pleoapa de sus. Nu folositi un ruj prea aprins pentru buze. Culoarea ideala e coraiul, cat mai apropiat de nuanta naturala a buzelor. Nu folositi creion de contur pentru buze. Intra in cutele fine, de batranete, si le accentueaza ingrozitor. Pe scurt, machiajul trebuie sa fie o corectie cat mai usoara a aspectului dvs. obisnuit.

"Am sani prea mici.
Exista vreo modalitate sa-i fac sa creasca?"


Ma numesc Andreea, am varsta de 26 de ani si nu sunt casatorita. Va cer ajutorul sau sfatul, legat de cresterea sanilor. Dupa perioada pubertatii si pana acum, sanii mi-au ramas foarte mici, nu s-au dezvoltat ca la majoritatea femeilor. Vara, pe sub rochii subtiri, sunt obligata sa port sutien cu burete. Am auzit ca exista creme speciale pentru marirea bustului. Sunt eficiente, nu prezinta pericol pentru echilibrul hormonal? Mentionez ca nu mi-am inceput viata sexuala. Sunt virgina. Daca exista vreun sfat pentru mine v-as ramane indatorata.
Andreea - Beclean, B.-Nasaud
Lansate cu mult tam-tam publicitar, cremele despre care vorbesti sunt foarte scumpe, iar efectul lor garantat este... zero. Daca n-ai sani deloc (nu sunt dezvoltati, pieptul fiind ca cel al copiilor), singura solutie este o operatie estetica, cu implant de silicon. Se fac frecvent acum si in Romania si daca te decizi sa o faci, te putem indruma la cei mai buni specialisti ai domeniului. Daca totusi sanii tai sunt cat de cat dezvoltati, iti recomandam sa incerci exercitiile de crestere de volum, prescrise de celebrul medic chinez dr. Stephen T. Chang. Aseaza-te pe covor, cu picioarele incrucisate, in asa fel ca unul din calcaiele tale sa poata apasa pe deschizatura vaginului. Daca nu poti (picioarele n-au deschidere suficienta), foloseste un obiect rotund si destul de dur (o minge de tenis sau cauciuc) pe care aseaza-l pe deschizatura vaginului, fixat in chilot, astfel ca sa simti o senzatie agreabila, de usoara excitare, cauzata de stimularea energiei sexuale.
Freaca-ti puternic palmele una de alta pana se incalzesc.
Aseaza-ti mainile pe sani, astfel ca fierbinteala lor sa patrunda in piele.
Maseaza-ti sanii cu podul palmelor, facand miscari circulare catre interior, de 50 de ori, de doua ori pe zi. In timp, volumul sanilor va creste.

"Vreau o masca ieftina pentru ten gras"

"Fac parte dintre femeile care atunci cand trec prin fata magazinelor cu cosmetice inchid ochii. Pretul lor este cu mult prea mare pentru buzunarul meu aflat in somaj. N-am acces la cremele speciale menite sa vindece si sa intretina un ten gras. Exista oare o masca ieftina, la indemana, care sa-mi mai ia grasimea de pe obraz?"
Maria T. - Bucuresti
O masca ieftina, usor de preparat si cu efect excelent pentru tenul gras e masca cu mere crude. Se spala un mar, se sterge si se da pe razatoarea cea mare cu coaja cu tot. Produsul obtinut se intinde egal pe fata bine curatata inainte, apasand usor cu varful degetelor pentru ca bucatelele de fruct sa se lipeasca bine de obraz. Se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se spala. Inlocuieste cremele si mastile scumpe din comert.

"Am porii mari. Se poate face ceva contra lor?"

"In zona barbiei si pe aripile laterale ale nasului, pielea mea are porii deschisi. Se vede oribil si nu se acopera cu fond de ten. De altfel, nu ma pot farda toata ziua. Exista vreun mijloc de-a repara acest defect?"
Ana-Maria T. - Brasov
Pregateste in fiecare dimineata un ceai concentrat din salvie sau menta (o lingurita de planta se opareste cu o jumatate de cana de apa). Lasa-l sa se raceasca, strecoara-l si foloseste-l ca apa de fata. Dimineata si seara, pe fata curata, unge locurile cu pori deschisi cu un tampon de vata imbibat in lichid. Nu se mai spala. Salvia si menta sunt astringente.